@ bogdans:
Nu numai ca stiu cum era Delta dar sunt si din zona ta. Sunt din vecini, de la Arad. Am crescut pe malul Muresului cu barca cu motor si pescuit toata vacanta scolara. De la 12 ani am plecat cu barac singur de acasa. Iar pe vremurile alea nici macar nu erau telefoane mobile si tot maicamea se simtea linistita sa ma lase cate o saptamana pe Mures.
Deci eu va povestesc ca am auzit cum este in Delta si daca tot dati 160-200 Eur sa mergeti acolo si sa luati cateva marlite mai bine veniti de banii astia aici si daca, cum spui te multumesti cu conditii de cort, te simti ca in paradis. Cum am mai spuso ... va garantez ca va platesc pana la ultimul Eur daca nu este cum spun. Deocamdata trebuie sa o spun ca vi se pare de neinchipuit. Dar vine unul din voi aici si se convinge ... si nu v-a mai fi nevoie ca eu sa povestesc.
Am avut acum cativa ani aici un olandez in vizita de lucru. Avea pe vremea aia 30 de ani. A venit miercurea si a plecat martea urmatoare. Seful stiindu-ma pescar si tot timpul cu cortul pe coclauri, in weekend mi-a dat sarcina sa-l iau pe olandez cu mine. Vineri la lunch am mancat impreuna si l-am descusut ce si cum. Mi-a povestit ca abia asteapta sa mearga acasa ca intra in concediu si vrea sa mearga cu bicicleta in Franta cu cortul impreuna cu prietena. Nu am zis nimic si l-am dus in weekend fara sa-l informez nimic in prealabil, pe o tura de-a mea cu canoea. A ramas blocat deja din primii sute de metri ... a amutit. I-a venit graiul cand ne-am oprit sa ne punem cortul si sa mancam stiuca ce-o luasem 1,3-1,6 kg. Ploase usor vre-o trei patru zile asa ca am putu face foc. I-am dat cei trebuie sa se spele si o perita de dinti noua, iar eu am facut stiuca la jar. Am mancat tacuti si am baut un pahar de vin alb. Dupa primul pahar de vin a inceput sa vorbesca si a vorbit in superlative doua ore. Cadeam de somn si el nu se mai oprea. Unde crezi ca si-a facut tot concediul?
Asta a fost in 95. De atunci in fiecare vara este aici si ma suna sa ne intalnim sa bem o bere impreuna. S-a apucat si de pescuit si prinde cat sa-si satisfaca pofta de peste. (i-am luat scule aici, si l-am dadacit ... la inceput le-am imprumutat ale mele cand venea) Si-a luat un caiac dublu si bate apele (mare, balti) tot concediul. La plecare ma suna din nou sa ne luam la revedere. Anul viitor vin si cu fetita care v-a implinii 3 ani (conceputa aici in concediu la cort intr-un apus de soare pe o insula din arhipelagul Baltic din apropiere - stiu, ca mi-au spus ei) El si-a luat anul asta si un caiac simplu. Mama v-a avea fetita in caiac anul viitor. Anul asta au mers pe canalele lor prin weekenduri sa se obisnuiasca copilul cu viata la cort.
De ce va spun toate astea?
Doar sa va dati seama ca va inteleg situatia si stiu ca incertitudinea voastra vizavii de spusele mele nu este unica si nu-mi este straina. Sunt multi care bat apele din zona in caiac si in canoe din cauza mea.