Salau la Stolnici

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gogol
veteran
veteran

Re: Salau la Stolnici

Mesaj de Gogol » 10 Apr 2013, 20:36

Mi se rupe, s-o faca si douajdemilioane. :)
Dar sa fie sincer dl Stefan si sa spuna nr de clienti dupa noul regulament. :D

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 10 Apr 2013, 20:42

adiwolf scrie:@gogol,

nu inteleg de ce sustii cu atata tarie ca taxa de retinere este mare - nu iti convine, nu retii
nu inteleg de ce te vaiti ca balta este situata la distanta mare - nu iti convine, nu te duci
este cat se poate de simplu.
salaul din supermarket este mult mai accesibil, mult mai aproape si mai indicat pt tine.
fara sa fiu rautacios,dar cand toata lumea in jurul tau lauda si au cuvinte bune fata de balta, administrator si regulamentul decent impus de el, numai tu incerci sa demonstrezi contrariul - de ce?!!
este total aiurea si deplasat, sincer.

eu unul as fi instaurat o taxa doar pt C&R si deocamdata pe o perioada de 1-2 ani as fi interzis retinerea salaului (asta pana incepe sa se dezvolte cel care este deja in balta si devine o captura tentanta si pt retinere)
pt cine ar dori un peste, as oferi posibilitatea cumpararii de crap ca sa nu te duci acasa cu mana goala si sa te creada femeia ca vii de la pescuit :lol:
Dar de ce nu poate avea omul o parere diferita de a majoritatii?Daca toti lauda sau blameaza ceva de ce trebuie sa faca toti la fel?De ce faci referiri la supermarket?ca sa te citez e ....vezi mai sus.Unii dintre noi mancam si peste si nu a rezultat de nicaieri faptul ca Gogol a vrut sa demonstreze ceva.

Putina decenta nu strica,nu ai vrut sa fi rautacios dar ai reusit.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 10 Apr 2013, 21:24

Dl. Stefan a facut regulamentul acesta plecand de la un obiectiv pe care doreste sa-l atinga. Este clar ca doreste sa aiba venituri din urma pescuitului, si asta este laudabil si normal, intrucat proiectul prezentat intr-o discutie amicala (nu doar mie, ci tuturor celor care i-am fost oaspeti) are nevoie de bani pentru ca sa fie realizat.

Parerea mea este ca introducerea taxei de 80 de lei cu retinerea a 3 salai de maxim 4 kg, impreuna cu regula de a elibera ce este mai mic de 40 si mai mare de 2 kg, are ca scop pastrarea unui numar cat mai mare de salai in lac. Din ce am discutat cu pescari care au fost la Stolnici de mai multe ori, impreuna cu partida (unica) facuta pana acum de mine la Stolnici, marea majoritate a salailor sunt sub 40 de cm. Exista si peste kg, si peste 2, si peste 4, cu siguranta, dar cred ca acestia reprezinta un procent redus din numarul salailor de acolo. In aceste conditii, mie mi se pare destul de greu sa ai partide repetate in care sa reusesti sa ai 3 pesti din care sa faci maxim 4 kg pe care sa poti sa-i pastrezi.

Pentru stadiul actual al baltii si marimea celei mai mari parti a salailor de acolo, eu cred ca actualele conditii sunt bune, daca scopul d-lui Stefan este cel pe care-l banuiesc eu. O sa vina, clar, pescari care o sa plateasca 80 de lei si sa vrea sa retina 3 salai in greutate de maxim 4 kg. Si daca o sa vada ca salau exista, se prinde, dar cu greu poti sa faci 4 kg din 3 pesti intre 1 si 2 kg, o sa aiba de ales intre a veni de placere, in sistem C&R, cu taxa de 30 de lei, sa aiba atacuri, frecventa, dar nu neaparat sa poata sa prinda pestele la care are dreptul pentru surplusul de 50 de lei platit, sau sa mearga pe alta balta.

Peste 2-3 ani ma astept sa se schimbe regulamentul. Taxa de pescuit nu o discut, nu poate sa fie anticipata. Dar cantitatea de peste ce poate sa fie retinuta (4 kg), ma astept sa fie din 2 pesti. Sau sa fie un sistem in care sa platesti taxa pentru pescuit in regim C&R, iar daca vrei sa pastrezi peste, sa poti sa o faci, maxim 2 pesti de maxim 4 kg impreuna, pe care sa-l platesti cu o suma/kg.

Ca idee, eu nu-mi permit sa comentez daca regulamentul unui patron/administrator de balta este corect sau nu, trebuie imbunatatit sau inasprit. Eu pot sa iau act de regulament si sa decid daca vreau sa ma duc pe balta aceea sau nu (considerand ca regulamentul este singurul criteriu care conteaza).

De mai multe barci este nevoie, clar.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Apr 2013, 23:03

sherbamont scrie: Putina decenta nu strica,nu ai vrut sa fi rautacios dar ai reusit.
imi pare rau daca am reusit asta si imi cer scuze nu am vrut sa ofensez pe nimeni, dar.........
daca tot vorbim de decenta nu cred ca strica sa gandim putin inainte de a ne arunca asupra afacerii de la Stolnici cu tot felul de presupuneri
este afacerea omului si o conduce cum vrea, vinde cui vrea si cand vrea - este total aiurea sa vina cineva si sa te ia la intrebari ca de ce nu vinzi cu pretul "asta" sau "de ce costa atat", ori "de ce faci asa si nu faci invers"?
nu iau apararea d-lui Stefan pt simplu motiv ca nu are nevoie, dar ma deranjat faptul in sine.
si eu am o afacere si ma deranjeaza cand cineva ma ia la intrebari de genul celor de mai sus.
frate, e simplu, eu iti ofer o marfa sau un serviciu la pretul asta, daca vrei cumperi de la mine, daca nu iti convine, cauti in alta parte.
inchei polemica aici fiindca cu siguranta vor exista si opinii diferite si nu vreau sa escaladez acest subiect.
am fost la Stolnici, am pescuit acolo si m-am simtit bine, trebuia sa ajung in acest weekend acolo dar din nefericire o conjuctura de factori au facut sa nu mai pot ajunge, insa cu siguranta voi reveni acolo cat de curand.

p.s. daca se aduc barci, poate se aduc si cateva veste de salvare ca din astea nu am in dotare (nu ca mi-ar trebui, dar..... :oops: )
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Apr 2013, 00:25

cum bre, ati facut mijto de mine si acu fugiti si voi, poi e caz de rushinica :oops:
ca sa nu depun plangere pentru daune de imagine astept rascumparare cu licori bahice :lol:
ah cat as dori sa ajung la o scrumbie :P nu de alta da o lansat claudiu o oferta care o umflat ficatu in mine :lol1:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 11 Apr 2013, 06:41

Ia uite frate ca mai sare si la gat :lol: In loc sa te bucuri ca ai scapat de "haita" ...

Sa-ti vand un pont:la scrumbie poti sa mergi linistit ca eu nu ma duc si deci nu ai probleme cu fobia aia ... :lol: :lol:

Insa la Stolnici sper sa ajung cat mai repede deoarece aceasta locatie vreau sa o "permanetizez" pe lista mea :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

marianu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marianu » 12 Apr 2013, 18:39

astazi la stolnici multe capturi din toate generatiile,toti eliberati sa se bucure si alti pescari

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

Imagine

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Apr 2013, 18:58

frumos.
doamne ce zi am pierdut :wallbash:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Apr 2013, 19:21

adiwolf scrie:frumos.
doamne ce zi am pierdut :wallbash:
Adica ...zile! :wallbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

toteu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de toteu » 12 Apr 2013, 19:32

Marianeee.... Ai incalcat cel putin o regula :) . Te bag pe lista neagra !

Scrie răspuns