olt

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 14 Aug 2005, 20:12

asa mi-a spus un bastinas, ca dupa baraj e o teava care iese din apa si acolo bantuie salaii.
din cate am inteles acum se prinde slab de tot, platica e singurul peste care mananca.
peste o saptamana o sa ajung acolo, poti sa-mi recomanzi locuri in zona frunzaru-rusanesti-izbiceni pentru salau? ma intereseaza locuri sa dau de pe mal .

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 22 Aug 2005, 12:23

Sal! Are cineva informati despre Olt in zona de varsare in Dunare la Islaz?

Ma duc saptamana viitoare pe acolo si m-ar interesa niste sfaturi, sugesti...etc!
Multumesc!

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 23 Aug 2005, 02:17

am fost weekendul trecut pe acolo. oltul era foarte crescut si foarte tulbure asa ca am renuntat.
am pescuit in apropiere , in lacul Zeton (un fost brat al oltului) - Turnu Magurele.
am prins o doar o marla anemica la rotativa, am dat de pe mal. cred totusi ca daca ai barca se pot obtine rezultate mai bune, in zona "la cruce" sunt multe insulite cu stuf, clar sunt sanse mai mari sa prinzi stiuca acolo din barca.
din cate mi-au spus bastinasii lacul a fost braconat mult in ultimii 2 ani, in afara de stiuca se mai prind babusca si caras.

am mai fost la rusanesti, dupa baraj. initial am dat pe cursul oltului la 2-3km de baraj - nu am prins nimic pentru ca era prea tulbure. pe prima peninsula dinspre baraj dupa ce m-am plictisit de jiguir am prins caras mare la rama. un tip care a fost cu noi a prins un crap de 5kg.
la 50m de noi 4 pescari scoteau dintr-o groapa zeci de somotei intre 500g si 2kg - dadeau la buchet de rame. au prins si o marla de 1kg. inainte sa plece normal ca au venit prieteni de-ai lor sa "tina locul".

in zona localnicii spun ca exista si stiuca, salau, avat. am incercat twistere si oscilante insa fara scucces.

o ciudatenie: disparitia bibanului pe olt. acum un an era din abundenta, anul asta am prins doar unul.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 23 Aug 2005, 08:18

:lol: :lol: Rica, stai linistit, bibanul nu a disparut de pe Olt. Cand apele sunt crescute si tulburi foarte greu dai de biban, mai ales in zona barajelor. Sunt multe balti - cursurile deviate ale Oltului - unde bibanii urmeaza puietul sau se refugiaza in apa mai limpede si mai linistita. Intr'adevar, anul acesta nu am prins nici un biban :shock: dar nu e timpul pierdut. De obicei in perioada august - decembrie se prindea biban foarte bine, dar inca o data spun, in conditii normale, fara viituri. Am vorbit de asta si cu prieteni de'ai mei ce pescuiesc pe Olt si nici ei n'au prins biban.
Dupa propria'mi parere, e bine ca in apele tulburi si mari se poate ascunde mai bine puietul de peste, curentul tare decolmateaza pietrele, incurca plasarii, iar la anul sau peste doi ani o sa se vada si rezultatele pozitive. :wink:

Numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Aug 2005, 08:56

si nici salaul nu mananca prea mult, am vorbit cu el si e supt rau, e mort de foame
de abia astept sa se potoleasca cu ploile astea prin decembrie :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 23 Aug 2005, 12:49

da Dane, dar atunci nu mai poti sa dormi prin masina ziua si sa pescuiesti noaptea :lol: si nici sa te plimbi pe la baraje, ca doar ploaia o sa fie zapada :wink:

In alta ordine de idei, s'a prins bine la Mosteni ieri, pe viitura, multi si imbracati, la pestisor viu.

Numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Aug 2005, 13:04

in turbine sau sus pe lac ?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 23 Aug 2005, 13:28

Chiar in turbine, deversau tare pe stavile si baga curentul inapoi in turbine, la fix sa stea plumbii. Nu ma pasioneaza anyway...

Numai bine!

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 23 Aug 2005, 16:22

todi scrie::lol: :lol: Rica, stai linistit, bibanul nu a disparut de pe Olt. Cand apele sunt crescute si tulburi foarte greu dai de biban, mai ales in zona barajelor. Sunt multe balti - cursurile deviate ale Oltului - unde bibanii urmeaza puietul sau se refugiaza in apa mai limpede si mai linistita. Intr'adevar, anul acesta nu am prins nici un biban :shock: dar nu e timpul pierdut. De obicei in perioada august - decembrie se prindea biban foarte bine, dar inca o data spun, in conditii normale, fara viituri. Am vorbit de asta si cu prieteni de'ai mei ce pescuiesc pe Olt si nici ei n'au prins biban.
Dupa propria'mi parere, e bine ca in apele tulburi si mari se poate ascunde mai bine puietul de peste, curentul tare decolmateaza pietrele, incurca plasarii, iar la anul sau peste doi ani o sa se vada si rezultatele pozitive. :wink:

Numai bine!
problema e ca am prins caras numai in apa limpede si linistita, exact sub baraj in golfulet. in aceleasi conditii anul trecut bibanul ataca f des, mai ales puietul.

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 23 Aug 2005, 23:30

Saptamana viitoare am sa incerc Oltul si Dunarea in zona Islaz, asa ca dupa ce voi veni acasa ( dupa o saptamana) am sava spun ce e in zona. Sper sa merite iesirea la! Daca puteti va rog sa imi dati niste sfaturi, nu dealta dar pe rau sunt incepator!
Multumesc!

Scrie răspuns