olt

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2004, 11:06

de ce out of reach ?
unde este confluenta cu oltetul, eu n-am ajuns pana acolo ?

todi
veteran
veteran

olt

Mesaj de todi » 07 Iul 2004, 11:17

cum vii din draganesti, treci barajul si faci dreapta pe dig, mai mergi 10-12 km pe malul stang cum ar veni - uitandu-se in amonte.

sa'ti spun o faza tare. cand eram mai copil, in miezul verii a venit oltetul destul de mare, si s'a adunat in confluenta acolo o masa de avati - la vremea aia habar n'aveam ce peste este, ma miram de ce nu trage la mamaliga - ceva incredibil, n'am mai vazut pana acum asa ceva. crede'ma ca aruncau obletii pe dale langa mine si nu plecau dupa atac, asteptau sa intre la loc in apa, ceva de'a dreptul fantastic! am rezistat o ora acolo, dupa care am plecat mirat ca n'am prins nici unul, dupa ce am scobit prin pamant dupa rame. super fun.

gg

todi
veteran
veteran

olt

Mesaj de todi » 07 Iul 2004, 11:20

ah...

de ce out of reach? pentru ca oricat de binevoitor as fi, nerabdator, bucuros etc. tot pachetul de sentimente aferente unei plecari la pescuit nu ma pot duce chiar 20 de km dus, 20 intors din gara din farcasele. de asta :).

culmea este ca bunicii mei sunt chiar de acolo, stau la 1 km de locul de pescuit, dar nah...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2004, 11:23

pai tinem legatura, poate facem o vizita si pe la oltet mai la toamna :)
ca acuma e canicula mare si tb. sa pescuiesti noaptea, cand pot da doar la salau
la varsarea oltetului este si salau, exista structuri pe fund ?
setci la greu ?

todi
veteran
veteran

olt

Mesaj de todi » 07 Iul 2004, 11:36

te pun la curent de'acum:

a fost padure, unde se despartea oltul vechi in doua brate. evident dupa ce l'au canalizat n'au mai stat sa scoata (parca hidroconstructia a lucrat) radacinile si toate draciile din apa; in concluzie structuri sunt mai mult decat e cazul. chiar in varsare e un strat consistent de aluviuni, deci nu. 500 m mai in fata, este numai piatra jos.

iti spun asta pentru ca am vazut acum 4 ani cand au luat barajele la secat pentru intretinere. nu ai auzit ce salau s'a prins la ipotesti atunci?

ce sa mai, bine ca am dat de forumul vostru, concurenta vreau sa'ti spun ca e slaba ;).

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2004, 16:56

deci teoretic la varasarea oltetului ar trebui sa fie superloc de salau, corect ?
poate merita incercat o noapte acolo....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Iul 2004, 10:39

azi plecam din nou la Olt, eu, mihai.f si eugen
tot pentru o noapte
vorbim !

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Iul 2004, 14:47

Se pescuieste relativ usor, boroaca fiind un peste destul de lacom....
Este vorba de pescuitul pe Olt, la boroaca.

Ce este boroaca?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 13 Iul 2004, 19:08

nu stiu ce este boroaca, am vazut si eu articolul. denumire populara pentru un peste :). o fi mreana?

Dane, e intindere foarte mare de apa acolo, iar cursul - curentul - este pe partea opusa, partea ipotestiului. trebuie barca.

toate cele bune

P.S. eugen n'a prins nici un avat la olt ? :))

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Iul 2004, 19:16

Articolul mai zice asa:
Boroaca traieste in carduri mari (sute de exemplare pe o suprafata de 100 mp), pescarul nefiind obligat sa se deplaseze mult pentru a o cauta, precum in cazul pescuitului altor specii
Asta imi suna mai degraba a scobar, el sta in carduri de sute de exemplare si creste si destul de mare.
Chiar nu stie nimeni ce este "boroaca"?

Scrie răspuns