pescuit Spania-Ebro
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: pescuit Spania-Ebro
I-am scris direct in franceza , nu m-am gandit sa-l intreb daca stie alte limbi. Ce zici de pret?
Deci sa nu-mi iau voblere deep runner(numa vre-o doua, asa sa fie)
Linguri grele , jiguri banuiesc ca pana-n 25 g, voblere de suprafata si medium.
Ceva modele ? Am vazut ca cele jointed sunt chiar apreciate de somnii de acolo.
Firele de 60 si 80 lbs sunt ok, sau ar trebui ceva mai fin 40-50lbs?
Multumesc pentru tot
Deci sa nu-mi iau voblere deep runner(numa vre-o doua, asa sa fie)
Linguri grele , jiguri banuiesc ca pana-n 25 g, voblere de suprafata si medium.
Ceva modele ? Am vazut ca cele jointed sunt chiar apreciate de somnii de acolo.
Firele de 60 si 80 lbs sunt ok, sau ar trebui ceva mai fin 40-50lbs?
Multumesc pentru tot
Pretul e ok, mai ales ca aveti si ghid trei zile. Iti poti lua voblerele ca nu astea te vor face sa depasesti greutatea.
Daca vremea e normala ajungi in perioada cand salaul e pe cuiburi. Deci la 2-3m adancime. Nu trebuiesc jiguri grele. La un shad 4' pun cam 6gr, si ar merge si cu jig mai usor. Dar nu conteaza gramajul cand sunt pe cuiburi caci se arunca pe orice. Daca ploua si ninge tare in Pirinei, se mai intampla, apa vine mare si rece, salaii coboara spre 7m si nu prea mai musca. Mai sunt sanse cata vreme nu pescuiesti in apa tulbure care vine direct de la munte. Dar veti avea ghid si stie el mai bine ca mine. Altfel ce sa-ti zic ? Apa e tot H2O si acolo, iar salau si somn ii stii din Romania.
Eu la naluci nu pescuiesc cu fire atat de groase. 35lbs ajung. Dar daca ai pus deja fire de pescuit exotic poti da si cu ala. In general in drill nu prea ai obstacole pe acolo inafara de golfuri unde sunt si copaci scufundati. Cum nu esti singur in barca, colegul poate duce barca spre larg si acolo faci drill-ul cum vrei.
Dar de geaba iti faci prea multe socoteli de pe acuma. Totul depinde de starea vremii. Si cum gasesti tot ce vrei pe loc, acolo in sat, te poti adapta imediat.
Daca vremea e normala ajungi in perioada cand salaul e pe cuiburi. Deci la 2-3m adancime. Nu trebuiesc jiguri grele. La un shad 4' pun cam 6gr, si ar merge si cu jig mai usor. Dar nu conteaza gramajul cand sunt pe cuiburi caci se arunca pe orice. Daca ploua si ninge tare in Pirinei, se mai intampla, apa vine mare si rece, salaii coboara spre 7m si nu prea mai musca. Mai sunt sanse cata vreme nu pescuiesti in apa tulbure care vine direct de la munte. Dar veti avea ghid si stie el mai bine ca mine. Altfel ce sa-ti zic ? Apa e tot H2O si acolo, iar salau si somn ii stii din Romania.

Eu la naluci nu pescuiesc cu fire atat de groase. 35lbs ajung. Dar daca ai pus deja fire de pescuit exotic poti da si cu ala. In general in drill nu prea ai obstacole pe acolo inafara de golfuri unde sunt si copaci scufundati. Cum nu esti singur in barca, colegul poate duce barca spre larg si acolo faci drill-ul cum vrei.
Dar de geaba iti faci prea multe socoteli de pe acuma. Totul depinde de starea vremii. Si cum gasesti tot ce vrei pe loc, acolo in sat, te poti adapta imediat.
Cateva poze de pe Ebro din 2012, februarie in loc de martisor : http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Pai nu e decat o poza. 

sus in stanga,da-ti click pe "Back to Album" si apar toate pozeletudor scrie:Pai nu e decat o poza.
Am gasit, merci.
Salutare,
M-am intors dupa o saptamana de pescuit la Mequinenza, o saptamana care a avut de toate dar mai ales frig...lucru care si-a pus amprenta asupra somnilor.
Tudor salutari de la Marc !!! Si mersi pentru sfaturi.
Indata ce timpul imi va permite am sa scriu un trip report cu imagini bineinteles.
M-am intors dupa o saptamana de pescuit la Mequinenza, o saptamana care a avut de toate dar mai ales frig...lucru care si-a pus amprenta asupra somnilor.
Indata ce timpul imi va permite am sa scriu un trip report cu imagini bineinteles.
asteptammitzocu scrie:Salutare,

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Frumosi somnii, la salau nu ati incercat?
Asta e problema primavara. Poti avea vreme frumoasa si peste activ sau frig, inundatii si pesti dificili. Mi s-a intamplat si mie doi ani de-a randul dar ce sa-i fac ? De la job nu pot pleca in functie de meteo favorabil.mitzocu scrie:Salutare,