imi cer scuze, nu vreau sa devin carcotas, insa am observat la toate asociatiile de pescari legal constituite ca primul lucru pe care il stabilesc sunt taxele de membru asociat (parca sunteti parlamentari si va votati salariile), dar nimeni nu spune ce primeste in schimb pescarul care intra in acea asociatie, ce primeste in schimbul acelei taxe??apsscobarul scrie:Vad ca afisarea mesajului nu prea vrea sa bata cu forma scrisa de mine asa ca reiau pasajul cu costurile permiselor:
Salariati: 30ron + 30ron = 60ron
Elevi/Studenti/ Persoane cu handicap usor: 10ron + 20ron = 30ron
Pensionari/ Persoane cu handicap sever/Veterani de razboi: gratis + 20ron = 20ron .
Prima suma de bani din dreptul fiecarei categorii de membri reprezinta taxa de permis de pescuit stabilita conform HG 1016/2008, iar cea dea doua reprezinta cotizatia de membru al Asociatiei stabilita conform Hotararii Adunarii Generale a Asociatiei.
Sper sa fiu de data aceasta cat se poate de explicit si va multumesc pentru intelegere.
Noapte buna.
daca tot vreti si sustineti munca de voluntariat (asa am inteles din celelalte postari) de ce nu transformati acea taxa impusa membrilor, in ore de munca in folosul asociatie???
adica ceva de genul - 30lei permisul ANPA + X ore / luna munca in folosul asociatie, iar pentru cei care nu pot, nu au timp sau pur si simplu nu doresc sa participe la astfel de activitati, echivalati acele X ore cu valoarea lor in bani si eventual inmultitio cu un procent oarecare.(binteles, votat de vestita adunare generala

cred ca in felul acesta se asigura si acea munca asa zis voluntara si buget de cheltuieli fiindca sunt foarte sigur ca vor exista multi care mai bine vor plati decat sa participe la activitati, dar la fel de bine o sa existe si multi care vor face acea munca in folosul asociatie.
astfel se creaza o alternativa, o transparenta totala si cel mai important lucru, se arata pescarului de rand ca se doreste in primul rand, a se face treaba in folosul lor si nu se urmaresc beneficii materiale pt "capo di tuti capi"