Salau la Stolnici

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Striper
veteran
veteran

Re: Salau la Stolnici

Mesaj de Striper » 04 Feb 2013, 12:49

Am fost sambata cu barca baltii, primita de la dl. Stefan. A fost o vreme capricioasa care ne-a gonit pe la ora 15:00 spre casa, via o discutie amicala la un ceai cald in camera de zi a conacului de la balta Stolnici.

S-au prins ceva bibani si salai, iar cineva pe balta a "spart" cardul de la aparat pozand un salau de 3.2 kg. Deci peste este.

Dar balti cu biban si salau sunt destule, poate si cu salau mai mare, mult mai apropiate de Bucuresti. Nu acesta este neaparat punctul forte al acestui lac. Ci altele sunt.

Nu am mai vazut lac in mijlocul campului, care sa nu fie pe firul unei ape, cu adancimi asa de mari. Nu are 8 metri cum spunea cineva mai sus, are maxim 6 metri (sau nu am gasit noi pe sonar). Adancimea generala este de 4 metri, iar spre mal in jur de 3,5 metri dupa care urca foarte brusc. Nu cred ca se poate considera un prag permanent, ci este un lac cu marginile abrupte.

Sonarul indica incredibil de multe structuri, in general radacini de copac vechi, crengi mari si busteni. Fara indoiala, candva a fost acolo padure. Insa locuri cu agatatura inseamna locuri de adapost pentru pesti, adica... sanse mai mari de capturare.

Este un lac foarte interesant ce poate adaposti pesti capitali. Nu este o baltoaca maloasa, plina de stuf si maluri line, fara praguri. Ba mai mult, este un lac extrem de curat, cu o vizibilitate foarte mare. Vezi twisterul la 1,5-2 metri in apa. Fundul este tare, simti in lanseta de fiecare data cand jigul cade, ca si cum ar lovi pietrele. Dar este pamant tare de tot.

De ce ma voi intoarce la Stolnici? Datorita lacului, a curateniei sale, a adancimii si a structurilor. Cat despre peste, ma voi putea pronunta la urmatoarea iesire. Sunt sigur ca ascunde exemplare mai mari. E genul acela de lac, foarte rar intalnit, in care nu sti niciodata ce pandeste la 2 metri de jigul tau care se joaca pe fund...

Imagine

Imagine

slow
junior
junior

Mesaj de slow » 04 Feb 2013, 14:22

Striper, e clar prelucrata in Photoshop poza cu bibanul...nu am barba atat de roscata,nu o recunosc :lol1:
Promit sa vin barbierit la urmatoarea iesire la Stolnici :elkgrin:

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 06 Feb 2013, 20:39

Am fost astazi la Stolnici impreuna cu doi prieteni. Vant, frig, temperatura apei 2,5 grade la suprafata. Am avut atacuri, twistere cu coada taiata, am prins 10 pesti, 3 bibani si 7 salai (sau strapazani). Cel mai mare salau 37 de cm, cel mai mic salau undeva pe la 14 cm, mai mult ca sigur provenit din reproducerea de anul trecut. Am vazut cu sonarul pus pe barca de dl. Stefan fundul zonei batute, care este plat in cea mai mare parte, cu adancimi cuprinse intre 3 metri si 5,5 metri. Am prins la jiguri de 5,7,9 si 12 grame, iar ca si gume cel mai bine au mers cele albe.

De apreciat sistemul de viviere, care asigura un venit patronului care sa-i permita sa nu puna taxa de pescuit sportiv si rezolva si problema popularii baltii.

Am cazut de acord ca pentru o partida la inceputul lui februarie rezultatele au fost bune, desi pestii nu au avut dimensiunea dorita.

O sa incerc sa postez poze in seara aceasta. Multumim pentru ospitalitate d-lui Stefan. Cu siguranta vom reveni.

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 08 Feb 2013, 23:56

Noi am fost ieri si a fost o zi super. Până la ora 12.30 am murit de frig... mai ales ca a batut si vantul. Niciun atac !
Dupa ora 1 a inceput distracţia. In total am prins 11 strapi (3 oameni), si rateuri. Ca si culori... am luat si la maro si la alb... la galben. Cel mai mare a avut 1,2 kg :)
Am fost multumiti de balta si cu siguranta vom mai merge. Sa dea Domnul sa o tina tot asa cu balta sa creasca salaii mari si grasi in ea :D.
PS ! E o baltă frumos amenajată şi pentru crap din ce-am vazut .
:respekt:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 20 Feb 2013, 16:42

am fost si eu duminica impreuna cu un prieten. vant si ninsoare, -2 grade temperatura. am pescuit exclusiv la gume. 2 strapi, cateva atacuri nefinalizate, cateva gume ramase fara coada. din pacate n-am avut sonar, iar pe vreme rece la salau fara sonar e problema mare. oricum, ne-a placut. amabilitatea si ospitalitatea gazdelor nu mai trebuiesc descrise, oamenii sunt de nota 10. am inteles ca va urma la sfarsitul lui martie un concurs de anvengura, sper sa aduca promovarea de care lacul are nevoie, pentru ca merita. eu voi reveni cu siguranta, inarmat si cu sonarul, de asta data.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 20 Feb 2013, 17:01

Am avut noi sonar (prin amabilitatea patronului) si nu faci nimic cu el acolo, din pacate...nu exista structuri si e cam raspandit....apa are peste tot cam 4-5 metri.

julien
veteran
veteran

Mesaj de julien » 20 Feb 2013, 19:14

Gogol scrie:Am avut noi sonar (prin amabilitatea patronului) si nu faci nimic cu el acolo, din pacate...nu exista structuri si e cam raspandit....apa are peste tot cam 4-5 metri.
te-ajuta sonarul chiar si asa. Numai ca trebuie sa tii cont si de alti factori, nu numai de structuri.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 20 Feb 2013, 20:29

@gogol: din ce am vazut/pipait eu, sunt si ceva structuri si mai ales praguri. in locurile pe care le-am putut aborda in cele cateva ore, am sesizat (dupa sfoara ancorei) adancimi intre 3 si 6 metri. si un prag clar delimitat intre mal si mijlocul apei. noua sonarul ne-ar fi fost mai de folos avand in vedere vremea destul de rece. din scurta mea experienta, la temperaturi pe minus salaii tind sa se adune in portiunile mai adanci. poate de aceea noi ne-am intalnit doar cu pitici.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 20 Feb 2013, 20:54

Grizzly, am fost si eu la partida cu Gogol si Boje. Am batut jumatate de balta doar. Singura structura pe care am gasit-o a fost un cocioc scufundat. Este o schimbare de nivel de adancime de la mal inspre larg, dar din ce am vazut pe sonar este de mica amploare in zona pe care am batut-o noi. Exista un izvor, si acolo am avut cele mai multe atacuri si capturi. Trecerile de la adancimi de 4 m la 6 m se fac lin, nu brusc. Parerea pe care mi-am facut-o din ce am vazut este ca balta, in cea mai mare parte, este ca o cada de dimensiuni mari, fara praguri importante. Nu am pescuit inspre coada lacului pentru ca era inca inghetat, poate ca in zona aceea exista mai multe ruperi de nivel.
Oricum este o balta foarte promitatoare.

nila
senior
senior

Mesaj de nila » 23 Feb 2013, 20:37

Am fost astazi cu un prieten, 300 km batuti degeaba , balta este "inchisa, pentru ca nu se poate pescui din cauza valurilor(vantului )" ..
:wallbash:

Scrie răspuns