Raul Buzau

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 07 Mai 2007, 08:12

Voi incerca din nou sus pe baraj, la Siriu. Acolo sunt adevarati monstri, crede-ma. Numai ca trebuie gasita cea mai buna metoda da a prinde....Undeva spre coada lacului se prinde frecvent mreana si scobar....Trebuie incercat si la clean, cu tot arsenalul din dotare. IN 2 saptamani cred ca sunt pe lac....sau poate mai devreme...

seb1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de seb1 » 15 Mai 2007, 16:44

Ma "trag" de pe valea Buzaului.Am pescuit de la Vama Buzaului pana pe la Patarlagele , ce-i drept cel mai mult intre ele...(Sita Buzaului, Zabratau, Crasna, Sirui-Baraj).
Acum din pacate nu se mai prinde peste cum se prindea pana acum 5-6 ani si cred ca problema asta e generata in special de gunoaiele care arunca tot felul de mizerii in apa. Nu vorbesc numai de persoanle fizice - care au fose septice (daca au) si o teava luuunga pana la apa unde se "spala" apa menajera ( data viitoare cand o sa trec pe acolo va promit ca o sa le infund tevile cu pamant) , as putea sa dau zeci de exemple de societati de pe raza raului Buzau care nu respecta nici macar in proportie de 1% normele privind poluarea - inclusiv statia de epurare de la Intorsura Buzaului arunca dejectiile in apa.

Cu toate acestea, printre pungi, peturi, hartii, haine, tevi, cauciucuri, baterii, uleiuri, rumegus....oh!obosesc enumerand.....se mai gaseste cate un loc frumos, "spalat " bine de ultima viitura unde exista peste.Ce sa va spun...scobar e mult si mare dar nu-l prinde nimeni cu ustensile conventionale.E "vanat" , luat cu japca , cu plase , eh cum poate fiecare...ca doar " e muuult dom`le si ramane si pentru dumneata" cum mi-a spus un braconier din zona.
Pastravul...saracu` a inceput sa dispara de pe Buzau, a mai ramas clean si "lateata" cum ii spun bastinasii.
Am incercat saptamana trecuta un spinning in zona Crasna si nu mi-am dat seama ca m-am indepartat vreo 4 km de masina, eram prea concentrat sa gasesc locuri bune.Am prins niste cleni frumosi dar m-a incantat cu adevarat ce am vazut! Bancuri de cleni (sub masura) si scobari la jumatate de metru.
Probabil, de fapt sigur au urcat din barajul de la Siriu.Ei nu stiu ca nu o sa se mai intoarca acolo deoarece o sa-i intampine omul ala care considera ca e destul pentru toata lumea.
Ah! era sa uit! Daca vrei sa pescuiesti de la Vama pana la Baraj ai nevoie de 3 vize pe permisul de pescar Brasov, Covasna si Buzau
S-a infiintat AJVPS Covasna filiala Intorsura Buzaului

seb1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de seb1 » 15 Mai 2007, 16:47

l-am postat de 2 ori...scuze

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Mai 2007, 20:30

Barajul arata super (ma refer la Siriu).. l-am vazut cand m-am intors din scurta vacanta de Paste.
Sebi, tu spui ca ai pescuit de la Vama Bz, pana spre Patarlagele... eu am pescuit de dinsus de Badila, pana spre Maruntisu....si pot spune ca de la an la an pare tot mai putin peste pe garla, exceptand scobarul, care s-a adaptat destul de bine, asta ca sa nu ma mai refer la lateti, puraci, zgante si alte :)
Chiar daca nu m-a pasionat in mod deosebit sa prind scobar (preferam sa caut cleanul, chiar daca timp de 20 de ani am pescuit numai la pluta), scobarul iti poate oferi partide de neuitat, mai ales atunci cand mananca el bine, spre toamna....Tin minte cum baietii mai mari, urcau pana la Valea Sibiciului (de la Viperesti, unde am copilarit) si se intorceau cu mreana si scobar frumosi de tot...
Sper ca in vara asta sa ajung si eu la barajul de la Siriu, unde nu am avut ocazia sa pescuiesc niciodata...

seb1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de seb1 » 16 Mai 2007, 15:54

S-a intamplat acum vreo 2 saptamani pe lacul Siriu o captura de 18 kg- Crap! fericitii erau cu o masina de Prahova.Mi-a spus cineva de la Ajvps Patarlagele.
Adevarul e ca daca stai 20 de minute intr-un loc mai inalt de unde poti vedea luciul apei pe o intindere cat mai mare te crucesti!!! sincer! nu-mi imaginam ca exista asa ceva acolo.
In urma cu 3 ani, cand coada lacului era mai sus ( mai aproape de Valea Neagra) am avut partide foarte frumoase de caras.

Daca nu e crap e caras, daca nu e caras ...e scobar sau clean ori biban iar daca nu e nici una din astea cu siguranta e latet si porcusor.

Merita!in plus cred ca de anul asta o sa se deschida si pensiunea si/sau casutele de vacanta de la Giurca .Daca nu?....cortul dar atentie mare unde il montati .De preferinta mai aproape de strada (cred ca cel mai potrivit este sa lasati masinala Monument si sa coborati cam 200 m unde puteti monta si cortul )
Posibilitati de campare ar mai fi la cabana Valea Neagra sau la Baile Siriu.
Ce sa zic...garantez zile superbe aici!Eu le-am avut de fiecare data (chiar daca nu am avut capturi spectaculoase)

P.S.inmuiati si musca , nu o sa va para rau!

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 17 Mai 2007, 05:56

A vazut cineva lostrita prinsa in Siriu?sau sunt dpar povesti?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Mai 2007, 08:33

Eu nu am vazut, nici auzit de lostrita... dar am auzit de pastrav de 4 kile...

seb1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de seb1 » 17 Mai 2007, 13:34

lostrita? nu.
O gasesti pe pe Basca in amonte pe la Comandau, dar....
Pastrav e si intr-adevar am auzit si eu de o captura de aprox 4 kg

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 17 Mai 2007, 21:22

Ar trebui sa organizam o "pescuiala" pe baraj, pentru cei carora le e la indemana sa ajunga acolo.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 17 Mai 2007, 21:37

Cati km sunt din bv pana la baraj, si cum e drumu? :roll: poate ne vedem acolo....

Scrie răspuns