Da ... era un englez mai in varsta. A fost si in nordul Norvegiei pe Tana si Laxa unde intre partidele de pescuit la somon cu bat de doua maini, au prins pastrav si lipan unul dupa altul, aproape la fiecare lansare. Va garantez ca lipanul daca stii unde si cum, este exact ca in filmul englezului. Lansezi musca ... atac ... ratezi? ... nici o problema ... in cateva secunde ataca un altul ...

Dar pentru voi "spinari" am sa va spun ca stiuca este aici, cum era o data in Delta. Peste tot. Mai ales in Nord nu o prinde nimeni si ex. record sunt peste tot.
Am pe retina o imagine a unei stiuci ce ataca un banc de rosioare de 5 cm. La un moment dat era la concurenta cu niste bibani de 0,9-1,5 kg ce vanau in haita de 5-10 buc si stiuca probabil era iritata. A atacat cam de la o distanta de 4-5 m (eu eram in picioare in barca si am vazut toata faza de la inceput la sfarsit) a lovit un biban in jur de un kil sa dat la fund cu el ... dar ia dat drumul si a atacat fulgerator haita de bibani din nou ratand. In virtutea inertiei a zuburat efectiv din apa la 1-1,5, facand doua ture complecte de 360 de grade in aer. Dupa aprecierea mea a fost un ex cam de 8-10 kg. Deci distanta dintre locul respectiv si mine a fost tot timpul cam de 3-4 m. Totul s-a desfasurat pe parcursul a 30 de secunde. ... Pescareasca? Din pacate pentru voi, nu este pescareasca.