Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 23 Iul 2009, 20:33

Eu cred ca cel mai ok ar fii sa mergem prin octombrie. Cazarea ar fii desigur la pensiunea recent deschisa peste drum de lac, unde sunt conditii bune. Oricum, comparativ cu ce se ofera la cabana de pa malul lacului..... sunt minunate.

In legatura cu nodurile..... asta e alt subiect delicat. Multi un nod stiu si pe ala il fac. Bun la toate. Desi din pacate nu e chiar asa. Dar cu asta riscam sa deschidem o cutie a pandorei. Fiecare avand nodurile preferate pt vobler, textil, mono, etc etc.

SI inca o chestie. Ar fii ok sa facem un mic efort si sa inlocuim ironia la adresa unui pescar care greseste cu un sfat de bine, aluzia rautacioasa cu priviere la lanseta care nu e tocmai de crankbait sau mulineta care nu mai e chiar la prima tinerete cu o vorba prieteneasca sau o gluma. Nu de alta dar mereu am constatat o separare intre pescarii cu adevarat pasionati, fanaticii, care au scule bune, si implicit scumpe, cunosc monturi, tehnici de lansare, recuperare, etc si cei care o fac mai mult din placere, pentru relaxare, care chiar daca nu stiu foarte bine ce inseamna pitching, flipping, walk the dog, si alte jargoane asemenea, pot fi niste pescari buni dar mai ales niste tovarasi super intr-o astfel de iesire.

Fiecare vede pescuitul in stilul lui. Pentru unul asta inseamna stat pe balta zii lumina si experimentat stiluri de lansare, naluci noi, adunat multe detalii si cantarit bine totul inainte de a alege o naluca, iar pentru altii inseamna un gratar facut civilizat, citit o carte buna, si cateva ore cu prietenii cu lanseta in mana, de distractie, poate o cadea ceva.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Iul 2009, 15:13

Destul de corect. Nici nu m-am legat niciodata de lansete sau mulinete, dar recunosc ca deobicei recomand o lanseta mai specializata in loc de una... sa zic mai modesta. Tocmai de aceea faceam precizarea ca macar struna, fir si nod bune sa fie ca sa nu nenorocim saracii pesti si asa putini. Gratarelul merge si el mana in mana cu muzica buna la relanti si cu curatenia la locul cu pricina, neocupatul a 100 de metri de mal s.a.m.d.

Buuuun.

Legat de cazare eu sunt foarte multumit de conditiile de la cabana Sacalaia, pretul fiind foarte accesibil si e curat. Acum este dus, apa calda, toaleta in interior... deci... superdecent. Daca mergi cu companie feminina probabil ca e mai indicat totusi la vreo pensiune dar cand mergi "ca baietii" cabana e superlocatie zic eu.

De maine intr-o saptamana vreau sa merg din nou... mai vad eu cum imi ies meciurile.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Iul 2009, 17:05

Daca se organizeaza ceva pana la urma o sa vin si eu! :lol: Ca nu am fost (inca) pe Sacalaia...Sper sa ma incadrez in timp... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 25 Iul 2009, 16:57

Ramane deci sa hotaram data cand vom chema doamnele baltii la o scurta sedinta foto.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 26 Iul 2009, 23:20

duminica am fost de la 11 la 14. apa a fost foarte calda, vant puternic, pescari multi, majoritatea dadeau dupa baboi. daca as fi avut ceva prezentare stateam mai mult. macar cand incepe sezonul o sa fiu antrenat si echipat.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Iul 2009, 13:58

In principiu in weekend sunt acolo...

Asa am spus initial, am corectat mesajul pentru ca nu mai ajung, voi fi undeva la pastrav probabil... sorry

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 02 Aug 2009, 18:29

am fost azi pe balta intre 10 si 13. nici o miscare, caldura mare, pescari destui, imi iau o pauza pana la toamna.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 03 Aug 2009, 11:20

Le nenorocim la toamna. :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 03 Aug 2009, 11:25

Au fost niste amici de-ai mei, aceleasi informatii. Capturi putine si exemplare mici, caldura mare.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Aug 2009, 09:24

Ieri, marti, innorat dar foarte cald, nu a plouat, foarte putin vant, am pescuit de la 17 -21, eu 4 bucati mai mici 2-3 kile, poate una un pic mai mare, prietenul Paul, una fix de 100 cm, 7,3 kile, 2 poze pt galerie numai deseara. Stiuci foarte apatice, numai noi 2 pe lac...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns