Salau la Stolnici

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Alex-BAV
utilizator constant
utilizator constant

Re: Salau la Stolnici

Mesaj de Alex-BAV » 06 Mar 2013, 23:10

Nu, sunt pe bune .. e super balta, am fost !
Daca vrei uscaciuni intri pe facebook..... :headbash:
Do it with passion or not at all !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 07 Mar 2013, 12:28

Salaii din imagine sunt doar cei pe care i.am retinut ,eliberand inca 11 bucati de aceiasi dimensiune.
Sincer mie imi par cam la limita celor 40 cm.....deci cam mici. :roll:
Felicitari proprietarului pt tot ceea ce face acolo , insa poate se gindeste sa ridice limita pe la 50 cm pt salaii ce se vor retine .... :respekt: :respekt:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Mar 2013, 13:13

vali stratonov scrie: Sincer mie imi par cam la limita celor 40 cm.....deci cam mici. :roll:
Felicitari proprietarului pt tot ceea ce face acolo , insa poate se gindeste sa ridice limita pe la 50 cm pt salaii ce se vor retine .... :respekt: :respekt:
bine zis chestia cu limita la care as adauga faptul ca daca se va continua in felul asta as spune ca va mai rezista vreo 2 ani intreaga chestie dupa care se va goli lacul si de ultimul strap ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 07 Mar 2013, 14:05

Dupa culoare incep sa devina artagosi, abia astept sa ajung si eu acolo :)
Si eu sustin propunerea de limitare a capturilor macar cantitativ daca nu si calitativ.

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 11 Mar 2013, 12:42

Parerea mea. Deja a inceput declinul acestei balti, la fel de repede cum a aparut si s-a promovat, e doar o chestiune de timp pana cand va deveni amintire. De ce?

Tot salaul prins a fost pastrat. Si cand zic tot, e vorba de tot! De la strapazani ca cei din poze, fie ei si punctabili, de peste 40 cm, pana la unii mai barosani (foarte rari) de 3,2 sau 4-5 kg. Ce-i drept, marea parte, in afara de cei dositi (ca deh, administratorul este baiat bun si e usor de pacalit, tipic romanesc), a fost cumparat.

Nu zic ca balta nu are peste. Are peste mult, majoritatea generatii tinere, cam de 40-45 cm. Foarte rar ceva serios, de peste 2 kg de exemplu. Insa in ritmul asta, de pescuit "gratuit" cu pastrare de peste in voie contra-cost, nu poate face bine deloc.

Tot din ciclul "parerea mea", ori se face balta catch & release cu taxa modica de 30-50 de lei, ori vom vedea inca un Magic Lake bifat pe harta locurilor de pescuit.

ps: cei care au pus poze cu ciorchinii de strapi banuiesc ca i-au eliberat, nu? :lol: :lol: :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 11 Mar 2013, 12:53

s: cei care au pus poze cu ciorchinii de strapi banuiesc ca i-au eliberat, nu? :lol: :lol:
Cu sa nu-i elibereze, domnule coleg :oops: :oops: i-au eliberat la tigaie sub forma de fileuri.. :headbash:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 11 Mar 2013, 14:04

La 50 lei c&r nu mai vine nimeni, mai ales din Bucuresti, sunt totusi 300 km dus-intors.
Patronul trebuie sa castige ceva, mi se pare normal, atunci nu vad incovenientul de a vinde ce doresti sa pastrezi pt suma de 15 lei kg. E adevarat, macar sa pastrezi masura regulamentara.
Si cine vrea c&r in stilul pur, nu plateste decat inchirierea barcii. Eu care sunt un carcotas privind patronii baltilor si regulamentul lor facut dupa ureche, asta e chiar elegant. Ce vreti mai bine de atat? :roll:

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 11 Mar 2013, 15:07

Gogol scrie:La 50 lei c&r nu mai vine nimeni, mai ales din Bucuresti, sunt totusi 300 km dus-intors.
Patronul trebuie sa castige ceva, mi se pare normal, atunci nu vad incovenientul de a vinde ce doresti sa pastrezi pt suma de 15 lei kg. E adevarat, macar sa pastrezi masura regulamentara.
Si cine vrea c&r in stilul pur, nu plateste decat inchirierea barcii. Eu care sunt un carcotas privind patronii baltilor si regulamentul lor facut dupa ureche, asta e chiar elegant. Ce vreti mai bine de atat? :roll:
Deci esti de acord ca lumea vine acolo sa pescuiasca ca sa plece cu peste acasa. Suna bine cand zici ca este gratis la pescuit C&R, dar eu, care pescuiesc asa, ca multi altii, cand ii vad pe unii care scot ciorchini de salai pentru tigaie, nu mai imi vine sa bat drumul pana acolo stiind ca balta este o clepsidra ce se termina curand. De altfel, dupa cazurile stiute personal si povestile auzite, nici gand sa ma mai aventurez la Stolnici.

Masura regulamentara de care spui este data de aceeasi autoritate care spune ca poti pastra un maximum de 5 kg si ca poti avea maximum 2 carlige / lanseta si alte reguli din carnetul membrului de pescuit comunist. In baltile private aceste reglementari nu isi mai regasesc aspectul legal. Asadar, daca pescarul pastreaza numai salai de peste 40 cm, dar indeasa in portbagaj vreo 20 kg sau mai mult, mi se pare la fel de imoral ca si cand ai pastra marlite cat pixul sau strapi de un an cat degetul.

Sa lasi balta gratuita, dar sa vinzi peste in orice cantitate prinsa nu cred ca e o solutie. Dupa mintea mea, care nu este cea mai isteaza, ar fi buna o varianta de taxare pentru ziua de pescuit si oprirea unui singur salau. Sau o taxare modica, de 10-30 de lei (daca 50 pare cam mult) pentru cei care doresc C&R.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Mar 2013, 15:19

Noi mergem peste 300 km si taxa de 20 lei ...doar pentru C&R. Dar macar acolo se practica un pret de 28lei/ kg salau...tocmai pentru a descuraja luarea pestelui in cantitati industriale.
In asta as vedea si salvarea Stolnici-ului...altfel o sa se ajunga repede la fundul sacului gol.
15 lei/kg...salau? La pret de fitofag!!!!...intr-o tara de traistari? Miscare gresita rau.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 11 Mar 2013, 16:54

Si mie mi se pare ca in sistemul actual Dl Jalo va disparea curand din lac.
Comercial mie mi se pare suficient de simplu de gasit o solutie avand in vedere ca la Stolnici se vand 3 servicii:
-inchiriere barca
-pescuitul in sine ca activitate de agrement
-pestele retinut
Ramane doar de stabilit cuantumul taxei pt fiecare serviciu in asa fel incat sa impace si capra si varza.
Personal as pune 20lei pt fiecare serviciu(bineinteles la ultimul pe kg) .
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

Scrie răspuns