@ lucian:
Deci la preturile indicate de tine se mai adauga transportul pana la Stockholm.
Vizavii de conditiile de cazare exista si in varianta propusa de mine in Laponia cam tot aceleasi conditii dar, eu vorbeam de cort pentru cei ce au o situatie finaciara mai precara si se multumesc si cu cort. Dar personal eu nu dau cortul pe o camera pe care o impart cu inca patru persoane. In varianta mea fiecare pescuieste unde vrea, cand vrea, mananca cand vrea si doarme cat vrea. Nu are nevoie de masina si pe o raza de cateva sute metri au rau, parau, balti .... ca nu au timp sa pescuiasca fiecare loc si curent existent. Doar pe rau pe zona respectiva, repezisurile formeaza niste trepte ce creeaza pooluri bine determinate ce pot fi pescuite de cate un pescar. Fiecare pool ofera atat sanse la pastrav cat si la lipan sau somon. Treptele ... dupa cum le numesc eu ... am numarat pana la 25, dupa care am lasato moarta. Nu avea rost mai ales ca ajunsesem doar la jumatatea zonei vizibile si mai urma o curba si doua insule urmate de o cadere de apa de 1-1,5 m cu o bulboana mare in continuare, de cel putin 150-200 de m in latime. Toata zona de curba si caderea cu bulboana sunt inca vreo 1,5 -2 km. Deci zona pe Lainio atat in sus si in jos de campul de baza poate fi pescuita de 50 persoane fara ca sa se loveasca unul de altul, sau daca vor sa fie singuri mai merg 100 de metri si sunt in totalitate singuri. Totul fara masina.
In situatia cand ai lumina naturala 24 din 24 nu mai esti legat de un ritm dictat de ceas si lasarea intunericului. Asculti doar la ritmul ceasului biologic, personal. Esti obosit te duci si te culci. Ti-e foame mananci, ti-e sete bei direct din izvoarele ce curg din maluri sau din balta si parau. Vrei sa pescuiesti in lac o faci. Deci libertate totala la un pret acceptabil.
Pentru cei comozi exista, masini de inchiriat, barci cu motor sau cu vaslasi, canoe, barca pneumatica de rafting, ... casute 2-4-6 paturi, sauna, dusuri comune, sala de mese, mic dejun, cina de seara, ...etc.
In viziunea mea in Laponia, Nautra si pescuitul este telul primordial si NU comoditatile oferite de caldura cabanei, bunataturile oferite de bucatarie ...sau mai stiu ce alte asemenea detalii.
Doua saptamani cu totul inclus, inclusiv ghid personal la cerere 2 000 EUR inklusiv avion Buc-Stock-Kiruna cu posbilitate de a inchiria o masina personala (pe cheltuiala proprie) sau campul pune la dispozitie masina cu sofer care te duce si aduce la ora stabilita in prealabil.
Lucian tu sa nu mi-o iei in nume de rau sau sa interpretezi ceea ce voi spune ca si critica. Dar nu stiu cine te-a informat de chestia cu
"Camparea este strict organizata ..."? Tocmai ca in limita unor reguli de conduita in natura, ai dreptul sa pui cortul unde vrei chiar si pe terenuri particulare, fara sa intebi pe timp de 24 de ore (chestie de bun simt ... nu pui cortul pe gazonul din fata caselor) ...

... dar in rest nu exista limite. Bine inteles ca administratorii de campinguri vor sa mergi la ei sa pui cortul ca ei i-ti dau curent, dusuri, sala de mese ...etc. ... dar iti iau 15-20 Euro pentru asta. In Laponia nu exista asa ceva decat prin localitati si dupa ce am batut zonele de ani de zile sunt convins ca cea mai buna alternativa este cortul. Altfel umbli inainte si inapoi ca un YO-YO cu masina in loc sa pescuiesti efectiv. Prea multe alternative.

Dar asta sunt eu ce vrea sa pescuiasca nestingherit si cat mai mult.
Masa in grup si cafeaua nu necesita un camping si cazare la casuta. Laponi sunt mari amatori de cafea fiarta ca cea la ibric. Este traditional ca la sosire pe un loc de pescuit sa te asezi si sa faci o cafea si sa studiezi conditiile ce-ti sunt oferite ca pescar. Citesti apa ... cum se spune pe aici.
Ceea ce zic eu este sa-mi dai un e-mail si te informez cu tot ce ai nevoie sa stii. Preturi, posibilitati, pescuit ... dar nu exclude autocarul din oferta. Chit ca esti 48 de ore pe drum (cu o pauza mai lunga de 9 ore pentru traversarea cu feribotul - timp in care soferii se odihnesc) alternativa autocar v-a fi populara pentru cei ce cum spuneam au o "punga" mai mica de cocosei.

In totdeauan poti sa ai si locuri cu avionul, masini inchiriate ...etc. Una nu exclude pe cealalta. Sau poate gresesc?
Dar bine inteles, poti oferi transport cu avionul la fata locului sub 200 EUR. (Buc. - Kiruna) Este fantastic.
Ce credeti voi ceilalti domni?
Hai veniti cu pareri.