Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Iul 2006, 07:47

Lostrita scrie:Eu unul nu stiu ce sa mai cred. Mi-am vizat permisul pentru a scapa de teapa luata pe baltile cu plata. Acum incerc de 3 wek end uri sa fac un pescuit pe Prut dar nu am parte... ba ploua non stop.. ba umbla baieti de la Stanca la apa... ba apar tarani cu plasele ...ce sa mai cred fratilor ? Chiar nu se ,mai poate pescui in tihna nicaieri in tara asta???? Acum cireasa de pe tort ar fi sa mai aproBe astia pescuitul cu plase pe Prut , ca ori imi rup betele de draci si inec un braconier .. ori ma mut... GATA ADIO ROMANIA.
Anul trecut mi-am vizat permisul in ianuarie, chiar in prima jumatate si, am pescuit pe Prut incepand din noiembrie.. Ce sa mai zic?
In rest, pe unde am fost, mai ca nu am avut nevoie de permis, dar chiar si pentru alea 2 luni cat am pescuit pe Prut, s-a meritat :)

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 07 Iul 2006, 19:58

m-am hotarat sa ma duc sapt viitoare la prut...cred ca pe miercuri joi...ce ziceti am vreo sansa?...banuesc ca e tot mare apa...dar sunt dispus sa incerc
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Iul 2006, 22:36

Urmare revarsarii Prutului ... intre dig si Prut sunt tot felul de balti. Multe au si peste insa ... gem de puiet. Ar trebui sa fie si peste mare acolo insa nu stiu eu ... sau nu ma pricep sa-l scot.
Acuma rapitorii sunt mai greu de momit (cu atita mincare=puiet in jur) insa nici macar vreun peste pasnic mai rasarit n-am reusit sa prind.

Am "prins" doar citeva imagini ... :wink:
Imagine
La rasaritul soarelui eram pe balta.
Stilul de pescuit abordat s-a dovedit total inadecvat.

Insa hai sa va mai arat doua imagini ... sa nu mai plingeti ca nu aveti unde pescui la Prut.
Imagine
Imagine
Nu e Prutul ... e un brat mort al Prutului ... care a fost inundat la viiturile de anul acesta. Are latimea Prutului, iar adincimea depaseste 2 metri pe o lungime de peste 2 km.
Insa nu va grabiti sa-mi multumiti ... pentru ca daca mergeti acolo nu stiti ce va asteapta ... (sa nu va inchipuiti ca e raiul pescarilor). :twisted:
Fir intins !

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 08 Iul 2006, 08:07

Acum stau si ma intreb:ce poate fi mai rau decat sa lasi in apa 100 m de fir , 20 de moturi ,sa ti rupi lanseta preferata sau sa cazi de pe un mal de 5 m? :D :D

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 08 Iul 2006, 09:52

Lostrita scrie:Acum stau si ma intreb: ce poate fi mai rau decat sa lasi in apa 100 m de fir , 20 de moturi ,sa ti rupi lanseta preferata sau sa cazi de pe un mal de 5 m? :D :D
Sa iasa un pestisor din apa si sa-ti spuna: "Ai cistigat! Consiliul suprem al pestilor ti-a acordat titlul de onoare de Cel Mai Fraier Pescar !" :P :lol:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

andreiL
junior
junior

Mesaj de andreiL » 08 Iul 2006, 11:05

unde anume au fost facute pozele??da mai multe detalii...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Iul 2006, 22:31

unde anume au fost facute pozele??da mai multe detalii...
Prutetul din pozele de mai sus se afla la circa 4 km aval de Ungheni. Era o balta destul de cunoscuta ... desi in anii secetosi seaca aproape complet.
De aici vin si problemele pentru ca fundul apei este plin de vegetatie. (Cind am mai fost acolo anul trecut am putut sa vad ca pe aproape toata suprafata ieseau din apa "lujerii" mai inalti de la vegetatia care fusese prinsa sub apa). Probabil este si vegetatie specific acvatica insa este si destula vegetatie in descompunere.
Nu am reusit sa identific nici o portiune a fundului apei propice pentru nadire. Asa incit a trebuit sa procedez si eu ca ceialti pescari pe care i-am gasit pe balta si dau cu undita (sau lanseta) cu pluta.
Ce n-am priceput e de ce n-o ia decit la rima? Pentru ca geme balta de puiet (de caras si de crap) marea majoritate de dimensiunea unui deget aratator am fost tentat sa pun si o momeala ceva mai selectiva cu dimensiunile pestilor.
Pescarii de pe bata spuneau ca se mai intimpla sa vina si bucati ceva mai mari (folclorul baltii vorbeste de bucati de 200-300 grame ... insa eu nu i-am vazut). Ce am prins eu ca "mai mare" abia daca atingea 15 cm. Insa cadenta cu care prinzi este foarte mare ... cu o linie suficient de fina, efectiv, cum arunci ... cum a luat-o ...

Oricum ... am renuntat destul de repede si am trecut la somn ... la umbra unui copac. Asta pina s-a plictisit si prietenul meu ... si am putut pleca acasa.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 10 Iul 2006, 21:58

Azi am primit ceva info ca a inceput sa zboare ve(n)trica, de altfel ar fi si timpul.
Astept confirmari.

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 11 Iul 2006, 11:24

hai mai ziceti-mi daca pot sa ma duc maine la prut..e vreo sansa sa traga ceva?...nu conteaza ce
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 11 Iul 2006, 11:53

@Ionutz_gr
Nu stiu ce sa-ti spun...
Am vorbit la "telefonul fara fir" si am inteles ca ieri ar fi scazut nivelul cu mai mult de 1m.
Buletinul nu a fost actualizat azi, asa ca e greu de confirmat/infirmat.
Incercarea moarte n'are.
Un sfat:
- daca e prima data cind mergi pe Prut, nu te du singur.
- nu te baga decit pe locuri cu nisip si fii cu okii in 16.

Scrie răspuns