salau in zona Timisoara

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Aug 2004, 11:57

Bineinteles, cu cea mai mare placere :)
Cu ce sa incep... Cu drumul...
Nu stiu din ce parte ai putea sa vii, eu veneam dinspre Tandarei cu masina pana in apropiere de podul peste Dunare de la Giurgeni - Vadu Oii. Exact la prima curba mai mare spre stanga inainte de pod. Locul se numeste Piua Petre. De-acolo treci pe insula (gasesti pe cineva cu barca sa te treaca bratul Borcea) si ajungi "in butuci" Aici ai mai multe optiuni. Sa pescuiesti pe Borcea, "in butuci" la avat, salau si stiuca sau sa traversezi insula (avand in vedere ca este capatul de jos al insulei Ialomitei, nu este prea lata) si sa pescuiesti pe Dunarea Veche la somn. Sunt gropi foarte adanci si s-au prins bucati frumoase de somn.
Daca vii cu masina, o poti trage pana pe malul Dunarii , chiar aproape de unde iei barca. Pe malul stang al bratului Borcea, chiar la locul de trecere, se varsa Ialomita (cred) si formeaza un anafor destul de mare. Poti incerca si acolo la somn.
Eu, cand am sa mai ajung acolo, am sa trec pe insula, "in butuci". De fiecare data am ramas impresionat de multimea atacurilor avatului (cred ca nu era salau) si am prins doar ocazional stiuca si avat la oscilanta.

Daca ajungi pe-acolo, poti sa-l rogi pe "nenea" cu barca sa te duca la locul numit "hora" si de-acolo te descurci tu. Banuiesc ca ai sa fi impresionat atat de atacurile avatului cat si de multimea "crapalagiilor"

Eu iti urez fir intins daca ajungi pe-acolo si, daca te mai pot ajuta cu vreo explicatie, cu placere

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2004, 12:02

costica,

daca te decizi sa mergi pe acolo intr-un weekend, da si tu un beep inainte. ma tenteaza si pe mine descrierea lui paul. mai ales ca e vorba de calatoreli cu barca. poate evitam off road-ul de data asta. ca eu unul nu mai vreau sa imping la masini in namoalele de pe diguri. :)

respect!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Aug 2004, 12:07

Paul, merci!

Eugen, nu am uitat de cutia de Persil pe care ti-o datorez!
:lol: :lol: :lol:

O "oscilanta stramba 2"????

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Aug 2004, 12:09

Cu placere, oricand :)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Aug 2004, 12:58

eugen scrie: ma tenteaza si pe mine descrierea lui paul. mai ales ca e vorba de calatoreli cu barca.
Pai daca te tenteaza calatoria cu barca, poti chiar sa imprumuti o barca de la localnici. O sticla de tuica ar face minuni acolo si sigur nu ai avea nevoie de o barca mai mare de 10 - 12 crivace, pe care sa o ancorezi de niste cioate din apa si faci treaba. In partea de jos a insulei apa este mica, dar mai sus, unde rupe curentul din mal, este destul de adanca in mal (4 - 5 m).
Sunt foarte multi copaci cazuti in apa (datorita curentului care rupe din mal) asa ca iti poti incerca maiestria in pescuit.
Cum am zis, poti ajunge cu masina pana pe mal.... in loc sa faci curba inspre pod (pe soseaua Tandarei - Constanta) mergi inainte pe un drum de tara, destul de bun era, si ajungi la un fel de ponton (numele "Piua Petre"). Lasi masina pe dig si cobori pe mal. De-acolo... rogi pe cineva sa te plimbe cu barcuta pana in butuci :)

Fir intins!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2004, 14:12

paul,
nu e vorba ca ma tenteaza calatoria cu barca. e vorba ca nu mai vreau cu masina pe diguri, deci daca e posibil sa gasesti barci sa te duca la locurile de pescuit, cu atat mai bine. la ultima excursie am stat vreo cateva ore bune cu masinile in namoale.

costica,
oscilanta stramba sau nu, nu mi-ar pica rau o excursie. poate acolo gasim si salau. think about, eu unul sunt disponibil. si ar mai fi amicul trombonezu'...

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Aug 2004, 14:36

Mai exista o varianta "cu butuci" care exclude barca. De la Hirsova o luati la stinga, pe malul Dunarii, pina in localitatea Daeni. La iesirea din sat (la vreo 300 de metri) este o statie de pompare. Ocoliti statia de pompare si mergeti 300 de metri, chiar pe malul Dunarii, pina intr-un cot larg. Acolo se vad butucii in apa si "ramasitele" (solzi, oase, etc.) crapilor mari care s-au prins (si filetat) acolo. Avatii si salaii sint la "picioarele" voastre.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2004, 15:49

tocmai ce ne discutaram la telefon si se pare ca mr costica s-a amorezat nasol de razem. deci ramane pe altadata. dar multumim frumos de informatii. :)

respect!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Aug 2004, 16:22

adilucu scrie:Dar si varianta <apa mica=pesti mari> nu e exclusa. La sat la bunicii mei e o apa care se varsa in Somes, iar apa aceasta nu depaseste niciunde 1,5m adancime, cu exceptia locurilor unde s-a sapat cu excavatorul sau in coturi langa radacina diferitilor arbori. Si cu toate acestea, aici s-au prins exemplare de clean, ca nu stiai unde au stat pana atunci. Mai ales la piciorul unui pod, sub niste pietroaie, un localnic a prins cu mana 2 exemplare de 45-50 cm lungime. Ce zici de asta?
Orice parau care se varsa intr-un rau sau lac,poate avea peste mare,deoarece ei au obiceiul,sa urce spre izvor.Plus ca se stie ca,cleanului ii place apa putin adanca,cu pietris pe fund,baraje,etc.Dar clean de 45-50 cm lungime,nu am vazut,tare as vrea sa vad.Cam ce greutate pot avea la lungimea asta?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Aug 2004, 18:14

un cot al dunarii, o statie de pompare, ceva butuci, suna cunoscut, nu?

Dupa descrierea lui W, locul seamana a ceva prezentat si in avp sub numele de cod "Cotul Baciului" Am I right?

Scrie răspuns