Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 26 Ian 2011, 14:51

Nu-l vizam pe Dorin. Comentam doar articolul.
Acum vreo 25 de ani ma intorceam din Delta cu mai multi bani decat aveam la plecarea spre Mila. Tanti Daria (mama vitrega a lui Patzaichin) imi facea si comanda : Astazi Cristi vreau crap. Da nu din ala mic de 3-4 kile !
Alte vremuri
www.wilddanube.ro

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Ian 2011, 14:56

:lol: , tanti Daria zici, ce mica-i Delta! :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Ian 2011, 14:58

oare ,citeste ce scriem noi pe aici,vre-o minte luminata din staff-ul arbbd?
sa interzica domne accesul copiilor in delta . sunt cei mai rai . omoara puietul . sa terminam cu pescarii turisti din viitor inca de acum ,pana nu-i prea tarziu.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Ian 2011, 15:01

D_ali scrie::lol: , tanti Daria zici, ce mica-i Delta! :wink:
da,da .mica rau :D trantea ,tanti o plachie... sau raci cu orez la cuptor...

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 26 Ian 2011, 15:05

Dar de Tanti Vasilica de pe platforma mai stie cineva.
Era o bucataresa excelenta. Am cautat-o vreo cativa ani s-o angajez la mine dar nimeni nu stia nimic
www.wilddanube.ro

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Ian 2011, 15:11

:D rime, asa-i...sa sti ca nici nora-sa nu se lasa mai prejos si canta... mama ce mai canta!

ForgoDorin
junior
junior

Mesaj de ForgoDorin » 26 Ian 2011, 15:28

melculbeat scrie:omul v-a zis de la inceput ca intimplarile s-au petrecut in 1982. cine se gindea la c&r pe vremea aia? ma rog...n-are rost!
pai in 82 cine stia ce inseamna c&r problema acuma domnul baboianu cred ca numai de pescarii sportivi nu sa luat.intoata experienta mea de pescar sportiv.am prins intradevar multi pesti dar cred ca in 70%din partide nu sa prins nimic .nu mai spun ca marea majoritate a amatorilor nu sint pregatiti pt delta.ar trebui sa se interzica pescuitul sportiv ca sa promoveze turismul in delta dupa parerea sefilor care traiesc intradevar de pe urma deltei.asa se face promovare in tara noastra.uitativa de exemplu in polonia,slovacia ,pina si in bosnia cum se face promovarea turismului prin pescuit.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 26 Ian 2011, 16:18

partial gresiti! sunt pescari sportivi care prind (si iau acasa!) mult mai mult decat cei cu plase. sunt perioade cand pestele sta grupat, iar cine stie sau nimereste are ocazia sa prinda foarte mult si de buna calitate (mare adica...). problema e ca sunt aproape convins ca niciunii din acestia nu il iarta! sunt, e adevarat, cherhanale care s-au aprovizionat periodic de la pescari sportivi, cand la plase nu intra nimic. nu stiu despre cei care dau electric

ForgoDorin
junior
junior

Mesaj de ForgoDorin » 26 Ian 2011, 17:23

de acord cu dvs.intradevar partial gresesc ca pe vremuri nu ma gindeam la chestia asta cu c&r.dar sa stiti ca eu pescuiesc de vreo 30 ani in delta si cam stiu clar cum stau lucrurile .indiferent cit peste prinde un pescar amator nu se apropie nici la 5% cit poate sa prinda un profesionist si asta v-a spun in prisma faptului ca o perioada m-am ocupat si cu achizitia si distributia de peste din delta.intradevar nu a fost o perioada cu care ma laud de aceia am si abandonato.in primul rind pentru pescarii amatori perioada optima este de vre-o doua trei luni pe cind la profesionisti este de zece luni.imi cer scuze dar am scris aceste lucruri nu sa intru in polemica cu dvs.de altfel eu am mai scris ca multe alte tari promoveaza turismul de pescuit sportiv care aduce cu mult mai multe foloase pentru multa lume.cu stima

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 27 Ian 2011, 16:18

Mai mult, cunosc, asa cum sunt sigur ca stiu toti cei care bat Delta de multi ani, ca sunt perioade si locuri in care cantitatile de peste pe care le prind pescarii sportivi sunt cu adevarat de luat in seama. Luni intregi sau chiar un an e posibil ca zone intinse sa nu 'dea peste' decat ocazional, sporadic, iar in 3-4 zile sa fie semnalate capturi impresionante. S-a intamplat ultima data (?) chiar intr-una din zonele mult-hulite pe forum, la sfarsitul toamnei... Desigur, vestea merge repede, caci oricine are cativa prieteni, iar cand incepe sa nu mai mearga - oamenii deja numara sutele de kilograme pe care le-au prins. Revin, dupa cei care pescuiesc electric si dupa cei care plasuiesc in perioada de reproducere, pescarii sportivi pot aduce prejudicii serioase unor zone ale Deltei. Mentalitatea e foarte greu de schimbat, ar fi poate o sansa daca s-ar recurge la masuri extreme - interzicerea totala a retinerii pestelui de catre pescarii sportivi, precum si orice comert cu peste pe cuprinsul Deltei si zonelor invecinate. Doamne Ajuta!

Scrie răspuns