Pescuitul stiuci:metode,secrete...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Culoarea somonului salbatic vine de la crevetii oceanici, nu de la cei din apa dulce.
Pastravii de mare pot capata aceeasi culoare mancand acelasi lucru. In Romania nu sunt pastravi de mare din cauza faptului ca nici o apa cu salmonide nu se varsa direct in mare.
Deci nu stiu de unde vine culoarea pastravilor din Belis.
Mi se intampla sa cumpar pastravi vii pe care-i pun in balta de 1ha pe care o inchiriez. O fac rar la ocaziia unor gratare pe malul baltii cand mai vin si prieteni cu copii. Pastravii de crescatorie colaboreaza cu placere cu toti pescarii chiar si cu cei incepatori. Asa se distreaza si copiii, si femeile, si la pastravii de crescatorie ii las sa faca catch&cook.
Tot frecventand crescatoriile am invatat de la proprietari chestia cu pastravul somonat care e putin mai scump. Costa si colorantul niste bani. Asa ca eu cumpar din cei fara colorant.
Pastravii de mare pot capata aceeasi culoare mancand acelasi lucru. In Romania nu sunt pastravi de mare din cauza faptului ca nici o apa cu salmonide nu se varsa direct in mare.
Mi se intampla sa cumpar pastravi vii pe care-i pun in balta de 1ha pe care o inchiriez. O fac rar la ocaziia unor gratare pe malul baltii cand mai vin si prieteni cu copii. Pastravii de crescatorie colaboreaza cu placere cu toti pescarii chiar si cu cei incepatori. Asa se distreaza si copiii, si femeile, si la pastravii de crescatorie ii las sa faca catch&cook.

Tot frecventand crescatoriile am invatat de la proprietari chestia cu pastravul somonat care e putin mai scump. Costa si colorantul niste bani. Asa ca eu cumpar din cei fara colorant.
- kingofbeasts
- veteran
la partea cu ce momeli sau ce artificiale din intrebare un raspuns pertinent il gasesti aici:haprian ionel scrie:am facut topicul asta pentru ca anul asta inca nu am prins nici o stiuca ,am incercat cam la orice si nimic ! intrebare: cand mergeti pe o balta necunoscuta ce incercati prima data ?? sau dupa ce va orientati in gasirea locului potrivit pentru stiuca?si ce momeli? sau ce artificiale ?
http://www.pescarul.com/stiuca.htm
e drept ca e un articol mai vechi dar e bine facut .
lectura placuta
- haprian ionel
- veteran
cel mai bun colorant natural responsabil pentru culoarea rozalie a carnii pestilor si pentru pigmentatie bineintelestudor scrie:Culoarea somonului salbatic vine de la crevetii oceanici, nu de la cei din apa dulce.
Mi se intampla sa cumpar pastravi vii pe care-i pun in balta de 1ha pe care o inchiriez. O fac rar la ocaziia unor gratare pe malul baltii cand mai vin si prieteni cu copii. Pastravii de crescatorie colaboreaza cu placere cu toti pescarii chiar si cu cei incepatori. Asa se distreaza si copiii, si femeile, si la pastravii de crescatorie ii las sa faca catch&cook.![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Astaxanthin
- kingofbeasts
- veteran
uite inca unu:
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/oscilanta/nav/1
si daca dai un google mai gasesti si altele.
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/oscilanta/nav/1
si daca dai un google mai gasesti si altele.

- haprian ionel
- veteran
Astazi am fost in piata si am vazut la rusi o mulineta de spining foarte frumoasa cu 10 rulmenti
cica,2 tambururi metalice,la 70 de ron, nu imi aduc aminte firma dar maine o sa merg expre sa o mai vad odata ca sa ma po documenta un pic despre ea. Are rost sa dau banii pe o chinezarie cu 10 rulmenti? sau ce mulineta de spining la un pret bun (in jur de 100 ron) as putea sa imi cumpar?? sa fie buna si de rau si de balta cu naluci de marime medie...