Prut
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: re
Dupa prognoza ... ploile inceteaza la noapte.ionutz_gr scrie:iar ploua in iasi
mai am de stat in iasi 3 saptamani..oare apuc sa ies si eu odata la prut?
(
Deci saptamina ce vine s-ar putea merge la Prut ... cu conditia sa nu vina iarasi mare (pentru ca a plouat foarte mult in munti).
Simbata si Duminica am fost pe Prut mai jos de Opriseni.
Fata de aceeasi perioada a anului trecut nivelul mai crescut cam cu 1.5 m.
Malurile puternic erodate: locul unde ne-am asezat Duminica era direct pe o carare care anul trecut la cam 2 metri de buza albiei.
N-am vazut in viata mea un Prut mai tulbure ca acum: vizibilitatea in apa nu mai mare de 5-7 cm.
Nu am vazut decit un singur atac foarte departe de locul unde ne aflam. Au fost citeva trasaturi anemice (peste foarte mic) cit am stat acolo cu toate ca am folosit tot felul de nade, de monturi, la diferite adincimi, etc.
O observatie: simbata dupa-amiaza (era cam ora 6pm) ne-am dus sa vedem cum arata Prutul. Nu cred ca a durat 10 minute si a aparut o patrula de la PF. Puteti trage singuri concluziile tinind cont ca afara ploua usor, era noroi, iar incaltarile lor aratau impecabil.
Daca a fost cineva mai sus de Opriseni (Ungheni, Bosia, sau si mai in amonte) poate posteaza impresiile macar asupra apei.
Malurile puternic erodate: locul unde ne-am asezat Duminica era direct pe o carare care anul trecut la cam 2 metri de buza albiei.
N-am vazut in viata mea un Prut mai tulbure ca acum: vizibilitatea in apa nu mai mare de 5-7 cm.
Nu am vazut decit un singur atac foarte departe de locul unde ne aflam. Au fost citeva trasaturi anemice (peste foarte mic) cit am stat acolo cu toate ca am folosit tot felul de nade, de monturi, la diferite adincimi, etc.
O observatie: simbata dupa-amiaza (era cam ora 6pm) ne-am dus sa vedem cum arata Prutul. Nu cred ca a durat 10 minute si a aparut o patrula de la PF. Puteti trage singuri concluziile tinind cont ca afara ploua usor, era noroi, iar incaltarile lor aratau impecabil.
Daca a fost cineva mai sus de Opriseni (Ungheni, Bosia, sau si mai in amonte) poate posteaza impresiile macar asupra apei.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
- Lostrita
- utilizator constant
01.07.2006 Am fost pe Prut cu un prieten in zona satucului Frasuleni.La ora 5 3o aveam lansetele aruncate in Prut , 6 45 a inceput sa ploua serios.Am insistat pe toate momelile posibile dar in zadar.Prietenul meu a avut o trasatura mai serioasa in rest liniste totala.La ora 10 am strans sculele si ne am intors deoarece Prutul crescuse jumatate de m pe mal.Sambata politia de fr. a mers cu un atv pe fasie, cel putin in zona in care am stat noi.Teodor scrie:Simbata si Duminica am fost pe Prut mai jos de Opriseni.
- Lostrita
- utilizator constant
Eu unul nu stiu ce sa mai cred. Mi-am vizat permisul pentru a scapa de teapa luata pe baltile cu plata. Acum incerc de 3 wek end uri sa fac un pescuit pe Prut dar nu am parte... ba ploua non stop.. ba umbla baieti de la Stanca la apa... ba apar tarani cu plasele ...ce sa mai cred fratilor ? Chiar nu se ,mai poate pescui in tihna nicaieri in tara asta???? Acum cireasa de pe tort ar fi sa mai aproBe astia pescuitul cu plase pe Prut , ca ori imi rup betele de draci si inec un braconier .. ori ma mut... GATA ADIO ROMANIA.
ia-o usurel frate,ca nu e numai la voi asa si pe Olt se intampla la fel,unde mai pui ca aici deja s-au bagat plasele in mod "legal"Lostrita scrie:Eu unul nu stiu ce sa mai cred. Mi-am vizat permisul pentru a scapa de teapa luata pe baltile cu plata. Acum incerc de 3 wek end uri sa fac un pescuit pe Prut dar nu am parte... ba ploua non stop.. ba umbla baieti de la Stanca la apa... ba apar tarani cu plasele ...ce sa mai cred fratilor ? Chiar nu se ,mai poate pescui in tihna nicaieri in tara asta???? Acum cireasa de pe tort ar fi sa mai aproBe astia pescuitul cu plase pe Prut , ca ori imi rup betele de draci si inec un braconier .. ori ma mut... GATA ADIO ROMANIA.

saptamana trecuta cei de la baraje au secat exact arealul meu de pescuit asa ca s-a cam dus draqu pestele de acolo,dupa ce ca nu prea mai era si ala care mai ramasese i-a luat talpasita.
asta este soarta majoritatii pescarilor din romania(vai mama noastra)
Daca arunci o privirie la sfirsit pe http://www.apeprut.ro/buletin.htm iti da si cita apa este la Stinca.aZu scrie:Azi, la statia hidrometrica Stanca aval 478 mc/ sec. Incredibil!
De unde vine atita apa?
La 790 milioane de mc au de unde sa tot dea drumu.
Acu ceva timp in urma, cind pleca cu debit de 500+ mc/sec aveau cam 900 si (destul) de milioane de mc.
Plus ploile ...
Asta e...

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare