Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Re: .

Mesaj de paul » 01 Iul 2006, 09:59

aZu scrie:sa dati si pe forum va rog cind incepe.
Vreau sa ma duc si io.

Ce parere aveti, cu artificiale e vreo sansa sa capturezi ceva dihanii ?
Cu siguranta sunt sanse sa prinzi la artificiale (muste) pesti.... Daca tin mine, acum un an, Teodor a scapat un clean, la o vetrica agatata in carlig, pe care o plimba de colo-colo pe suprafata apei.
Acum doi ani am prins si eu spectacolul asta si am ramas uimit vazand cum "culegea" pestele , vetrica de la suprafata apei....
De-atunci asa am ramas.. pur si simplu uimit :shock:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Iul 2006, 10:00

Teodor scrie: Ce pot sa-ti spun e ca am prins un clean punind o vetrica in cirlig si apoi am "plimbat-o" pe apa.
Ma rog.. credeam ca l-a scapat :P

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 01 Iul 2006, 10:07

Paul scrie:
Teodor scrie: Ce pot sa-ti spun e ca am prins un clean punind o vetrica in cirlig si apoi am "plimbat-o" pe apa.
Ma rog.. credeam ca l-a scapat :P
Credeai rau... :P
Atit timp cit n-am poza cu el, nu prea insist pe subiect da' daca e nevoie am avut 3 martori, din care unu facea misto din mine: "mosule, da' asa se prinde acu peste pe Prut ?!".
Si-a luat viteza in 10 minute... cind am aparut cu "d-l peste"
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 01 Iul 2006, 10:11

Teodor scrie:
aZu scrie:...
Se poate pescui cu musca artificiala in acele momente? a incercat cineva?
Teoretic cred ca ar merge cu conditia sa gasesti loc propice pentru lansare.
Nu stiu pe nimeni care sa fi incercat.
Ce pot sa-ti spun e ca am prins un clean punind o vetrica in cirlig si apoi am "plimbat-o" pe apa.
eu, ma gindesc ca s-ar putea lansa cu o bila buldo fara probleme.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 01 Iul 2006, 10:16

Cred ca e posibil, eu n-am incercat.

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 01 Iul 2006, 10:16

Unde se gasesc in Iasi muste legate?
Stie cineva?
vetrica se incadreaza la "efemeride de mai" ?
Multumesc anticipat.
Mi-ar fi de ajutor info, finka nu ma prea pricep, nu ma pot numi nici macar incepator in pescuitul la musca.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 01 Iul 2006, 10:23

Pozitiv, cauta pe net "mayfly".

http://www.fishandfly.co.uk/flies/frenchmayfly.html

@Nelu,
Ce zici de asta mai jos ?
Imagine

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Iul 2006, 10:55

Se poate pescui cu musca artificiala in acele momente? a incercat cineva?
Teoretic cred ca ar merge cu conditia sa gasesti loc propice pentru lansare.
Nu stiu pe nimeni care sa fi incercat.
Ce pot sa-ti spun e ca am prins un clean punind o vetrica in cirlig si apoi am "plimbat-o" pe apa.
eu, ma gindesc ca s-ar putea lansa cu o bila buldo fara probleme.
Unde se gasesc in Iasi muste legate?
Stie cineva?
vetrica se incadreaza la "efemeride de mai" ?
Multumesc anticipat.
Mi-ar fi de ajutor info, finka nu ma prea pricep, nu ma pot numi nici macar incepator in pescuitul la musca.
Nu prea cred ca vei gasi muste gata legate care sa imite vetrica iesita la zbor. Sunt intr-adevar efemeride, insa dimensiunile lor sunt destul de mari (cam 5 cm lungime corpul plus filamentele din coada care au inca vreo 10 cm). De astfel de "muste" artificiale gata facute (care sa se gaseasca pe la noi) eu n-am auzit.

Altceva vreau insa sa remarc vis-a-vis de zborul vetricii. Iesirea la zbor are loc de obicei seara, in zilelele calduroase si insorite. Insa semnele ca va iesi vetrica la zbor pot trece neobservate pentru cineva care nu a mai vazut asa ceva. Care ar fi acestea ? Vi le spun (doar pe cele pe care le stiu eu) :wink: :
1. Poti gasi pe mal (sau in micile golfulete fara curent) "fluturasi" vetrica care a zburat in seara anterioara.
2. Poti gasi pe mal "imbracamintea" chitinoasa goala pe care a avut-o vetrica inainte de a iesi la zbor. Uneori (spre sfirsitul perioadei de zbor) poti scate montura din apa (vorbesc de monturile "grele" de substrat) pline de astfel de resturi goale cu forma larvei de vetrice - dar depinde daca conformatia locului de pescuit permite acumularea acetora.
3. Spre seara, sa spunem in jurul orei 17 apare prima vetrica la zbor. Zboara de obicei deasupra curentului apei, undeva pa la mijlocul riului. Face o pendulare amonte-aval, pe 5 maxim 10 metri lungime, la citiva centimetri de suprafata apei si rar se ridica la mai mult de 20 cm de suprafata apei. Eu cind le-am vazut prima data (erau 2 buc.) am crezut ca sunt pasari :oops: ... ce sa-i faci erau la 30-35 m distanta de mine si lungimea lor de circa 15 cm m-a surprins.
Abia dupa vreo ora au mai aparut si altele, pentru ca spre ora 19 sa fie Prutul "plin" de ele, la diferite inaltimi fata de apa, si in apropierea malurilor nu numai pe mijlocul apei.

Cit despre atacuri la suprafata apei, ele sunt pe Prut mai toata ziua ... si cred eu ca ramin numeric normale ca numar pina cind vetricile zboara cu miile. Abia atunci devin foarte dese. Nu stiu cit de mult dureaza dupa inserare.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Iul 2006, 11:06

Teodor scrie:Pozitiv, cauta pe net "mayfly".

http://www.fishandfly.co.uk/flies/frenchmayfly.html
Seamana ... nimic de zis ... insa e facuta pe cirlig de 12.
Eu as prefera sa fie (pastrind proportiile) pe cirlig de 4 cu tija extralunga. :wink:
Teodor scrie: @Nelu,
Ce zici de asta mai jos ?
Imagine
Daca nu stiai (insa ma indoiesc de asta) si pe Prut sunt cel putin 2 tipuri de vetrica.
In zona Golaiesti mai este una care are cam aceleasi dimensiuni insa are abdomenul mai turtit, mai curind triunghiular in vedere dorso-ventrala. Este mai tare (rezista mai bine in cirlig) insa nu la fel de eficienta ca momeala.
Oricum, nu seamana ca cea din poza pusa de tine. Poate ca nici nu e din familia efemeridelor, n-am cautat pe net sa vad daca gasesc poza sa stiu ce este. :oops:

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 01 Iul 2006, 11:46

iar ploua in iasi :(

mai am de stat in iasi 3 saptamani..oare apuc sa ies si eu odata la prut?
:((
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Scrie răspuns