Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 27 Ian 2011, 23:21

ar fi poate o sansa daca s-ar recurge la masuri extreme - interzicerea totala a retinerii pestelui de catre pescarii sportivi, precum si orice comert cu peste pe cuprinsul Deltei si zonelor invecinate.

Ar duce cu siguranta la omorarea turismului, deci nu pot sa subscriu. Si de unde pot cumpara pestele ?
Incercati si voi sa gasiti niste solutii pe care, daca le admitem teoretic, macar 10-20% sa le putem aplica.
www.wilddanube.ro

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Ian 2011, 23:53

Turistii nu vin sa manance, ci sa prinda peste ca lumea. Cel putin asa fac eu si prietenii. Cand te duci in Irlanda la pescuit nu mananci peste cu toate ca prinzi. Cand te duci in Suedia la fel. In Spania iar asa. De ce in Romania nu s-ar putea ?

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 28 Ian 2011, 00:09

Pentru ca in Delta dupa ce niste baieti destepti au inventat gripa aviara turisti straini nu prea mai sunt iar romanu` mananca peste. Sau vine in Delta sa manance peste
Si asa pentru multi turismul in Delta e cam scump. Daca as cumpara pestele de la metro ar deveni si mai scump.
Incerc sa fac turism in Delta de 10 ani. E din ce in ce mai greu. Incerc sa fac lucruri bune pentru delta de 25 de ani. E din ce in ce mai greu.
Voi ce faceti ?
Tudor tu de cat timp n-ai mai fost prin Romania ?
www.wilddanube.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Ian 2011, 07:54

Din pacate este mult adevar in cele postate mai sus de wilddanube... :cry: Si tot din pacate ( de data asta pentru mine :lol: ) anul trecut am preferat alte locuri de pescuit in locul Deltei .Din motivele aratate de Tudor de data aceasta.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 28 Ian 2011, 08:07

parerea mea ,este ca , in delta trebuie promovat totusi, un turism de mase, nu de elite. mai civilizat ,dar pentru toti.
p.s. si in suedia (mai sus pomenita ) poti sa-ti mananci pestele prins acolo pe malul apei ,unde ai vatra de foc amenajata si tot ce-ti trebuie pentru a lua un dejun in natura. asa ca si la altii se mananca. binenteles dupa specificul local.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Ian 2011, 08:24

rine scrie:parerea mea ,este ca , in delta trebuie promovat totusi, un turism de mase, nu de elite. mai civilizat ,dar pentru toti.
Asa cum bine zice rine, asta e unul dintre pasii catre trebuie facuti.
La momentul de fata, Delta este ceva exclusivist iar serviciile sunt departe de asa ceva, foarte departe. CIne zice altceva, inseamna ca ori nu are ce face cu banii, ori nu are ce face cu banii :lol:

Daca faci turism in Delta, parerea mea e ca nu trebuie sa te axezi pe a il stoarce pe turist de bani de cum a intrat in Delta. Mi se pare inadmisibil sa ceri 40-80 lei/turist pentru 10-15 minute de mers cu salupa pe apa. Pai nene, vrei sa faci turism intr-o locatia de genul asta, atrage-l tu pe turist oferindu-i tranportul pana la tine si inapoi cu mijloacele necesare sau fa in asa fel incat ca pe turist sa il coste doar benzina.

Ce am zis mai sus nu e in necunostinta de cauza. Am fost la cateva pensiuni montane (care erau aorecum la mama naibii in varful muntelui) care ofereau transportul GRATUIT de la gara din oras la pensiune (10,20,30 km).

Daca in unele parti se poate, in Delta de ce nu merge? Poate ca e atitudinea gresita din partea unor administratori.

Wilddanube, nu vreau sa o iei in nume de rau ca nu am facut referire la tine, dar trebuie sa acceptam cruntul adevarar cand vine vorba de Delta.

Cine isi permite sa mearga, va merge si isi va permite si conditiile de calitate, cine nu...va sta acasa. Voi pe aia multi care ar vrea in Delta trebuie sa ii atrageti, aia care stau acasa din cauza ca nu isi permita sa ajunga acolo. Garantat, cei care stau acasa ar putea sa cheltuie mult mai mult in Delta decat cei putini si cu bani care merg acum acolo.

Mai dau un singur exemplu legat de ce inseamna monopolul in Delta: Gura portitei. Cine a fost acolo, cu siguranta stie despre ce vorbesc.

Eu am incredere ca va veni si momentul (chiar daca e departe) cand turistul roman va fi apreciat si tratat corect, aproape la fel de corect ca in alte state respectabile.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 28 Ian 2011, 09:02

rine scrie:parerea mea ,este ca , in delta trebuie promovat totusi, un turism de mase, nu de elite. mai civilizat ,dar pentru toti.
p.s. si in suedia (mai sus pomenita ) poti sa-ti mananci pestele prins acolo pe malul apei ,unde ai vatra de foc amenajata si tot ce-ti trebuie pentru a lua un dejun in natura. asa ca si la altii se mananca. binenteles dupa specificul local.
parerea mea e ca ar trebui descurajat turismul in delta pina la disparitie. decit bataie de joc, mai bine lipsa. de asemenea, si noi am putea sa boicotam turismul in delta, macar o perioada. probabil ca atunci vor ajunge si patronii de pensiuni sa se alinieze la niste standarde reale de piata privind atit pretul cit si calitatea serviciilor, dar si braconierii sa nu mai aiba cui sa vinda peste. pe de alta parte mi-e dor de vremurile in care, indiferent de perioada sau zi a saptaminii eram singur pe cite un ghiol.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 28 Ian 2011, 14:59

Revin si va intreb : VOI CE FACETI ??

Melcubeat - Scrie unde ai fost oripilat si de ce ? Prietenii pescari vor sti de ce sa se fereasca iar operatorii de turism vor invata ceva(poate) ! Asa e usor de zis: " e bataie de joc ".

T.Adrian - Transportul pe apa va ridica intotdeauna probleme in Delta. Atat ca pret cat si ca organizare si optimizare. Tine de voi, beneficiarii, sa gasiti numitorul comun cu prestatorii de servicii.

Eu, in calitatea pe care o am de operator de turism in Delta, am nevoie de parerile voastre . Atat pro (din pacate din ce in ce mai putine) cat si contra. Am incercat permanent sa tin cont de sugestiile si sfaturile celor ce au trecut pe la mine.

Marea noastra majoritate vrea sa prinda peste cand merge in Delta. Si nu prea mai prinde. Crezi tu Melcule ca este din vina operatorilor de turism? Ce procent din pestele scos crezi tu ca ajunge pe masa pensiunilor si Hotelurilor din Delta ?

Turismul in Delta a fost inchis in perioada celebrei GRIPE AVIARE. A inflorit braconajul. Oamenii din Delta trebuie sa traiasca din ceva : pescuit, turism, agricultura.

Revin cu intrebarea de la inceput VOI CE FACETI SAU CE ATI FACUT PENTRU DELTA DUNARII ?
www.wilddanube.ro

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Ian 2011, 15:10

Jos palaria pt acest post. De maxim bun simt :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Ian 2011, 15:58

Eu, pentru ca vorbesc in special din punctul meu de vedere, am fost in Delta si in calitate de pescar si in calitate de turist.
Delta imi place la nebunie, chiar daca e scumpa pt mine, dar daca pot nu ratez nici o ocazie sa ajung acolo (de obicei mai mult ca turist si mai putin ca pescar).
Ce fac pentru ea? Raspandesc vorba printre prieteni, amici cum ca e un loc care merita vazut amcar o data in viata, "vindec" fobiile de tantari, conving fotografii sa mearga acolo sa isi faca mana pentru ca nu o sa le prinda rau, etc. Fac ceea ce ar putea sa faca oricine a ajuns macar o data acolo.
Dupa cum observati, promovez Delta mai mult ca simplu loc turistic in defavoarea pescuitului sportiv.
Uneori reusesc, alteori nu. Cert este ca a convinge pe cineva sa faca ceea ce in mod normal nu ar vrea e cumplit de greu.
Din pacate nu am parghiile de a putea face mai mult pentru Delta Dunarii. Ceea ce intr-adevar ar duce la o schimbare trebuie sa plece de la schimbarea mentalitatii din interior, iar asta este destul de clar.

@wilddanube
Vrei sa iti mai zic ceva? Ceva, care probabil o sa doara, dar e adevarat.
Stii ce argumente am auzit cel mai des de la cei pe care am incercat sa ii conving sa mearga in Delta?
"Nu merg acolo. M-am saturat de serviciile, de preturile si de modul in care sunt tratat ca turist in Romania. Prefer sa ma duc "afara". "
Da, exact asta zic si in mare parte au dreptate. Intr-adevar, pierd pentru faptul ca nu vad ceva incredibil de frumos, ceva ce te face sa te indragostesti iremediabil, dar in acelasi timp castiga prin faptul ca acolo unde se duc sa se relaxeze ei, chiar se relaxeaza, nu e nici un stres in plus.
De exemplu, anul trecut, niste prieteni de ai mei (2 persoane) au plecat in EGIPT - All inclusive 4* - transport cu avionul - 7 zile cu....atentie -> 500 E. Cat ar fi costat o excursie de genul asta in Delta?

Eu ii inteleg. Pacat ca nu si cea mai mare parte a administratorilor de pensiuni de la noi. Sa mai spun? Nu mai spun nimic :oops:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie răspuns