stiuca_in_jud. Botosani

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 01 Mai 2008, 07:09

O intrebare. Ce culori de shad sau twister merg mai bine la stiuca aici pe la noi?

Eu am luat niste shad-uri de la Gipo pe verde zilele astea. Dar mai am si ceva pe alb (twistere).

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 01 Mai 2008, 08:11

Am fost ieri pe lac (Rogojesti ) cu barca. Am incercat mai tot ce am. Twisterul si shadul alb a primit confirmarea prin atacuri repetate. Din pacate numai din partea bibanului. O singura stiuca a sfartecat coada rosie a unui twister alb. Vremea frumoasa a facut ca partida sa nu fie ratata chiar daca s'a terminat fara "obiectul" cautarilor.

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 01 Mai 2008, 09:19

Frumos... nu am prins de mult biban... Mie mi se pare si pescuitul bibanului ca fiind un pescuit interesant/spectaculos.
Culori: eu nu am shad-uri de "firma", folosesc ce am gasit prin "bazar" in Bt. La ce am prins cel mai bine e un shad de 7 cm galben pe burta, negru pe spate si rosu in jurul "botului", un fel de bleeding-xxx; si verde crud transparent cu "sclipici" si ochi mari :D. La twister nu am luat inca, dar nici nu am insistat... La ce am mai prins frumos sunt voblere de 3 cm de la salmo pt clean, bineinteles la astea am luat numai "pixuri" dar distractia e totul...
Acum 2 saptamani, pe Zvoristea am dat vreo 2 ore numai la voblere si twister--nimic. Am schibat pe shad-ul de care vb mai sus si la primul lanseu am avut atac...
Duminica asta ies pe Rogojesti... Ceva sfaturi aveti? Mai vine cineva din Bt? :D

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 01 Mai 2008, 10:43

Salutare!
Multumesc de raspunsuri. Eu am gasit ieri ceva shad-uri la un magazin din Dorohoi. Am luat ceva verde pe burta si negru pe spate, alb pe burta si verde pe spate plus niste twistere fosforescente. Aaa si niste jiguri colorale rosu si verde aprins.
Dar cred totusi ca din practica tragi cele mai bune concluzii. Asa ca am sa le incerc pe toate.

La Rogojesti de abia astept sa merg dar intai sa imi iau o barca. Un prieten ce frecventeaza Ucraina mi-a spus ca au acolo sunt mai ieftine.

Duminica asta din pacate nu pot merge la pescuit.

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 01 Mai 2008, 12:48

Daca imi permiteti, v'as da niste sugestii.
Daca veniti cu barca legati'va de ea. Evenimentele din toamna trecuta ne'au lasat un gust amar. Este bine in zona SP3, la stuful de langa mal, si este foarte bine in zona cu vegetatie ce se vede la vreo patru sute de metri de mal. Despre naluci s'a spus. Dar regula e ca nu e nici o regula.
Daca dati de pe mal, la pompe SP3, (chiar, sau mai ales daca functioneaza) sau daca vreti, se merge in continuare pe drumul de pe dig in zona patru plopi (chiar sunt acolo). Peisajul va va spune, asa cum a marturisit un mare pescar botosenean, ca sunteti intr'o mini delta.
Fire incercate din greu!

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 01 Mai 2008, 20:59

Sa inteleg ca zona SP3 este cea de la portile barajului?

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 01 Mai 2008, 21:20

lucian_flo scrie:Sa inteleg ca zona SP3 este cea de la portile barajului?
Nicidecum! SP3 sau statia de pompare 3 (mai sunt doua) se afla cam la jumatatea distantei dintre porti si orasul Siret pe malul stang. Pentru a ajunge acolo treceti prin Mihaileni si aproape de iesirea din localitate, imediat dupa ce se trece peste un pod aflat pe drumul national, se face la stanga pe un drum pietruit. Dupa cateva sute de metri se vede lacul si SP3.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Mai 2008, 05:07

La iesirea spre Siret,in Mihaileni,in dreptul bornei kilometrice Siret 6km,inainte de statia de autobuz,faceti la stinga si apoi primul spre dreapta.

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 02 Mai 2008, 07:20

Ca sa fiu mai sigur intreb :D : pt a pescui pe Rogojesti este suficient Permisul de pescuit AJVPS vizat pe anul asta..asa e?

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 02 Mai 2008, 08:07

nes scrie:Ca sa fiu mai sigur intreb :D : pt a pescui pe Rogojesti este suficient Permisul de pescuit AJVPS vizat pe anul asta..asa e?
Asa e.

Scrie răspuns