Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 30 Aug 2010, 10:34

adriand scrie:Din pacate concediul de 2 saptamani de pe belis s-a terminat.
In ultimele zile a mers si foarte bine si foarte prost ( duminica dimineata vre-o 4-5 cleni ).
De vineri au aparut cei care se antrenau pentru concursul din 11 sept si pe duminica dimineata pestii cred ca deja aveau tabele cu voblerele pe cere le-au vazut pe lac ,afisate la scoala pestilor langa tabla, si-i invatau pe cei mai mici la ce sa nu se dedea.
In rest nu pot fi decat foarte multumit de vremea pe care am avut-o si de partidele superbe de dimineata si seara.
N-am prins peste mai mare de 600 g dar au fost multi.
Va doresc la toti partide la fel de bune.
Adrian
adriane,poate imi spui si mie cu ce fel de voblere ai dat anul acesta:model,marime,culoare,producator.....poate am sa incerc si eu la anul sa dau mai des la vobler.mai demult,cand am inceput sa pescuiesc prin zona asta,dadeam mai mult la vobler pe paraul de la Doda Pilii.a mers cumva si la rotativa?
ai remarcat ce barca frumoasa are informer in poza?e de bine sau nu? :)
fir intins

pescuiesc,deci exist

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 30 Aug 2010, 16:03

Anul trecut am folosit mai mult voblere de la Hasznasi (sau asa ceva ) dar sunt destul de fragile si li se desprindea barbeta ,asa ca anul acesta am trecut pe Cozma de 3,5 , culori destul de vii Galben cu rosu si maro, alb sidefat cu roz , verde cu galben tigtrat etc.
Rezista bine si mie mi s-au parut prinzarete.
Imi pare rau ca informer nu avea in poza un motor electric la barca care ar fi facut mai putin zgomot si-i permitea si lui sa se apropie mai usor de locurile de pescuit, fara atata zgomot.
Eu am vazut la Csaba de la tg Mures care se antrna pentru concurs un motor electric care m-a fascinat Are doar 11 kg cu tot cu baterie .
Este in schimb foarte scump ~1500 euro asa ca deocamdata am sa raman la vaslele mele care ma ajuta sa mai fac si putina miscare.
Oricum mai am luat un ponton de la Creek company pe care se poate pune motor electric asa ca daca ma plictisesc de vaslit am sa-mi iau unul.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 30 Aug 2010, 16:26

Am avut la mine si motorul electric pe care l-am folosit "in jurul casei" si ocazional pescuind la trena (f. putin, ca n-am avut nici o trasatura departe de mal).
In schimb ca sa merg catre coada lacului pe vantul de sambata, cred ca-mi secatuiam acumulatorul dupa 1km asa ca am pus motorul pe benzina. Mentionez ca motorul ala-i cumparat de mine nou, ii in 4 timpi, n-are defecte si n-are scurgeri de nici un fel :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 01 Sep 2010, 08:14

Pe 30 aug. am facut o partida de pescuit din barca (gonflabila cu motor electric). Am intrat cu masina pana langa lac ,pe drumul pietruit ce cobora dambul ungurilor spre vechea vatra a Belisului. Acolo accesul cu toate ustensilele (barca, motor, acumulator, scule pescuit) se face usor pana la luciul apei. Am facut un ocol incepand cu malul stang al lacului (catre baraj), pana aproape de statiunea Fantanele, dupa care am traversat lacul si am mers pe langa celalalt mal in amonte, iar apoi am inchis bucla pe la fosta biserica de sub apa si m-am reintors de unde am plecat. Am dat numai la voblere si avut nenumarate trasaturi. Am prins 15 cleni frumosi din care 3 aproape de kil. Am incercat mai multe Rapale dar pana la urma cel mai bun vobler s-a dovedit a fi cel preferat ( un strike pro baby cu 2 ancore ,culoare argintie cu negru). Cu toate ca la un momendat ,ancora de pe burta s-a rupt in doua, am prins in continuare cu el. Stil de pescuit - lanseuri din barca catre mal de la 7-8 m si recuperare lenta, fir stroft abr. de 0,16 cu snap la capat pt schimbare usoara a voblerelor.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 03 Sep 2010, 20:41

Sunt din nou sus
Asta seara lacul parca era mort nici-o miscare .
Am reusit sa pacalesc 3 cleni si tarziu pe innoptate un pastrav de vre-o 300 g.
Am considerat ca este un cadou pentru sotia mea fiindca aveam aniversarea caratoriei si mi-am propus cand am mers la pescuit sa-i aduc un cadou. asa ca l-am sacrificat.
Promit sa nu o mai fac degraba.
Am sa dau o reteta de pasta de peste pe care mi-a cerut-o un prieten si mi-a sugerat sa o pun tot aici unde am dat reteta pentru conserva.

Luam conserva pe care am preparat-o dupa reteta anterioara , o punem intr-un bol. peste ea punem : piper, smantana o lingura mare, iaurt la fel,
o lingurita de mustar, un castravete murat taiat marunt,o jumatate de lamaie si se freaca pana se face pasta.
Sa va fie de bine.
Adrian

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Sep 2010, 21:25

La fel de prost si azi.
Nu stiu ce s-a intamplat cu pestii , dar nici-n clean mai civilizat ca dimensiune nu m-a atacat.
Apa s-a racit destul de tare si este luna neagra, poate asta sa fie.
Am incercat cu voblere de adancime dar rezultatul a fost acelasi.
Sunt curios de rezultatele de la concursul de sambata viitoare
Adrian

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 06 Sep 2010, 07:09

adriand scrie:La fel de prost si azi.
Nu stiu ce s-a intamplat cu pestii , dar nici-n clean mai civilizat ca dimensiune nu m-a atacat.
Apa s-a racit destul de tare si este luna neagra, poate asta sa fie.
Am incercat cu voblere de adancime dar rezultatul a fost acelasi.
Sunt curios de rezultatele de la concursul de sambata viitoare
Adrian
Si eu am fost sambata pe lac. Nu as spune acelasi lucru. Am luat 14 cleni intre 300 si 600 g si foarte multe rateuri. Mai bine a mers dupa masa. Cel mai interesant mi s-a parut ca am avut multe atacuri la trena in timp ce schimbam locurile. De altfel am si luat asa vreo 3 bucati si chiar frumusei.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 06 Sep 2010, 09:16

ciudat
Pe unde ati pescuit?
Adrian

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Sep 2010, 09:43

adriand scrie:ciudat
Pe unde ati pescuit?
Adrian

Adrian nu-i ciudat ....la trena nu e tocmai pescuit ci plimbare cu barca :lol: :lol: tragind o naluca in urma barcii....

Cred ca apatia clenilor sa datorat in special racirii de afara inclusiv a apei care avea vineri 14 gr. in suprafata ,iar mai jos cu siguranta mult mai putin deoarece pestii prinsi de mine erau tare "reci "....

Iar daca faci referire ca pescuitul a mers prost la Dealu Botii ( viitoarele sectoare de concurs ),e un lucru normal ....deoarece ai putut vedea in saptamina trecuta destul de multe barci pe apa cu colegi din toata tara care se antrenau acolo....

S-au intepat cu siguranta f. multi pesti in plus sa facut simtita si presiunea barcilor de pe apa ....

Sper ca pina simbata locurile sa se linisteasca si macar mansa 1 cea de simbata sa confirme potentialul incredibil al Belisului....duminica va fi cu siguranta diferit .....

Sper intr-un concurs reusit din toate punctele de vedere dar mai ales din punctul de vedera al capturilor......aici insa depindem f. mult de vremea din timpul concursului ,care din pacate nu arata prea bine :evil: :evil:

Vom vedea ce va fi :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 06 Sep 2010, 10:32

adriand scrie:ciudat
Pe unde ati pescuit?
Adrian
Exact pe acelasi traseu pe care l-am facut pe 30 august si pe care l-am descris mai sus cu cateva postari. Iar legat de ceea ce zicea valistrati legat de trena, clenii pe care i-am prinsi asfel , au fost in timp ce traversam lacul de pe o parte pe cealalta.

Scrie răspuns