Salau la Stolnici

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Re: Salau la Stolnici

Mesaj de spiridusul » 31 Ian 2013, 15:35

Am discutat telefonic cu dl. Stefan si am inteles un lucru pe care vi-l transmit si voua. Accesul pe balta se face doar dupa ce a existat o discutie telefonica cu dansul. Daca exista pescari care vin la Stolnici fara sa isi anunte prezenta in prealabil, vor avea neplacuta surpriza sa nu poata pescui. Este una dintre regulile pe care dansul tine sa fie respectate, si esentiala pentru a se putea pescui pe acest lac.

Referitor la conditiile de pescuit la salau, acestea sunt urmatoarele:
Taxa de pescuit nu exista. Pentru cei care vin cu barca proprie de asemenea nu exista taxa. Pentru cei care doresc inchirierea barcii existente la Stolnici taxa este de 30 de lei/zi. Este o barca din fibra de sticla, in care pot pescui maxim 3 pescari. Este permis accesul cu motor electric. Pestele care se doreste sa fie retinut se plateste cu 15 lei/kg, cu conditia sa respecte dimensiunea minima legala. Practic sunt aceleasi reguli ca si cele de anul trecut.
Din cate mi-a spus dansul, in plasele bagate pentru a scoate crapul chinezesc au fost prinse exemplare de 4 kg de salau (plini de icre). Si tot din cate mi-a spus dansul, scopul acestui proiect pe care l-a demarat este de a aduce zambete pe fetele pescarilor si a dansului.

Saptamana viitoare o sa ii fac o vizita si va comunic impresiile.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 31 Ian 2013, 15:36

Am discutat telefonic cu dl. Stefan si am inteles un lucru pe care vi-l transmit si voua. Accesul pe balta se face doar dupa ce a existat o discutie telefonica cu dansul. Daca exista pescari care vin la Stolnici fara sa isi anunte prezenta in prealabil, vor avea neplacuta surpriza sa nu poata pescui. Este una dintre regulile pe care dansul tine sa fie respectate, si esentiala pentru a se putea pescui pe acest lac.

Referitor la conditiile de pescuit la salau, acestea sunt urmatoarele:
Taxa de pescuit nu exista. Pentru cei care vin cu barca proprie de asemenea nu exista taxa. Pentru cei care doresc inchirierea barcii existente la Stolnici taxa este de 30 de lei/zi. Este o barca din fibra de sticla, in care pot pescui maxim 3 pescari. Este permis accesul cu motor electric. Pestele care se doreste sa fie retinut se plateste cu 15 lei/kg, cu conditia sa respecte dimensiunea minima legala. Practic sunt aceleasi reguli ca si cele de anul trecut.
Din cate mi-a spus dansul, in plasele bagate pentru a scoate crapul chinezesc au fost prinse exemplare de 4 kg de salau (plini de icre). Si tot din cate mi-a spus dansul, scopul acestui proiect pe care l-a demarat este de a aduce zambete pe fetele pescarilor si a dansului.

Saptamana viitoare o sa ii fac o vizita si va comunic impresiile.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Feb 2013, 09:32

oare nu o vrea dansul sa concesioneze si Lacul Morii si sa faca acelasi lucru? cred ca am zambi toti cu gura pana la urechi, iti dai seama, nema braconieri, nema taxa, baboi la greu...oricum de laudat initiativa dansului.
Urasc atarnatorii!

julien
veteran
veteran

Mesaj de julien » 01 Feb 2013, 10:41

De la Stolnici nu ai cum sa pleci decat cu un zambet larg. Bineinteles cu exceptia carcotasilor. Din cate l-am cunoscut eu pe d-nul Stefan are ca scop,mai ales prin ospitalitatea dansului si a doamnei Erika, sa-i faca si pe ei sa plece cu fata cel putin luminata, daca nu cu un zambet larg. :D :respekt:

danroag
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danroag » 01 Feb 2013, 12:13

Sfarsit de Ianuarie la Stolnici
https://www.dropbox.com/s/9zh2j6h56oam8 ... 013075.jpg
Am fost pe 30 Ian 2013. Lacul dezghetat partial. Am intrat cu barca pneumatica de la 10 la 13.30.
Captura 5 kg salau, achizitionat cu 15 Ron/kg.
Administratorul super amabil, partida excelenta.
Chach&Relese taxa 0.
Recomand chiar si incepatorilor in spinning la salau.
Pentru mine a fost prima partida de acest fel si am prins !!!
"Nasii" mei au fost baietii de la incarlig.ro care mi-au aratat cum trebuie dat si mi-au oferit cateva naluci "dresate" care si-au facut treaba.
Fir intins !

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Feb 2013, 13:06

interesanta lanseta :D
Urasc atarnatorii!

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 01 Feb 2013, 13:48

Lumea prinde salau cu un bat telescopic si noi ne omoram cu nu-s ce blankuri demne de NASA. :lol1:
De unde rezulta ca peste sa fie ca nu mai conteaza batul si rasnita.. :headbash:

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 01 Feb 2013, 14:19

Gogol scrie:Lumea prinde salau cu un bat telescopic si noi ne omoram cu nu-s ce blankuri demne de NASA. :lol1:
De unde rezulta ca peste sa fie ca nu mai conteaza batul si rasnita.. :headbash:
LIKE :)))

.....la dl.Stefan la balta este salau, chiar pe diverse generatii, ceea ce inseamna ca au avut timp sa se acomodeze in lac si sa se inmulteasca. Nu i-am gasit pe cei mari de peste 1.5kg desi avem deja vreo 3 partide la activ pe acest lac. Cineva a spus ca a prins pe 30.01 unul de 2.5kg si a promis ca va pune poze :)...sau e unul din cei din poza cu telescopica?

P.S. In locul dlui.Stefan nu as da voie sa se retina salau din balta sau as limita cantitatea la 2 salai maxim de peste 50 cm. Pestii rapitori sunt primii in varful piramidei trofice din orice habitat si se refac mai greu decat pasnicii.

O sa fac un calcul simplu si suficient de plauzibil pe decursul unui an:

Intr-un an sunt 12 luni a cate aproximativ 4 saptamani a cate 2 zile de week end. Rezulta 12x4x2=96 de zile de week end in care va avea probabil cate 6 pescari. Rezulta 96x6= 575 pescari/an care vor retine cate 5 kg in medie. Rezulta 575 x 5 = 2875 kg pe an ........deci aproximativ 3 tone de salau pe an vor disparea din frumosul lac.....si asta pentru ca am fost indulgent in calcule si nu am pus zilele din timpul saptamanii in care vor veni pescari de rapitor, dar sa zicem ca iarna majoritatea poate isi pun betele in cui si ca alteori vin 3 pescari sau alteori 10-15pescari pe zi. In mare este destul de plauzibil ca si scenariu.
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 01 Feb 2013, 15:09

Eu as interzice retinerea salailor chiar si cu x lei/ kg in perioada reproducerii acestei specii !!! Iar ptr a acoperi unele costuri...as pune o taxa de 10 lei C&R pe toate perioada mai sus mentionata ....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

crispauly
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crispauly » 01 Feb 2013, 15:42

Scrie răspuns