contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

bogdans scrie:Pentru Michael
Chiar acum m-am uitat pe site-ul Salmo si am vazut ca modelul Roach este numai in varianta de 9 cm, folosesti voblere asa mari ptr avat ? In mail-ul tau anterior recomandai 3-5 cm floating.
Bogdan
Daca ai vedea ce gura mare are un avat de 3 kg,vei spune ca acel vobler e mic.Dar nu stiu din care motiv se recomanda ca la pescuitul avatului sa folosesti naluci mai mici.Probabil pentru ca este foarte precaut.Mai precaut decat cleanul,despre care se spune ca "are cate un ochi in fiecare solz".Oricum,daca ai norocul sa prinzi un avat de peste 2 kg,vei fi satisfacut in acea zi,iti vei fi primit portia de adrenalina pe acea zi.
Toate cele bune!
-
mch
- utilizator nou

Am citit parerile voastre despre avat si nu pot sa ma abtin sa nu va spun ce am costatat eu la avat . De fiecare data cand merg la Dunare in zona Divici unde se afla o zona unde bat avatii prind foarte multi aproape la orice vobler lansez( salmo,rapalla,cozma,balzer),in special la samlo.Dar cand am fost pe Mures,Timis Bega si alte rauri din tara chiar daca atacurile la suprafata erau tot atat de vizibile pestii prinsi au fost considerabili mai putini. Probabil densitatea mare a lor de pe Dunare ii face sa atace asa violent, fata de cei de pe rau care nu cred ca sunt in numar asa mare la un loc. :?:
-
Adi_
- veteran

Probabil e si o chestiune de concurenta intre ei. Cand sunt mai multi la un loc, fiecare incearca sa fie primul care prinde prada si probabil din aceasta cauza nu sunt prea selectivi.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
paul
- Moderator

-
mch scrie: De fiecare data cand merg la Dunare in zona Divici ...
Unde se afla Divici?
Fir intins!
-
Michael
- Moderator

adilucu scrie:Probabil e si o chestiune de concurenta intre ei. Cand sunt mai multi la un loc, fiecare incearca sa fie primul care prinde prada si probabil din aceasta cauza nu sunt prea selectivi.
Aici ai mare dreptate.Plus ca...stii cum se spune-"apa mare=pesti mari".
-
Adi_
- veteran

Dar si varianta <apa mica=pesti mari> nu e exclusa. La sat la bunicii mei e o apa care se varsa in Somes, iar apa aceasta nu depaseste niciunde 1,5m adancime, cu exceptia locurilor unde s-a sapat cu excavatorul sau in coturi langa radacina diferitilor arbori. Si cu toate acestea, aici s-au prins exemplare de clean, ca nu stiai unde au stat pana atunci. Mai ales la piciorul unui pod, sub niste pietroaie, un localnic a prins cu mana 2 exemplare de 45-50 cm lungime. Ce zici de asta?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
mch
- utilizator nou

Pentru Paul .
Localitatea Divici se afla in Caras Severin in zona Bazias unde intra Dunarea in tara. Cum ajungi in Pojejena dinspre Oravita o iei la dreapta si treci prin , Belobresca si apoi Divici. 160 km din Timisoara
-
Adi_
- veteran

Presupun ca la Divici iti trebuie PG, nu? Eu am PG-ul pus pt. zona Mraconia. Oare o fi valabil si pt. Divici?
-
paul
- Moderator

-
mch scrie:Pentru Paul .
Localitatea Divici se afla in Caras Severin in zona Bazias unde intra Dunarea in tara. Cum ajungi in Pojejena dinspre Oravita o iei la dreapta si treci prin , Belobresca si apoi Divici. 160 km din Timisoara
Oho... e departe de mine... cred ca vreo 8-900 Km

Eu de obicei pe Dunare merg (mergeam) la Harsova. Bune locuri pe-acolo. Avatii atacau si la jumatate de metru de mal.
Multumesc pentru raspuns!
Fir intins!