Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 22 Oct 2010, 19:12

Am ajuns din nou sus pe lac.
M-am speriat de cat de jos este lacul 12-15 m mai jos.
Totusi am reusit sa intru pe lac prin noroiul ramas dupa scaderea apei si am avut o partida de pescuit destul de buna,.
Era un frig de-ti inghetau mainile si simturile erau destul de anesteziate dar am prins trei cleni peste 500 g , pana cand am inghetat de tot.
Firul a inceput sa tina gheata desi erau doar 2 grade peste 0 .
Vantul era de vina.
Lacul este destul de sinistru asa jos si am schimbat toate locurile unde pescuiam cu 2-3 saptamani in urma .
Sper ca maine sa fie ceva nmai cald.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 25 Oct 2010, 08:10

in adancime a scazut atat?
sa ne mai scrii daca ai mai pescuit si sambata sau duminica

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 25 Oct 2010, 15:33

In adancime desigur, cred ca este chiar mai jos -catre 20m fata de azi vara.
Am mai pescuit sambata fara rezultat insa duminica am iesit pe la 12 si am stat pana la 2 ,
Am avut vre-o 10 cleni mici .
, 1 pastrav cam la 600 g care a scapat cu bine si o ruptura -cred ca tot ceva pastrav care s-a ales cu un Cozma de craciun .
O sa si-l puna in brad.
A fost o vreme foarte frumoasa, chiar minunata .cred ca nu mai prindem multe zile in anul acesta la fel.
Adrian

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 07 Noi 2010, 18:10

Profitand de vremea minunata din acest weekend am urcat sus de vineri.
Vineri vant puternic , pestii au tras foarte bine dar a fost greu de stat pe locurile bune fiindca vantul te ducea foarte repede de acolo.
Am prins printre cei mai frumosi cleni din acest an.
Mi-a parut rau pentru prima data ca nu am avut motor electric .
Sambata si duminica a fost minunata vremea, dar pestii mai mici si mai putini.
Am prins si 3 pastraviori mici 200-300g care m-au incantat in dril.
Au scapat cu bine fiind chiar frumos agatati numai de gura.
A fost un adevarat dar de la Dumnezeu vremea din acest weekend
Adrian

cp
veteran
veteran

Mesaj de cp » 07 Noi 2010, 18:35

Asa este cu vremea Adrian, a fost maginfica. Ma bucur ca ai prins o asa vreme / pesti.
Eu ma bucur ca inca se prinde clean/pastrav pe BeliÈ™, dupa openul din vara mi-a lasat o impresie foarte buna... am fost contrazis de Master...

Din pacate mie nu mi-a iesit un pescuit WE asta, am lovit mortal un caine pe sosea, cand ma indreptam spre balta... si cum sunt DOCTOR VETERINAR mi-a fost greu sa mai ajung la balta... tura urmatoare...

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Noi 2010, 13:18

am fost si eu putin saptamana trecuta prin zona Ciurtuci spre coada lacului.am stat putin si am dat numai la pluta,dar nimic.mai jos pe lac era un nene cu o barca cu motor pe benzina care nu numai ca facea zgomot ci si bracona :( (daca am vazut bine).mi-am luat sculele si le-am bagat in masina si mi-am lasat la mine doar un binoclu si aparatul foto care pe langa faptul ca face poze frumoase,mai si filmeaza excelent in calitate HD si are si un zoom mare.m-am plimbat pe marginea padurii de-a lungul apei in jos catre omul cu barca.initial el era la vreo 100-150 m de mine.mai apoi a mers mai departe.a tot facut el niste ture pe acolo si apoi si mai jos,dar tot mai departe era de mine.nici cu binoclul nu se vedea ce facea.am ajuns in locul unde era aprox prima oara,dar nu am observat nimic din care sa reiasa ca a lansat ceva plase.poate nu ma pricep eu sau cine stie prin ce tehnici mai ,,pescuiesc'' astia.din locul acela l-am mai zarit pe barcagiu,dar era si acum la vreo 200-250 m.dar si acolo tot facea ture pe lac si va asigur ca nu din placere sau sa adune vreun bustean cazut in urma defrisarii de catre alti destepti.speram sa revina in locul initial sa-l filmez si sa-l pun pe net macar.ca degeaba ma duc eu la Anpa,Ocolul silvic sau Jandarmerie ca astia oricum ori nu iau masuri ori se stiu intre ei si poate imi fac mie un rau pe viitor daca ma mai duc pe acolo.
una peste alta nivelul apei chiar este scazut si era vreme buna si cand am fost eu,nefiind nevoie sa ma imbrac prea tare.intentionez sa iau si eu o barca si un motor electric,doar ca mai trebuie sa strang banutii.poate atunci ma voi putea aventura in multe locuri si sa dau din barca.poate atunci ma voi putea lauda cu capturi mai mari si mai multe :D
fir intins tuturor

pescuiesc,deci exist.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Noi 2010, 13:55

O fi fost vreun ..... electrician :lol: :lol: :lol: :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 09 Noi 2010, 09:25

Din pacate cei din partea locului mai dau cu plasa sau mai pun pripoane.
In zona unde pescuiesc eu sunt din ce in ce mai rare plasele fiindca sunt destul de putini tineri si oameni care mai pot pune plase.
Cei tineri se ocupa cu gaterele si nu prea mai au timp de astea dar tot mai vad cate unii seara tarziu facandu-si de lucru pe lac si nu cred ca sunt admiratori ai naturii noaptea.
Pe de alta parte lacul fiind foarte jos pestii nu mai stau in golfuletele unde intra paraiele fiindca acestea sunt aproape secate si este mai greu sa intinzi o plasa de pe o parte in cealalta a lacului.
Cred ca mai sus de Giurcuta spre Smida aclo se pun plase in coada lacului , dar eu nu prea ajung pana acolo asa ca nu stiu sigur.
Acum cativa ani gaseam tot timpul plase in zona accea dar in ultimul an nu am mai fost deloc acolo.
Sa speram ca fenomenul se va restrange si pestii vor avea mai multe sanse de a se inmulti.
Adrian

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 09 Noi 2010, 10:24

anul asta nivelul lacului a fost foarte mare drept pt care eu cred ca nu s-a putut pescui din multe locuri bune de pescuit,acestea fiind inundate,exceptand pescuitul din barca.eu cred,poate gresit,ca in acest fel s-a pescuit mai putin si poate s-a prins mai putin peste.poate gresesc.totusi daca ar fi asa ne ,,compenseaza'' baietii cu plasele. :(
oricum,lacul este imens si peste este din belsug pt toti.dar pacat ca inca se mai practica braconajul si va mai fi ca si defrisarile de padure.
fir intins

pescuiesc,deci exist

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 13 Noi 2010, 19:59

Se pare ca vremea tine cu noi pescarii ,fiindca asa sezon lung de pescuit nu tin minte sa mai fi avut de cand pescuiesc pe Belis.
Cu toate ca pescuiesc de vreo 10 ani frecvent aici ,am de invatat la fiecare experienta noua.
Am vazut ca vantul foarte puternic pe care de obicei nu ieseam fiindca veneam greu cu barca la vasle inapoi spre casa, este un factor foarte bun pentru pesti.
Si ieri vineri si azi am iesit pe vant puternic cu valuri mari si a mers mai bine decat vara .
Clenii sunt mai mari si am observat ca daca mergi in malul batut de vant atacurile sunt mai dese fiindca probabil pestii mici sunt bulversati de vant si sunt o prada mai usoara pentru cei mari.
Cand s-a linistit vantul -gata s-au oprit , norocul meu a fost ca m-am dus pe malul opus unde era soare si unde probabil ca pestii mici stateau in apa mai calda si cei mari ii asteptau la mal.
Azi am avut una din cele mai frumoase partide de cand pescuiesc in zona asta .
In 3 ore am prins vre-o 16 -17 cleni toti pe la 1/2 kg iar unul cam la kg.
A fost fantastic dar nu cred ca mai tine mult.
Mai incerc maine si apoi mai vedem ce zice vremea.
Belisul este un lac exceptional si cred ca este mult peste in el, dar cleanul este un peste foarte gingas , este foarte greu sa-l prinzi daca nu reusesti sa te strecori pana in preajma lui fara cel mai mic zgomot.
Eu ma las in vant fara ca macar sa mai vaslesc si asa reusesc sa ma apropii destul ca sa mai pacalesc pe cate unul.
Adrian

Scrie răspuns