Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
suru
junior
junior

Re: Sacalaia - Lacul stiucilor

Mesaj de suru » 21 Apr 2012, 08:23

Salut,
in 18.04.2012 am avut primul contact cu Sacalaia din ultimii doi ani si ceva.Nu mai pescuisem acolo din 2009 de la prima etapa a Cupei Ligii.Am tot citit eu pe forum ca lacul e mort,se prinde stiuca foarte rar si planta nu este mai deloc,dar nu am crezut ca in cateva ore de pescuit nu o sa iau macar o bucata acolo.Am incercat la jig si spinnerbait, iar colegul meu pe salmo slider,zalt,deep divere si nimic.Total dezamagit de lac.Ultima oara cand am pescuit in 2009 se mai prindeau cateva bucatzi pe zi si erau si plante.Acum plante mai deloc.E clar ca la stiuca nu ii prieste si in combinatie cu fomistii care duceau stiuca acasa lacul a fost facut praf.Pescuiesc pe Sacalaia de cand ma stiu si nu am vazut niciodata lacul fara plante.Ceva din compozitia apei nu le prieste si nu mai cresc.In 28 luna asta se tine concurs de catre jandarmerie,o sa fie 35 de barci pe apa.Daca se prind 2 stiuci in tot concursul o sa fie bine.Si cand am zis 2 stiuci am fost optimist.
Pacat de lac.Este unul din cele mai dragi mie.Dinozaurii din AJPS au reusit sa il strice cand au dat drumul sa retzii stiuca.Si asa cand era sistemul cath and release fomistii scoteau stiucile pe la locul de baie ca sa nu ie prinsi la debarcader cu ele de catre domnul Florin.
Cineva zicea ca Energofish o sa faca populari cu stiuca.Eu zic ca e degeaba popularea daca nu se impune din nou sistemul cath and release.
Una peste alta foarte dezamagit de lacul in care eu speram ca o sa prind"stiuca vietii",o cumatra a carei greutate e din 2 cifre sau lungimea e din 3 cifre.Sa speram ca situatia pe Sacalaia se va imbunatatii.
Fir intins...

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 22 Apr 2012, 19:02

Astazi in Polus imparteau cei de la AJPS Cluj pliante, la permisu facut la ei primesti un voucher de 20 de lei la Energo. In pliant scrie ca poti sa pescuiesti pe "Rezervatia Naturala Lacul Stiucii", si ca o sa se faca populari.

De bine de rau isi fac reclama, fain

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 22 Apr 2012, 21:52

Salut,
dupa cum am mai spus si mai sus popularile nu prea conteaza daca nu o sa se impuna sistemul cath and release.Si asa o sa fie cam greu pentru ca si acum catziva ani cand se pescuia in acest regim,cath and release,multzi scoteau stiucile pe la locul de baie nu ieseau cu ele prin debarcader sa nu fie prinsi.Dupa cum am mai spus-o de multe ori pe acest forum"Cel mai mare ghinion e ca m-am nascut in Romania''.Trebuie sa asteptam sa moara generatiile mai in varsta care nu vad cu ochi buni eliberarea pestilor,care cred ca un peste prins e un bun al lor si trebuie dus acasa.Pestele trebuie vazut ca un partener de joaca fara de care pasiunea noastra ,pescuitul,care pentru mine s-a transformat in ''obsesie'',nu o sa mai existe.Inspirati au fost cei care ''au plecat de partea corecta a oceanului'' ca sa il cites pe domnul Razvan Mihuta prin State sau tari civilizate care respescta legea si la care sistemul cath and release e la el acasa.
Numai bine si Fir intinsss...

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 23 Apr 2012, 15:58

suru scrie:Pestele trebuie vazut ca un partener de joaca fara de care pasiunea noastra ,pescuitul,care pentru mine s-a transformat in ''obsesie''
Excelent punctat, pentru majoritatea este deja o obsesie (inclusiv pentru mine).

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 23 Apr 2012, 23:02

>suru< cum a citat si "Razvan v." o sugestie pe gustul meu,din pacate neluata in seama de majoritatea "pescarilor sportivi".

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 05 Mai 2012, 22:44

Salut,
LaSacalaia in 28.04.2012 la concurs s-au prins 4 marlitze,2 bibani si 1 somn la 35 de oameni.Pacat,pacat ,pacat...Paradoxal ,inca poarta numele de Lacul Stiucii,poate stiuca demult apusa.Numai in Romania poate sa ajunga in stadiul si in halul acesta o rezervatie naturala.Traiesc cu sperantza ca pe lac o sa se impuna din nou sistemul cath and release,sperantza fiind cea mai mare curva, toti traim cu ea.
Fir intins...

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 06 Mai 2012, 13:27

Deci, matematic vorbind, stiucile sunt de 2x mai multe decat bibanii si de 4x mai numeroase decat populatia de somni din lac.

Fac si eu haz de necaz... :censored:
Prinde si Elibereaza!

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 06 Mai 2012, 20:24

andreypck scrie:Deci, matematic vorbind, stiucile sunt de 2x mai multe decat bibanii si de 4x mai numeroase decat populatia de somni din lac.
Salut,
tare ma tem ca la ora actuala bibanii sunt mai multi decat stiucile.Bibani au intrat mai putini deoarece pe Sacalaia intra rar bibanul la artificiale.La naturale iei mult mai multzi.Nu spun asta ca se te conving sa dai la la pestisor viu,dar pe Sacalaia asa este.Pescuitul la natural este o tehnica pe care eu nu o mai folosesc de vreo 7 ani si nici nu o voi mai folosi niciodata.Sunt unele lacuri care au apa curata ca Sacalaia,cum ar fi Barajul Alesd si bibanul intra foarte bine la artificiale.Intotdeauna mi-am pus intrebarea de ce pe doua ape asemanatoare comportamentul bibanului e foarte diferit,pe una prinzandu-l destul de usor si pe Sacalaia nu se lasa pacalit.
Fir intinsss...

bumbu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bumbu » 08 Mai 2012, 12:29

Si eu sant de parere ca sant mai multi bibani pe Sacalaia decat stiuci la ora actuala, spun asta pt ca am pescuit destul de mult anul trecut la biban...doar ca la fel ca si Suru... nu am ajuns sa le inteleg comportamentul, ii destul de dificil de gasit cardul cu bibani mari (20 cm in sus). ..si cand l-am gasit dupa 15 min isi schimbau locatia.
O sa ma duc in wek asta.
Fir intins tuturor

bumbu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bumbu » 21 Mai 2012, 07:59

..de doua saptamani sper sa fac o partida de pescuit ...dar de fiecare data a reusit ploaia sa ma trimita acasa :wallbash: bip..bip..bip.. :censored:

Scrie răspuns