TOPIC PT CLUJENI

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 18 Aug 2008, 11:44

Simbata am fost pe Belis.
Duminica dupamasa am iesit pe Somes, in zona podul CFR.
Doi cleni eliberati. Unul la rotativa si unul la vobler.
Intr-o ora am pierdut doua rotative si doua voblere. Am renuntat la pescuit ( am trecut pe bere) dupa ce am constatat si ne-am convins ca apa este in crestere.
Oare este greu sa avem un numar de telefon la care sa ne informam cu privire la evolutia debitului in urmatoarele ore ?
A fost multa lume pe Somes dumunica. Foarte multa mizerie, atit in apa cit si pe mal.

Am vazut dese ori turisti straini fotografiind mizeriile de pe Somes.
Niste prieteni care au fost in Slovacia mi-au povestit despre ape limpezi si pline de peste, care strabat orasele.

Am fost ieri in Dimbu Rotund unde practic toate strazile sunt modernizate ( asfalt, trotuare, borduri, canalizare). Acestea s-au transformat in locuri de parcare pentru riverani - faci slalom, ca sa treci. A crescut valoarea imobilelor. Trebuiau facute si aceste mari investitii.
Somesul este un simbol pentru oras, trece si prin centru, este un bun al tuturor. De ce nu il curata cineva ?

Au fost doar niste ginduri, dupa o partida de pescuit care m-a dezamagit.

Lire zbuciumate !

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 18 Aug 2008, 15:55

din pacate numai pescarii si probabil plimbatorii de caini pe malul somesului sunt preocupati de starea jalnica in care se afla malurile ( cu unele exceptii ).
cum au iesit la miting oamenii ce nu mai prind fotbal la televizor, asa ar trebui sa ne adunam si noi pescarii odata, ca suntem destui, chemam si crapistii, baboierii, etc :lol:

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 19 Aug 2008, 11:48

Putem sa mai chemam:
- asociatiile de crescatori de ciini
- partida verzilor ( ecologistii)
- lucratorii de la primarie si Administratia domeniului public ( persoane platite de catre noi pentru a arata bine orasul)
-asociatii de pensionari
- alti cetateni carora le pasa
-presa locala

Apropo: poate cunoaste cineva vreun ziarist.....

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 28 Aug 2008, 08:02

Ieri am fost pe acumularea Gilau. Aproapae, clean frumos la vobler. Din motive tehnice ( am uitat pompa de aer) am facut spinning de pe mal, si am discutat una alta cu pescarii prezenti.
Unii ziceau ca este apa de ses, si toti pescuiau cu momeli naturale ( inclusiv pestisor si cosas). Acestea sunt lucruri normale !

Un lucru intilnit mai rar: un pescar a strins mizeriile din jur si le-a dat foc ( am ajutat un pic). Mi-a explicat, cu un zimbet usor jenat, ca el asa face deobicei: nu suporta mizerii linga el cind pescuieste.
Nu sunt lupul moralist, dar mi-a facut placere !

Fire zbuciumate!
Atentie la furnici !

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 01 Sep 2008, 11:41

Ieri am fost pe Somesul Rece Superior. apa mica si foarte limpede.
Un singur pastravior.

La intoarcere am oprit la Gilau: apa mica si murdara. Am incercat la twister. Nimic.

Astazi dimineata, la podul CFR, 3 cleni mici la wobler.

Ma simt cam singur: eu postez, eu raspund !

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 01 Sep 2008, 13:18

Ma simt cam singur: eu postez, eu raspund ![/quote]

ei, las ca vine iarna, atunci se aduna pescarii pe net.

bodotohi
utilizator nou
utilizator nou

woblere

Mesaj de bodotohi » 02 Sep 2008, 12:21

cu ce woblere dati la clean ?

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 02 Sep 2008, 23:40

bun venit pe site.
la clean se folosesc de regula voblere pina in 3,5 cm. prinzatoare sunt salmo, stike pro, etc. rasfoieste paginile forumului si o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie.
salutari.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 03 Sep 2008, 09:31

Pe Gilau am prims cu wobler Rapala, 5 cm. imitatie pastrav. Si pe Belis a fost cel mai prinzator, la mine.
Pe Somes, Salmo F de 3,5 cm, rotativa meps 00 si 0 iar apoi no name. Este multa mizerie, am pierdut nepermis de multe. Am crezut ca rotativele se pierd mai usor, dar nu e chiar asa !

Fire zbuciumate saptaminal.

pes_cj
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pes_cj » 03 Sep 2008, 19:41

Duminica am pescuit pe Mures in dreptul localitatii Ogra, de la Iernut catre Targu Mures 3 km. Se ajunge usor cu masina pana pe mal, langa un pod de persoane. Au prins 8 cleni intre 700 g si 1 kg si multi altii pana in 300 - 400g. Toti la rotativa Mepps aurie, nr 00. Muresul mic si usor tulbure. Se poate pescui din apa, nu depaseste jumatate de metru.

Scrie răspuns