Salau la Stolnici

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rospinning
junior
junior

Re: Salau la Stolnici

Mesaj de rospinning » 11 Mar 2013, 21:13

Apropos de toate sugestiile de pana acum - sustin si eu o parte - mai ales faptul ca ar trebui instituita o limita superioara a cantitatii de peste posibil de a fi retinut + as adauga o marime limita maxima pana la care se poate retine un peste (ex:4kg) pentru a pastra reproducatorii / trofeele - consider ca sunt mult mai valorosi pentru lac(si pentru noi), vii...

Deasemenea, sunt de acord sa contribui financiar pentru acest proiect (platind o taxa pentru pescuit sportiv)- chiar daca voi pescui C&R in majoritatea timpului.

Pe de alta parte, sunt sigur ca Administratia Stolnici are o viziune asupra tuturor aspectelor dezbatute aici pe forum. In aceeasi masura- cred ca important este si feedbackul+ parerile noastre.

Cel mai important,si aici cred ca suntem cu totii de acord, este ca lacul sa ne ofere un prilej de relaxare si bucurie - iar in cazul pasiunii noastre comune se traduce in prezenta rapitorului in lac. Cu cat mai mult si mai mare - cu atat mai bine.

Succes Administratiei si fir intins tuturor,
r.

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 11 Mar 2013, 22:12

3-4 salai de 40 e deajuns. la kg sau taxa prestabilita. la c&R taxa simbolica.parerea mea.

Omu cu barca rosie. :mrgreen:

nila
senior
senior

Mesaj de nila » 11 Mar 2013, 22:15

Cred ca o taxa ar fi binevenita in combinatie cu plata pestelui retinut insa nu mai mult de 2 buc/ pescar.
A prins cineva mai mare de 3 kg aici ?

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 11 Mar 2013, 22:32

SI taxa si plata pestelui? Unde te crezi frate? cine mai vine acolo? :wallbash:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Mar 2013, 22:59

un raspuns tipic ... e bun la gust salaul ... nu-i asa :oops:

cu oameni ca tine in veci nu vor fi pesti in ape si chiar as fi curios cati strapi se incadreaza din punctul tau de vedere in aceea "limita de bun simt" ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 11 Mar 2013, 23:22

Anem, eu pot sa te inteleg si pe tine. Dar nu sunt situatii comparabile, dupa parerea mea. Din cate am reusit eu sa vad in Italia, Franta, Elvetia, unde am fost si am stat, peste de apa dulce in general nu se mananca, exceptie salmonidele. Cata vreme nu se mananca este normal sa nu existe tentatia si dorinta pescarilor de a-l retine. Anul trecut in iarna am fost in Franta si am vrut sa fac un salau, m-am dus la pescarie si cand i-am zis ce vreau mi-a spus ca se aduce doar pe comanda, cu termen de livrare cel mai repede o saptamana, la 32 de euro/kg, pentru ca lumea nu retine salaul si trebuie sa vorbeasca cu niste pescari.

Legat de Stolnici, am fost o singura data acolo si am postat impresiile pe acest topic. Majoritatea opiniilor s-au referit la cantitatea si dimensiunea pestilor retinuti. Imi place sa cred ca se poate gasi un echilibru intre partea economica si o dezvoltare durabila a afacerii si a lacului. Sa pastrezi 2-3 salai de peste 40 cm inseamna undeva la 45 lei/pescar. Daca e mult sau putin, asta doar dl. Stefan poate sa o spuna. Cert este ca eu daca prindeam salai mai mari de 40 de cm retineam vreo 3 fara sa am mustrari de constiinta.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 11 Mar 2013, 23:22

Total de acord cu marinn, este unul din putinii care intelege ca a manca peste prins de tine, inseamna descurajarea afacerii braconierilor. Si se pare ca inca sunt batuti in cap unii si nu vor sa inteleaga ca pestele din supermarket ala care si-l permit ei (congelat-decongelat-decapitat-filetat cica "proaspat"... poate proaspat imputit!!), e de fapt ala pe care pretind ca l-au eliberat odinioara. Ce o fi greu de inteles ca unii pescari (putini la numar dupa statisticile mele) consuma pestele prins de ei, nu il vand, nu fac bisnita cu el. Asa cum unii au ales sa manance carne de miel sa zicem, carne care mie imi provoaca sila, asa altii au ales sa consume peste. Oare o fi o crima?

Referitor la retinerea contra-cost a pestelui prins in Stolnici va asigur eu ca dl. administrator este mai bucuros cand un pescar cotizeaza la intretinerea afacerii, pt. ca sunt convins ca balta aia nu se tine pe moca asa cum cred unii dintre voi. Amabilitatea administratorului vis a vis de toti cei care se duc pe balta provine din prea mult bun simt. Daca ar pune taxa la balta aia garantat s-ar injumatati numarul de pescari, asa omul a dat o sansa tuturor sa pescuiasca acolo, iar cei care nu prind peste sa nu plece cu botul lasat, ca au dat banii de pomana.

Oare cat timp se va mai discuta pe tema mananc peste din super-market vs. mananc peste proaspat prins de mine sau in alta forma c&r vs. consumatorii de peste.??
Ultima oară modificat 11 Mar 2013, 23:24 de către stefanflorin, modificat 1 dată în total.
Urasc atarnatorii!

rospinning
junior
junior

Mesaj de rospinning » 11 Mar 2013, 23:24

marinn / sunt curios daca ati citit atent ceea ce au postat ultimii 2-3 oameni. eu nu observ ca cineva sa va fi "anulat" dreptul de a retine peste. (ultimii 3 fiind - subsemnatul, Doru si nila)

parerile sunt personale si trebuie tratate ca atare. in plus - postarile de pe forum constituie o sursa buna de informatie pentru o afacere, informatia fiind un atu in orice business. nu trebuie sa va oferiti protectia, e ok.

in ceea ce privete pescuitul prinde & elibereaza - va garantez, cei care-l promoveaza... de cele mai multe ori chiar o fac. fie pe ape "salbatice"/ fie private.

r.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Mar 2013, 23:57

Striper scrie:Parerea mea. Deja a inceput declinul acestei balti, la fel de repede cum a aparut si s-a promovat, e doar o chestiune de timp pana cand va deveni amintire. De ce?

Tot salaul prins a fost pastrat. Si cand zic tot, e vorba de tot! De la strapazani ca cei din poze, fie ei si punctabili, de peste 40 cm, pana la unii mai barosani (foarte rari) de 3,2 sau 4-5 kg. Ce-i drept, marea parte, in afara de cei dositi (ca deh, administratorul este baiat bun si e usor de pacalit, tipic romanesc), a fost cumparat.

Nu zic ca balta nu are peste. Are peste mult, majoritatea generatii tinere, cam de 40-45 cm. Foarte rar ceva serios, de peste 2 kg de exemplu. Insa in ritmul asta, de pescuit "gratuit" cu pastrare de peste in voie contra-cost, nu poate face bine deloc.

Tot din ciclul "parerea mea", ori se face balta catch & release cu taxa modica de 30-50 de lei, ori vom vedea inca un Magic Lake bifat pe harta locurilor de pescuit.

ps: cei care au pus poze cu ciorchinii de strapi banuiesc ca i-au eliberat, nu? :lol: :lol: :lol:
ce le stii tu pe toate domnule,
ai pescuit acolo? cand?

eu am pescuit sambata 09 martie
am fost pe apa 8-9 barci si cred ca toti au prins, mai mult sau mai putin (eu mai putin, recunosc, doar cativa salai si un chinez)
din ce am vazut in jurul meu, atat cat am putut vedea, absolut nimeni nu punea peste in juvelnic sau pe agrafe, tot ce se prindea era fotografiat si eliberat.
am fost primi care am iesit la mal in jur de ora 16 si am fost intampinati de doamna administrator care foarte amabila a vrut un feedback cat mai sincer asupra baltii, dar a si asistat la descarcarea si imbarcarea in masini a bagajelor si binenteles a supravegheat sa nu se plece cu peste din balta.
dupa mine si colegul meu care am fost primii, au urmat inca doua barci care la randul lor nu au retinut nimic, desii au declarat ca prinsesera.
deci............de ce vorbim aici??
sincer, as fi vrut sa cumpar un crap de 2-4kg ca sa contribui cumva si la bunastarea celui care administreaza aceasta balta (cumva sa intorc favoarea ce mi-a facuto de a pescui gratis pe balta), dar si sa potolesc pofta de peste a familiei, insa..............gazda a spus ca nu are absolut nici un peste in viviere si nu are la vanzare nimic - ghinion, poate alta data.
balta nu se intretine din vanzarea de salau la pescarii care il prind, cei care au fost acolo si au avut curiozitatea de a sta de vorba cu administratorul stiu despre ce este vorba si numai un nebun ar putea crede altceva - omul ala are in plan investitie de 1 milion de euro si voi va ganditi la castigul si intretinerea din vanzarea unor salai?? :lol:
cred ca se vorbeste prea mult "din carti" si din spatele tastaturii si prea putin se pescuieste - lasati Stolniciul in pace si mergeti la pescuit pana nu incepe prohibitia ca dupa aia parca va vad ca fugiti la Stolnici :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 12 Mar 2013, 00:00

cred ca mai bine va rezumati sa va prezentati reusitele/sau nu, de pe balta, iar sfaturile i le puteti adresa administratorului acesteia, dupa o partida de pescuit.
Ultima oară modificat 12 Mar 2013, 00:01 de către grizzly, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns