stiuca_in_jud. Botosani

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 05 Mai 2008, 09:00

Am ajuns de 1 Mai pe lacul de linistire de la Stanca.
Batai multe de cap dar pana la urma am reusit sa spal un plastic!

Apa crescuta cu cca 1 metru fata de obicei, limpede in draci si peste ioc.
Am dat de la turbine si am reusit sa prind un singur biban de langa peretele de la moldoveni 8)

Baietii de la centrala aveau 2 setci, 3 cosuri si vreo 5 ecrane la care au prins maxim 5-6 bibani cat am stat acolo.

Am coborat pe mal pana la podul unde se varsa lacul in Prut(sau se termina lacul :) ) am vazut doua atacuri dar n-am reusit sa iau nimik.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 05 Mai 2008, 10:48

Am fost duminica pe 4 mai la Zvoristea. Apa era scazuta si limpede, cu toate ca plouase destul de mult sambata. Am plimbat prin apa degeaba vreo 2 ore shad-uri, twistere, voblere... Apoi de plictiseala , am incercat un soi de "Splitshot Rig". In loc de "vierme" am pus un twister corp galben coada verde, prins intr-un ac cu ochet exact ca pe jig. Struna subtirica de wolfram pe care am pus o alica mica exact langa agrafa de care am prins acul. Pe firul principal (textil de 14) am pus un plumb mic de 10g culisant. La primul lanseu am luat un biban. In jumatate de ora cat am mai stat, am mai luat 6 stiuculite... Poate le-a venit cheful de mancare asa dintr-o data...coincidenta ar fi prea mare. Oricum cred ca montura a salvat ziua...
Evolutia twister-ului era foarte foarte lenta, de abia flutura coada... Toate atacurile aveau loc imediat dupa ce twister-ul parcurgea cca. 10-20 cm de la suprafata. Foarte distractiv, efectiv vedeam stiuca cum se repede la "naluca".

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 06 Mai 2008, 08:13

Ieri dupa amiaza pe balti la Zvoristea, 4 insi nici un atac nici o captura. In schimb BRACONIERI doua echipe. O echipa a scos plasa cat eram pe balta (marlitze si rosioare). Cealalta a asteptat plecarea noastra sa poata baga plasa. Toti erau sateni din zona veniti cu carutele.

Felicitari lui Mihali pentru captura. Am vazut poza la album. Pe Rogojesti e prinsa? E limpede apa?

marcel gheorghita
senior
senior

Stiuca in jud.Botosani

Mesaj de marcel gheorghita » 06 Mai 2008, 08:29

Alte balti de stiuca nu mai sunt in Botosani? Chiar private....
Mai e o fosta balastiera la intrarea in Tudora, dar nu are decat niste marlite....
@nes, lucian_flo: cu ce masina veniti, poate ne identificam pe balta si mai vb...noi venim cu o dacie rosie sau un matiz alb

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 06 Mai 2008, 14:38

Balti mai sunt, dar nu prea sunt cu stiuca. Mai este la Lozna la turbarie, acumularile de pe Prut, de pe Baseu Tataraseni si Negreni, de pe Siret Rogojesti si Ionaseni. In rest nu prea mai cunosc. Poate mai sunt si private dar nu le stiu eu.

De obicei vin cu un Kallos gri sau o Dacie rosie. Ieri am fost cu o Nova alba.

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 06 Mai 2008, 14:51

Salutare. Eu alte balti de stiuca inafara de Zvoristea, Rogojesti, Bucecea, si Stanca-Costesti (pe undeva pe prutul mort) nu stiu...
Eu vin cu o Kia Ceed albastru inchis.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 06 Mai 2008, 18:24

Marcel, ce are ghiolul din Tudora? Doar niste marlite? :lol: :lol: Eu sunt de acolo, pescuiesc la stiuca pe acea baltuta din anii '90, pe atunci am prins acolo stiuca de 2-3 kg ...Din pacate am si niste consateni care baga plase la greu, risti mult acum sa lasi lingurita in apa agatata de plase! :evil: Din pacate acum nu mai dau la stiuca acolo decat in concediu, cand vin acasa si, asta se intampla doar vara, cand bradisul este sus si pescuitul la stiuca este destul de greu. Dar sunt sigur ca acolo nu sunt doar marlite, cel putin eu am scapat, din cauza stufului buc. foarte frumoase! :oops: :wink:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 07 Mai 2008, 10:46

Si pe balta asta cum se poate pescui? A cui este? Merge doar cu permisul de pescuit vizat? Nu e nici un satean cu simtul proprietatii mai bine dezvoltat? :D
Cum se ajunge? Ca as vrea sa fac o incercare weekend-ul asta

marcel gheorghita
senior
senior

Stiuca in jud.Botosani

Mesaj de marcel gheorghita » 07 Mai 2008, 11:27

Posibil sa fie si peste mare, ca in orice balta (stiu ca au fost, din povesti am aflat si eu de balta)....la fel si plase....
La intrarea in Tudora, inainte de a intra in prima curba spre stanga, faci la dreapta pe un drum de tara, dar cel mai bine intrebi la intrarea in sat unde e balastiera.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 07 Mai 2008, 15:50

Nes, cand ai intrat in satul(comuna)Tudora drumul(asfalt)este drept, in momentul in care face o curba la stanga de 90 de grade si urca intr-o panta tu parasesti asfaltul si mergi inainte 15 m si apoi la dreapta pe un drum de balastiera, adica de pietris.Tii drumul de pietris pana cand se intra in balastiera(cam 2-3 km), la intrarea in balastiera faci stanga si imediat, cam la 50 m, ai ghiolul.Este mic si inconjurat de stuf, putine locuri cu acces la apa, a crescut stuful in exces.Acesta a fost sapat de cei de la balastiera in anul '86, s-au secat niste balti superbe ce erau in lunca Siretului ptr. a le reda circuitului agricol si era pacat de puietul de peste ce murea prin canale, atunci cei de la balastiera au sapat repede o mica balta(dar foarte adanca pe atunci)ptr. a popula acolo cu puietul de peste ce era in exces.Printre speciile de pesti s-a nimerit a fi si stiuca care a proliferat bine.
Nu te va deranja nici-un localnic, in afara de eventualele plase din apa, dar poate nimeresti o zi in care au baietii treaba si n-au bagat plasele.Fir intins! :wink:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Scrie răspuns