contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
haprian ionel scrie:Astazi am fost in piata si am vazut la rusi o mulineta de spining foarte frumoasa cu 10 rulmenti

cica,2 tambururi metalice,la 70 de ron, nu imi aduc aminte firma dar maine o sa merg expre sa o mai vad odata ca sa ma po documenta un pic despre ea. Are rost sa dau banii pe o chinezarie cu 10 rulmenti? sau ce mulineta de spining la un pret bun (in jur de 100 ron) as putea sa imi cumpar?? sa fie buna si de rau si de balta cu naluci de marime medie...

sfatul meu e sa nu cumperi chestii ieftine pentru spinning (si am convingerea ca nu sunt singurul de aceasta parere).
in spinning mulineta o alegi in functie de specia vizata nu de apa in care pescuiesti, asta se traduce de regula in raportul de recuperare , calitatea franei si forta mulinetei . astfel la stiuca o sa ai raportul de recuperare intre 4.6 si 5.1 :1 iar al pastrav si avat peste 6:1.
trebuie sa ti cont si de dimensiunea tamburului si greutatea mulinetei (pentru ca ea trebuie sa echilibreze batul pe care o pui.).
un alt aspect il reprezinta fiabilitatea mulinetei data de numarul de rulmenti si calitatea materialelor (cu precadere la angrenaj frana si picap) intrucat uzura e mult mai mare decat la o mulineta de stationar.
nu te grabi aloca un buget mai mare si cauta mai cu atentie.
-
kingofbeasts
- veteran

-
vezi topicurile pentru incepatori , sunt destule si au facut colegii suficiente recomandari acolo.
in spining conteaza foarte mult ca frana sa lucrze bine si sa nu se gripeze sau sa mearga cu intreruperi.
in plus mulinetele specializate sunt gandite sa aseze firul pe tembur la recuperare in asa fel incat sa nu faca "peruci" pe lansare. daca vrei sa folosesti fir textil trebuie sa alegi o mulineta care se preteaza pescuitului cu fire textile .
partea cu frumusetea conteaza mai putin aici (desi ceva care iti place folosesti cu drag si iti da o incredere mai mare

)
-
MARIUS POPA
- veteran

kingofbeasts scrie:haprian ionel scrie:Astazi am fost in piata si am vazut la rusi o mulineta de spining foarte frumoasa cu 10 rulmenti

cica,2 tambururi metalice,la 70 de ron, nu imi aduc aminte firma dar maine o sa merg expre sa o mai vad odata ca sa ma po documenta un pic despre ea. Are rost sa dau banii pe o chinezarie cu 10 rulmenti? sau ce mulineta de spining la un pret bun (in jur de 100 ron) as putea sa imi cumpar?? sa fie buna si de rau si de balta cu naluci de marime medie...

sfatul meu e sa nu cumperi chestii ieftine pentru spinning (si am convingerea ca nu sunt singurul de aceasta parere).
in spinning mulineta o alegi in functie de specia vizata nu de apa in care pescuiesti, asta se traduce de regula in raportul de recuperare , calitatea franei si forta mulinetei . astfel la stiuca o sa ai raportul de recuperare intre 4.6 si 5.1 :1 iar al pastrav si avat peste 6:1.
trebuie sa ti cont si de dimensiunea tamburului si greutatea mulinetei (pentru ca ea trebuie sa echilibreze batul pe care o pui.).
un alt aspect il reprezinta fiabilitatea mulinetei data de numarul de rulmenti si calitatea materialelor (cu precadere la angrenaj frana si picap) intrucat uzura e mult mai mare decat la o mulineta de stationar.
nu te grabi aloca un buget mai mare si cauta mai cu atentie.
haprian tata, ocoleste piata "ruseasca", nu te lua dupa povestile alora ca au destule,
10 rulmenti sunt teorii mioritice, la pretul ala,
are dreptate kingofbeasts, gindestete ca stai cu batul in mana cateva ore bune, si la sfarsitul zilei , o diferenta de 100gr., de ex o sa faca diferenta.
uite ca idee, pret calitate bun:
http://www.totalfishing.ro/mulinete-rap ... 4_136.html, incearca la Grande Pescarul sa vezi daca au modelul.
nu te arunca asa numa in fata, mai strange ceva acolo.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Zamfi
- veteran

3(4) +1 rulmenti de calitate ,asezati cum trebe, fac mult mai mult decat 10 rulmenti chinezesti... Nu cumpara mulineta de spinning de la rusi! O sa regreti mai tarziu Ionele...
Vezi ca ai un mp

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
haprian ionel
- veteran

-
In momentul de fata pt spining am un bat Baracuda Danube de 2,4 m caruia i-am pus o molineta ieftina ca si batul de altfel si m-am gandit sa imi cumpar prima data o molineta buna dupa care sa schimb si lanseta . Nu inteleg care-i faza cu echilibratul molinetei cum echilibreaza molineta batul pe care o pun ?si de exemplu daca io imi iau o molineta pentru stiuca,salau,(nu pastrav) cum ma orientez pe urma dupa bat? sau asta ramane la priceperea fiecaruia in parte? sau poate in functie de stilul de pescuit al fiecaruia

-
haprian ionel
- veteran

-
Cred ca pana la urma mai bine stau eu un mai mult sa mai pun niste bani deoparte si le cumpar pe amindoua de firma sau bune ....!
-
MARIUS POPA
- veteran

haprian ionel scrie:In momentul de fata pt spining am un bat Baracuda Danube de 2,4 m caruia i-am pus o molineta ieftina ca si batul de altfel si m-am gandit sa imi cumpar prima data o molineta buna dupa care sa schimb si lanseta . Nu inteleg care-i faza cu echilibratul molinetei cum echilibreaza molineta batul pe care o pun ?si de exemplu daca io imi iau o molineta pentru stiuca,salau,(nu pastrav) cum ma orientez pe urma dupa bat? sau asta ramane la priceperea fiecaruia in parte? sau poate in functie de stilul de pescuit al fiecaruia

poate, poate..ne vedem duminica pe balta, necamuflat si iti explic eu un pic.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
kingofbeasts
- veteran

-
haprian ionel scrie:Cred ca pana la urma mai bine stau eu un mai mult sa mai pun niste bani deoparte si le cumpar pe amindoua de firma sau bune ....!
e cea mai buna alegere.
intre timp profita de intalnirile cu alti spinneri (apropo de intalnirea pe care ti-o propunea Marius Popa ) si roaga-i sa te lase sa le admiri putin sculele. si tehnica (cu atat mai mult cu cat ii si vezi prinzand peste ).
cat despre echilibrat cum sa-ti explic eu..., punctul de echilibru al unui bat este cel in care poti tine batul pe un singur deget in pozitie perfect orizontala(e ca la balansoarul pentru copii). in mod normal acesta se afla cam la o palma deasupra manerului (cand pe bat nu e montata mulineta.) cand pui o mulineta pe bat punctul de echilibru se muta spre maner pana la 1-2 degete distanta de el daca e mulineta potrivita.
daca mulineta e prea grea cand ai degetul chiar langa maner o sa ti se ridice varful batului si in cazul asta nu o sa poti controla foarte bine naluca (asta pe langa faptul ca iti va obosi incheietura incercand sa tot corectezi dezechilibrul de pe coada batului.) Daca mulineta e prea usoara o sa ai senzatia ca batul e mai greu in varf decat la maner (dar asta se intampla mai rar.)
ca exemplu plastic in cazul balansoarului imagineazati ce usor se dau 2 copii de aceeasi greutate si cum se dau unul mai gras cu unul mai slab pe balansoar. cel slab aproape ca nu depune nici un efort iar cel gras va trebui sa duca toata munca.
-
kingofbeasts
- veteran

-
zamfi scrie:3(4) +1 rulmenti de calitate ,asezati cum trebe, fac mult mai mult decat 10 rulmenti chinezesti...

asa este. pe de alta parte insa daca nu cumpara acum asa ceva (scule de la rusi) nu va sti mai tarziu sa faca diferenta. pana nu vezi pe pielea ta ca o mulineta cu multi rulmenti nu te tine nici macar un sezon , iar una de firma cu mai putini rulmenti te tine cativa ani ai tendinta sa crezi ca rusii au scule bune si ca ai facut bine cumparand de la ei (scule ieftine si bune)

-
Zamfi
- veteran

a le admiri putin sculele. si tehnica (cu atat mai mult cu cat ii si vezi prinzand peste ).
Faina asta!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.