Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 28 Ian 2011, 16:19

T.Adrian

Romania devine din ce in ce mai mult o destinatie scumpa. Viata este din ce in ce mai scumpa.
Iar Delta este inca in Romania.
An de an sezonul se scurteaza, sejurul mediu se scurteaza si el, pestele se imputineaza, cheltuielile cu masa, combustibilul si personalul cresc. Se inventeaza noi taxe iar cele vechi cresc.

Anul trecut niste elvetieni m-au intrebat : Cristi cum puteti sa traiti intr-o tara atat de scumpa cu niste salarii atat de mici ?

99% dintre turistii straini pleaca incantati din Delta.
Delta, cu care noi Romanii am fost binecuvantati.
www.wilddanube.ro

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 28 Ian 2011, 17:10

@wilddanube
am mai scris prin niste topicuri ce am mai facut prin delta, una alta. de la convingerea unui anume operator de turism sa inceapa sa elibereze stiuccile, poate doar de ochii mei cit eram impreuna in balta...dar tot e un inceput, pina la taierea plaselor care inchideau canale si chiar si un megascandal in port la murighiol pe motiv ca: fiind un pe jos imi patina masina cind am incercat sa trag barca din apa. doua personaje, deja celebre pentru felul cum se milogesc de orice fata noua pe acolo pentru o plimbare cu barca, stateau si se hlizeau la mine. cind i-am intrebat daca ma ajuta cu un vint la masina, sa vezi reactie: pe linga ca au parut superinoportunati, mi-au bagat textul: am mai ajutat noi pe cineva si nu ne-a zis nici multumesc. eu deja le zisesem ca-i cinstesc daca ma ajuta. de acolo a inceput recitalul de se uita lumea ca la urs. in fine, ideea e asa: cam toata lumea din delta (cu mici exceptii), incepind cu cei mai amariti care si-au vindut terenurile dupa '89, s-a invatat sa nu faca nimic sau daca misca un deget o face doar la un cost care nu are relatura cu realitatea. toata lumea crede ca e loc de jupuiala, ca cine vine in delta nu mai are loc de intors, ca depinde de transport pe apa, de peste pentru hrana etc.
aaaa, si am mai avut un episod la nusa. mergind sa maninc acolo, din vorba in vorba a inceput ea sa se justifice de ce ciorba de peste e mai scumpa decit aia de pui. motivele, cam alea pe care le-ai zis si tu, dar culmea, in timp ce mincam am dat o geana peste bord si ce sa vezi. nu sa lua un sac cu peste de la niste brraconieri celebri in zona.
daca in cazul tau explicatia cu pretul preparatelor din peste poate fi adevarata, in cazul multora este o vrajeala ieftina.
in ultima vreme, am renuntat la a mai ceva pe motiv ca nu am vazut schimbari decit in mai rau ba mai mult, un amic de al meu era sa fie omorit de braconieri. abia a scapat cu viata.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 28 Ian 2011, 17:11

...eu nu reusesc sa detasej "calitatea" de pescar de cea de turist nici cum, a mea stie! sa mai fiu si in delta e cu atat mai "grav"...
Cristi stie "poezia" mai bine decat noi caci este "inger si demon" pentru Delta, fara ai reprosa ceva, ba dimpotriva, insa toata povestea asta cu Delta a luat-o pe o panta abrupta, in jos...
Eu merg din frageda pruncie pe aste meleaguri, caci am si rubedenii in Tulcea si m-a mai "chinuit" si batranul cu ale lui aventuri deltaice...
Am concluzionat ca tre' sa ma limitez la a vizita Delta atunci cand "turistii" parasesc locatia si lucrurile se mai limpezesc, inevitabil apare si un soi de "liniste"...imi i-au canoele si ma duc "la vale" cam de cand parasesc randunelele acest spatiu mirific pana cand Dumnezeu stie...
...pentru mine Delta este un spatiu "romantic" dar nu pot explica in cuvinte ceea ce simt, sincer...dar sentimentul asta nu poate rezolva "anomaliile" ce-o mutileaza...
dans votre santé!

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 29 Ian 2011, 17:18

Am trecut putin prin Auchan-ul din Titan
- salau - intre 0.25 !!!! si 0,5 kg nici unul mai mare
- stiuca - intre 0,4 si 0,75 kg nici una mai mare

Pe etichete scria : "provenienta Tulcea "
www.wilddanube.ro

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Ian 2011, 19:20

wilddanube scrie:Am trecut putin prin Auchan-ul din Titan
- salau - intre 0.25 !!!! si 0,5 kg nici unul mai mare
- stiuca - intre 0,4 si 0,75 kg nici una mai mare

Pe etichete scria : "provenienta Tulcea "
pai cam astea livreaza turistii pescari (ce ma enerveaza termenul asta ) la supermarcacaturi. stie d-nl BABOIANU ce stie :evil:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Ian 2011, 20:27

Daca a inceput sa se strige (si) pe aici ,hai sa-ti spun ce cred eu ca am facut pentru Delta ...Deci :
-merg in Delta de pe vremea lui Ceausescu;
-am prieteni printre localnici,unul chiar in Murighiol :lol:
-am promovat cat am stiut eu Delta in Ro si in afara ei;Prietenul meu din Murighiol este foarte multumit ca este cautat de pescari trimisi de mine ...Din toata tara!Si din afara ei!
-am cheltuit de fiecare data bani (multi,putini...) in Delta incepand de la intrarea in judet ...Podul,sau bacul, mancare,bautura,scule de ultim moment,momeli,barci,etc.
-niciodata nu am dus acasa mai mult de 3-4 pesti (de gura nevestei...);Pesti ,nu monstrii!
-Am respectat Delta si oamenii ei!Sacii de gunoi i-am carat pana la Tulcea (interesant ca nu este amenajat in Murighiol,zona camping,un punct de colectare al gunoiului pentru pescarii care iasa cu barcile);
-am avut discutii "prietenoase" cu braconierii;
-in 2009 am fost de doua ori ;
-in 2010 nu am fost niciodata!Si nu pentru ca m-am lasat de pescuit...

Cam asta am facut eu vizavi de Delta.Probabil ca as fi putut si /sau ar fi trebuit sa fac mai mult .Probabil...Insa nu imi reprosez nimic legat de atitudinea mea fata de Delta!

Si totusi ,vin si intreb eu acum: ce ar trebui sa fac eu ca sa fie bine ?!Eu ca turist si pescar? Sa vin cu pestele de acasa ,de la 700 km?Sa las 1000 de euro/sejur/cap de vita furajata ca sa fie ok pentru operatori,localnici,autoritati,ONG-uri? Sau ce?

Vreau sa mai zic un lucru si ma opresc apoi:Ungaria este la cca 350 km de mine...Ma duc ca si turist,pescar cum o fi ...Prind pesti!Respect si sunt respectat! Nu fac ,dar nici nu gasesc mizerie...Cheltuiesc la fel ca si in Delta ,mai putin drumul care-mi iese mai ieftin! Ma simt ok! In rest ,nu cred ca fac ceva deosebit...Nu vreau sa trec mai departe de Ungaria!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 30 Ian 2011, 14:32

@zamfi
nu cred ca ai ce sa faci in plus. eu m-am cam saturat de placa care zice ca noi ca turisti sau ca pescari trebuie sa-i educam pe oamenii din delta, pe operatorii de turism, pe pescarii profesionisti etc etc. daca pe ei atit ii duce capu', ar trebui lasati sa piara pe limba lor. cred ca daca i-am boicota sustinut, intii ar deveni si mai rai, si mai jecamanitori, si mai disperati sa distruga si ultimul peste, dupa care vor fi nevoiti sa-si schimbe optica.
@wilddanube
cam toate market-urile vind acelasi fel de peste. la fel si pescariile din bucuresti. cred ca solutia e aceeasi, sa nu mai cumparam. eu unul, in afara de somon, nu am dat vreodata bani pe peste.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Ian 2011, 01:25

zamfi,
stai linistit, ai facut suficient, fara sa fi obligat sa faci ceva in sensul acesta.
spre deosebire de tine, eu nu pot sa spun ca mai promovez delta, nu pot sa le spun amicilor sa mearga in delta dunarii la pescuit (vorbim de delta naturala nu de incintele private care fie vorba intre noi nu ar avea ce sa caute intr-o REZERVATIE NATURALA)
cu parere de rau pt wilddanube care isi castiga oarecum existenta si din acesta, am sa recomand tuturor sa evite pe cat posibil delta si locuitorii ei.
pana nu vor incepe sa isi schimbe mentalitatea de HOTI, nu merita sa mai calcam acolo, exista si alte locuri fie in tara asta fie in afara care sa merite a fi vizitate si cheltuiti banii acolo.
ei cu delta, noi cu banii, sa ramana fiecare cu ce doreste.

cat priveste aprovizionarea si vanzarea de peste in supermarketuri, asta ar trebui sa fie problema autoritatilor si ar trebui sa fie facute sesizari masive fiindca tot se vaita ei de lipsa banilor, aici e vorba de evaziune fiscala majora.
iar pt mancatorii de peste, cumparati frate peste oceanic, este cu mult mai sanatos si gustos, nu mai vorbim de "pigulirea" oaselor :D

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 31 Ian 2011, 14:53

"Fratilor"..cita DREPTATE aveti.Pina prin 2002,aveam urmatoarele cuvinte:"cine nu a vazut DELTA pierde 10 ani din viata,cine nu a pescuit,mult mai mult".Au fost perioade cind stateam 10-20 de zile,era "parfum",apoi dupa 96-97,s a dus "la gara".Oamenii s au transformat in: nu stiu cum sa le spun,dar in rau.
Dupa parerea mea DELTA a ramas un "brand" si atit..si imi pare ATIT de rau,dar poate copii mei vor prinde alte vremuri...sper.
ps ca sa nu spuneti ca sunt rau, mentionez ca la Murighiol am tot ce imi trebuie atit pe uscat cit si pe apa...cele bune
pss eu si familia mea consumam rar peste,insa suntem "disperati"sa il prindem..

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 31 Ian 2011, 23:12

Mai uitati-va totusi pe paginile 3, 4, 5 de pe acest topic ca sa va aduceti aminte !
Pe mine, pe Adelin, pe Ovidiu 14 ne dureau incheieturile de cat peste drilluiam.
Am tinut evidenta si pe http://wilddanube.ro/ro/noutati_pescuit.html

Unora va inteleg frustrarile, altora nu.
OK - potentialul piscicol este in regres vizibil, destule locuri s-au depreciat, nu mai suntem singuri in 14 crivace pe vreun ghiol uitat in ceata unui octombrie. Da - oamenii Deltei sunt asprii si dificili, greu de inteles pentru citadini. Si eu am luat tzeapa de la ei si acum 30 de ani si mai recent, dar nu tot timpul si nu Doamne fereste de la toti.
Putini forumisti au fost cazati la mine, multi au preferat cazarea la cort, unii la casele lor de vacanta iar altii la prieteni cu case de vacanta. Multi au preferat servicii ieftine chiar daca stiau sau intuiau ca mananca peste electrocutat.
Se depreciaza multe in Romania. Am trecut acum un an mergand spre Retezat pe valea Rau Mare. Prindeam pastrav pe acolo si pe Lapunicele din amonte prin `85-`86. Ce-am vazut acolo m-a oripilat. Prin comparatie Delta a ramas aproape imaculata.
www.wilddanube.ro

Scrie răspuns