salau in zona Timisoara

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 06 Iul 2004, 09:44

Ptr Timisoreni,

Am fost si eu ultimele 2 weekenduri la Parta dar in weekend nu mai poti pescui nici unde, se face baie, e tot malul plin cativa km mai jos de Parta.Asa ca am facut numai gratare si unditele au stat deoparte
A fost cineva pe Timis inspre Buzias si chiar dupa Buzias ? Am auzit de ceva locuri bune si mai linistite dar nu le cunosc. Weekendul asta vreau sa merg de Vineri dupa-amiaza si sa stau pana sambata seara dar nu prea am idee unde ?? V-as ruga sa-mi dati niste sfaturi (maxim 100-120 Km de Timisoara ca sa mai apuc si sa pescuiesc si sa-mi pun cortul Vineri seara)

Merci si fir intins!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Iul 2004, 06:24

Spre Lugoj,imediat dupa Chizatau,in dreptul unui popas,faci la stanga si sunt locuri frumoase si salbatice pe Bega.Am fost de vreo 2 ori,am luat niste cleni,dar dupa cum arata Bega acolo,este mult peste.Mergi in amonte,treci de o mica cascada si de acolo Bega se adanceste.Daca e si scazut nivelul apei,curge foarte lin.Oricum sunt locuri frumoase acolo si ma indoiesc ca se face baie ca si la Parta,deoarece nu vezi pe acolo doar un canton sau vreo stana.
Toate cele bune!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Iul 2004, 06:31

bogdans scrie:Ptr Timisoreni,

Am fost si eu ultimele 2 weekenduri la Parta dar in weekend nu mai poti pescui nici unde, se face baie, e tot malul plin cativa km mai jos de Parta.Asa ca am facut numai gratare si unditele au stat deoparte
Parerea mea este ca pe timpul verii,rapitorul se pescuieste in zori,eu asa fac.La ora aceea nu face nimeni baie.De exemplu,am fost sambata intre Parta si Peciu.La ora 05:00 am fost acolo,la 05:30 am luat un avat de 3 Kg,la vobler Salmo Roach.A fost singurul peste pe care l-am prins in acea zi,dar am avut parte de un drill spectaculos,cu lumanari.La 11:30 am fost acasa.Deci,parerea mea este ca la ora la care incep oamenii sa faca baie,singurul rapitor care mai merge este cleanul.
Toate cele bune!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Iul 2004, 06:48

Michael scrie: la ora la care incep oamenii sa faca baie,singurul rapitor care mai merge este cleanul.
Ai dreptate. La cat se spune despre clean ca are ochi in fiecare solz si ca este sperios, am prins clean la boaba de porumb sau la mormoloc la circa 10 m aval de locul de baie. Deasemenea, am mai prins clean in coada cardului de gaste.
E ciudat pestele asta, dar recunosc ca mi-e tare drag.
Mai am o saptamana si iau concediuuuuuuu!!!!:) Abia astept!

Fir intins!

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Iul 2004, 15:14

Michael,

Bineinteles ca ai dreptate, rapitorul mananca dimineata si seara, dar eu ma refeream la faptul ca zilnic facandu-se baie acolo pestele probabil nu mai sta in locurile respective.
Avatul am vazut si eu ca e mai nesimtzit si bate pe sub maluri chiar unde se face baie dar din pacate nu prea ma pricep sa-l prind. La ce culoare de Salmo ai dat ? (bineinteles daca nu e secret)

Merci
bogdan

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Iul 2004, 03:22

Salmo-Roach,alb-albastru.Poti vedea pe site-ul Salmo.Asa cum spuneai,avatul circula mereu si revine in locurile unde s-a facut baie,cand nu mai e galagie.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Iul 2004, 04:23

bogdans scrie:Michael,

Avatul am vazut si eu ca e mai nesimtzit si bate pe sub maluri chiar unde se face baie dar din pacate nu prea ma pricep sa-l prind. La ce culoare de Salmo ai dat ? (bineinteles daca nu e secret)
Pentru a pescui avat e nevoie de naluci de suprafata(Popper)sau de voblere care lucreaza aproape de suprafata,3-5 cm,culori deschise.In unele locuri,merge foarte bine rotativa argintie nr. 2(Mepps Aglia),creaza vibratii.Naluca,la avat se recupereaza repede,fiind un rapitor activ,ii place viteza,il incita.Daca stai pe mal si urmaresti miscarile din apa,vei vedea ca un anumit avat are un traseu bine definit,ciclic(ex:acum rapeste in fata ta,apoi pe malul celalalt,merge in dreapta,revine).La un moment dat vei premedita locatia in care se afla si unde urmeaza sa rapeasca.Acolo vei lansa tu,avand mare grija sa nu te vada,sa nu te auda.
Toate cele bune!

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 16 Iul 2004, 08:34

Merci Michael,

As vrea sa te pot urmari o data cum pescuiesti la avat. Eu am prins o singura data (recunosc ca nici nu prea m-a interesat avatul pana acum) unul mic la Aglia nr.1 argintie si am mai avut vreo 2 atacuri.Imi place senzatia cand ataca, chiar daca e mititel.
Acum cativa ani am fost in Cazanele Dunari, curent foarte puternic, avatul a vanat aproape toata ziua intre niste stanci linga malul apei (si erau bucati mari) dar n-am avut la mine decat oblete viu (pescuiam la salau), am incercat sa-l pacalesc si sa trag repede obletele pe la suprafata dar n-am avut atacuri propriu zise, doar lovituri de coada..n-a pus gura pe el.
Am o rotativa aurie cu 2 palete salcie si cu un smoc pe ancora, as putea sa incerc seara cu ea la avat?? A prins cineva ?

Cu stima
Bogdan

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 16 Iul 2004, 08:42

Pentru Michael
Chiar acum m-am uitat pe site-ul Salmo si am vazut ca modelul Roach este numai in varianta de 9 cm, folosesti voblere asa mari ptr avat ? In mail-ul tau anterior recomandai 3-5 cm floating.

Bogdan

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Iul 2004, 22:30

Eu am luat intamplator avat la acel vobler.Ti-am scris ce dimensiuni sunt recomandate.Prefera forma minnow(subtire)argintiu.Eu urmaream stiuca cu acel salmo,si am avut norocul de a fi inhatat de catre avat.Oricum nici un rapitor nu rapeste atat de violent ca si avatul.Este si cel mai greu de pacalit.Parerea mea.In majoritatea cazurilor se prinde avat din noroc.Este intradevar sport extrem(adrenalina).

Scrie răspuns