Nu stiu daca a mai fost in ultima perioada cineva la pescuit pe Buzau, dar din ce am mai vorbit cu unii pescari dinspre Intorsura, e din ce in ce mai putin peste. Cand am urcat, intre Craciun si Anul Nou, mai erau, inca, pescari, cu toate ca apa era destul de tulburica. Ieri, pe 3 ianuarie, cand m-am intors, apa crescuse si se tulburase din cauza ploilor din ultima perioada.... Cel putin ieri (03.01) ploua in Buzau de rupea.
dar sa ne intoarcem la pescuit.... Am vorbit cu vreo 2 pescari de prin zona (subcarpati) si spuneau ca acum cand prinzi un scobar la 4-500 grame, te crucesti cat de mare este... in rest numai peste mic si foarte rar

La clean si mreana, mai rau decat atat. Fondul piscicol a ramas doar ce mai este intre barajele de la Candesti si de la Siriu... Nimic nu mai poate urca acum din Siret, cum facea odata.
Tot pe Buzau in sus erau si doua pastravarii destul de renumite prin zona aceea... Pastravaria de la Musa, pe undeva pe Basca Mare, in Penteleu, care, din pacate nu a mai ramas nimic din ea si mai este (exista inca) pastravaria de la Calvini (langa Cislau), care, desi schioapata, inca se tine tare.
Braconajul si viiturile din ultimii ani, au decimat fondul piscicol de pe aproape toata lungimea raului.
Sunt curios ce capturi ati mai avut in ultima perioada (ultimile luni) pe Buzau. Ce-i drept, cea mai mare perioada a anului, garla a fost tulbure, dar m-as bucura sa aflu vesti bune