Pescuitul stiuci:metode,secrete...

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Apr 2010, 09:01

ce nu-i bine Zamfi?
e posibil sa si prinzi in timp ce ii arati la om, nu? :)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Apr 2010, 12:08

toti am fost incepatori si am invatat de la altii.
eu cel putin la inceput am citit carti si apoi de cand cu netul, articole si posturi pe forumuri in 3 limbi cu dictionarul langa mine de am facut ochii ca melcul. :roll: :lol:
Dupa ce am terminat cu teoria, am inceput sa ies cu unchiul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca), la clean si pastrav pe coclauri de am facut gamba mare. :D
Apoi mi-am cumparat binoclu sa popt spiona de la distanta (si iar ochii ca melcul :lol: )si cand vedeam pe unu ca prinde, faceam pe prostu si mergeam sa-i cer rame ca sa intru in vorba cu el sa vad mai de aproape cum face minunandu-ma totodata ca mananca pestii tabla si plastic :headbash: :lol: :lol: .
Asta-I treaba , meseria se fura. Nu prea da omul din casa. Si daca gasesti pe unul care totusi e dispus sa-ti arate tre sa profiti la maxim.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 15 Apr 2010, 13:02

kingofbeasts ai dreptate cand spui ca nu prea da omul din casa ca de cele mai multe ori am avut parte de raspunsuri scurte si la obiect cand am incercat sa intru in vorba cu alti pescari mai ales cei care dadeau la spining care pur si simplu mergeau mai incolo pe motiv ca nu trage poate le era frica sa nu prind eu tot pestele :lol: :lol: si cum ai zis mai sus daca nu imi luam intai scule ieftine de unde sa stiu cat sunt de bune celelalte :D .De anul trecut am prins si eu microbul asta cu pescuitul si credema ca pe cati pescari (de toate felurile) i-am intrebat daca trage nici macar o data nu am primit un raspuns afirmativ ,toata lumea zice ca NU trage..! nici macar unul sa zica:trage domne insista ca o sa prinzi, pai atunci de ce ii balta tot timpul plina? :? sau pe unde mergi dai de pescari !oricum in vara mi-am propus sa iau Muresul la picior sa merg in zone cat mai greu accesibile ca poate dau de locuri frumoase :D (si pline de peste) :lol:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 15 Apr 2010, 13:03

Mariuse doamne da sa prinzi Duminica o stiuca asa la 7kg... ca sa ma pot invata si eu!!! :lol: :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 15 Apr 2010, 14:05

haprian ionel scrie:oricum in vara mi-am propus sa iau Muresul la picior sa merg in zone cat mai greu accesibile ca poate dau de locuri frumoase :D (si pline de peste) :lol:
dac tot vrei sa iei muresul la picor (mai ales zona Alba -Santimbru e plina de clean , sau cel putin era cu niste ani in urma).
pentru inceput ca sa ai un bat cat de cat pretabil la mai multe specii ia un bat cu actiune 5-25g sau 10-30g ,6-8 inele SIC ,lungime 2,40m - 2,70 m (maxim) si o mulineta cu tambur de capacitate 0,30-100m , raport de recuperare 5:1 - 5,5:1 preferabil sa aiba galet metalic si rulment la rola de la picap(ca sa poti pune si fir textil). ideal ar fi ca greutatea mulinetei sa fie cat mai apropiata de greutatea batului .preferabil ca batul sa fie din 2 tronsoane nu telescopic. :wink:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 19 Apr 2010, 10:00

Am mai intrebat o data si va mai intreb :care fir ar fi mai bun pt spining ?plutitor sau care se scufunda , si la ce grosime pt naluci de la 10 la 30 grame? sau de care foloseste fiecare pt stiuca bineinteles!!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Apr 2010, 11:01

important e sa fie un fir moale si cat mai putin elastic.eu folosesc fir mono sufix ultra knot fluo de 0,28 sau 0,30.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Apr 2010, 12:39

un fir moale si cat mai putin elastic
parca ai descris textilul :lol:
S'altare și bunăstare !

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Apr 2010, 12:57

eeee, cat se poate pentru un mono :lol: