Pescuit in Laponia - Suedia, Norvegia

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 30 Sep 2004, 20:09

In cel mai bun caz - la vara.

Apropos, acolo in ce perioada e prohibitia?

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 01 Oct 2004, 09:00

@ eugen:

Fa din Slovenia un topic separat ca v-a iesii un ghiveci si nimeni nu mai intelege nimic. :)
Dar daca tot se discuta ... am auzit si eu lucruri Bune si Frumoase despre Slovenia in schimb am inteles ca majoritatea raurilor au regim C&R si sunt de pescuit la musca artificiala -"Only". Cat despre pret am auzit si lucruri bune dar ... si mai putin imbucuratoare. Pretul autorizatiilor urca intr-un ritm diabolic.

Daca Lucian lucreaza in turism, ia legatura cu Dan si intreaba-l de ceea ce am discutat noi doi si pune-i in legatura pe cei doi.

Cat te-ar costa o iesire in Slovenia? Cu totul. Nu cred ca mult mai ieftin decat o iesire cu avioneul pe aceeasi perioada aici la stiuca. (aici la mine in oras se poate ajunge direct de la Budapesta)

@ mandy:

Cu cat se merge cu un autocar mai mare cu atat scade si pretul la transport. Sunt amatori de excursii in Laponia si in restul tarii ... nu doar bucurestenii sunt interessati de pescuit sportiv. Sau gresesc? :)

@ costica_fishing:

Daca este sa organizam o asemnea iesire in Laponia o facem la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august. (eu prefer in primele doua saptamani din august) In aceea perioada, nici una din speciile de pesti urmarite nu sunt in perioada de prohibitie. Prohibitia nu este ca in Ro. Aici este pe perioade variabile si impartita pe specii. Ea variaza si de la rau la rau dar si de la zona la zona in functie de latitudine. In sud apele fiind mai "calde" prohibitia poate incepe mai devreme si poate fii mai scurta ca durata.
Dar de ex. la stiuca si bibabn nu exista prohibitie. Nici la salau nu am auzit. Salmonidele in general si cateva specii de pesti oceanici sunt singurele de care eu am auzit pana acum.
Fir intins!
Borealis F

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 01 Oct 2004, 09:56

Nu am intervenit pentru ca nu am inca finalizate programele si nu-mi placa sa fac lucrurile pe bucati.
Intr-adevar, cum a spus Eugen, am incercat sa organizez inca din vara asta excursii de pescuit in Suedia si Slovenia dar din cauza pretului si a conditiilor de garantare a locurilor pe avion nu am reusiot sa am totul gata in timp util.
In Suedia, lucrez cu o organizatie ( SveaskogAG) care mi-a dat deja tot aranjamentul de sol( cazare, transport, permis de pescuit). Varianta de zbor prin Budapesta a aparut mult prea tarziu pt anul asta.
Deasemeni lipsa unui contact local cunoscator in ale pescuitului dar si a cerintelor pescarilor romani;
Petru, ce zici de o colaborare?
Oricum, lucrez la aceste programe pt anul viitor si ele vor fi functionale incepand cu luna Mai 2005.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 01 Oct 2004, 10:16

Bine inteles Lucian ca sunt interesat ... si in acest sens ia legutura directa (poate chiar telefonica) cu Dan. El poate sa-ti dea anumite amanunte.

Tu de asemenea poti sa-mi lasi un e-mail direct pe pm si discutam alternativele si eventualele idei pe care fiecare le are. :)

Eu am o multitudine de alternative la aceste iesiri si am batut Scandinavia in lung si in lat. Cam stiu care este atitudinea generala ... dar stiu si cum putem face lucruri care sunt tot la fel de interesante dar care nu necesita o serie de intermediari. Dar cum am spus ... da-mi adresa sa discutam la concret pe e-mail. :)
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 01 Oct 2004, 11:09

Lucian, cam ce pret se preconizeaza pt o oesire din asta?

Si in week-end (duminica, pt ca sambata cred ca sunt la o nunta) preconizezi o iesire la Oltenita?

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 01 Oct 2004, 15:05

Ref. Suedia- conf preturilor pe care le am pana la aceasta data, prgramul de o saptamana este de cca EUR 400.00/pers, incluzand:
-7 zile cazare/ cam 2-4 paturi in cabana ; dus/wc comun/sauna;
-m dejun+cina;
-permis de pescuit in zona ( cca 100km de Stockholm) cu acces in peste 70 de lacuri;
-harta detaliata pt fiecare persoana cu acces/descriere lacuri.

Pt transport Stokholm- zona de pescuit, o varianta este minibusul-max 9 pers condus de cond de grup(catB) - cota de cca EUR 100/pers.
Un mijloc de transport propriu este iunsa necesar pt a putea beneficia de cat mai multe locuri de pescuit.

Totul este insa perfectibil si dupa cum v-am spus, lucrez la programe inca.
Toamna asta ma intal nesc la cel putin unul din targurile de turism si cu alti parteneri asa ca este posibil sa apara si alte aranjamente/destinatii.
Oricum, programele vor fi 80% definitivate(semnate) in toamna asta dupa care voi negocia tarifele de transport.Partea cea mai rea este ca Tarom nu (mai) are curse directe pe Stockholm; dar pana la anul se pot schimba multe.

Ref. varianta transport cu minibus/aurtocar- este ne-economica date fiind costurile pt carburant, sofer, taxe de frontiera,autostarzi , etc;plus timpul foarte mare necesar la du/intors.

Deasemeni, cazare la cost nu mi se pare o formula viabila; Suedia nu este nici Delta nici valea Oltului. Camparea este strict organizata si nu este deloc ieftina. Fiecare ar trebui sa-si care echipamemtul de camp[ing, scule de pescuit, provizii, sa-si pregateasca zilnic mancarea, sa-si asigure transportul dintr-un loc in altul si, in timpul liber, sa pescuiasca. Permisul de pescuit trebuie , in orice caz platit.

In plus, daca cheltuim atatia bani, vrem, cred eu, sa avem si un minim grad de confort astfel incat sa ne putem bucura de toate celelalte momente legate de pescuitul in sine (o parere personala - un pescuit fara cafeaua de dimineata impreuna si apoi o masa cu prietenii dupa ce te-ai razboit cu natura parca nu este complet ! )

" Reel Wars"- pt cine a urmarit serialul a fost edificator in sensul asta!!

Cat atat deocamdata.

Re.Duminica - deocamdata nu stiu sigur dar daca merg o sa petrec destul timp sa depistez gropile de care ti-am spus si pe care nu am apucat sa le localizez cand am fost cu Eugen;era cam tarziu, se vedeau niste "norisori" iar noi eram in mijlocul luncii Dunarii, pe o tarla, la niste kilometrii buni de sosea.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 01 Oct 2004, 15:42

bune informatii.
Pt duminica, m-as inscrie si eu (cu jigul pe post de sonar). Vb!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Oct 2004, 15:42

Am si eu o intrebare pentru Petre. Din destinatiile de mai jos pentru stiuca pe care ai alege-o in locul meu ?

http://www.worldpredatorfishing.com/wpf/suede-2.html

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 01 Oct 2004, 16:27

Tudor, ne-ai dat gata! :cry:

Sunt curios, in ce perioada a anului erau facute acele poze! (ca nu pareau a fi mai mult de 10-12 grade).

Deci, mai bine la cabana decat cort!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Oct 2004, 16:50

Costica nu sunt eu pe pozele alea. N-am fost in viata mea in Suedia. Dar vreau sa ma duc anul viitor. Destinatiile acelea sunt propuse de o agentie de voiaj specializata in pescuit.
Eu am fotografii cu stiuci irlandeze, nu suedeze.

Scrie răspuns