Cu ce sa incep... Cu drumul...
Nu stiu din ce parte ai putea sa vii, eu veneam dinspre Tandarei cu masina pana in apropiere de podul peste Dunare de la Giurgeni - Vadu Oii. Exact la prima curba mai mare spre stanga inainte de pod. Locul se numeste Piua Petre. De-acolo treci pe insula (gasesti pe cineva cu barca sa te treaca bratul Borcea) si ajungi "in butuci" Aici ai mai multe optiuni. Sa pescuiesti pe Borcea, "in butuci" la avat, salau si stiuca sau sa traversezi insula (avand in vedere ca este capatul de jos al insulei Ialomitei, nu este prea lata) si sa pescuiesti pe Dunarea Veche la somn. Sunt gropi foarte adanci si s-au prins bucati frumoase de somn.
Daca vii cu masina, o poti trage pana pe malul Dunarii , chiar aproape de unde iei barca. Pe malul stang al bratului Borcea, chiar la locul de trecere, se varsa Ialomita (cred) si formeaza un anafor destul de mare. Poti incerca si acolo la somn.
Eu, cand am sa mai ajung acolo, am sa trec pe insula, "in butuci". De fiecare data am ramas impresionat de multimea atacurilor avatului (cred ca nu era salau) si am prins doar ocazional stiuca si avat la oscilanta.
Daca ajungi pe-acolo, poti sa-l rogi pe "nenea" cu barca sa te duca la locul numit "hora" si de-acolo te descurci tu. Banuiesc ca ai sa fi impresionat atat de atacurile avatului cat si de multimea "crapalagiilor"
Eu iti urez fir intins daca ajungi pe-acolo si, daca te mai pot ajuta cu vreo explicatie, cu placere