Muresul in judetul Mures

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Aug 2010, 08:48

...ca un clean, numa ca mai mare. :)

in 4 zile ajung si eu

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Aug 2010, 09:31

burtea scrie:...ca un clean, numa ca mai mare. :)

in 4 zile ajung si eu

Mai mare ? :lol: sau tata ? ...sau ajungi pe mures ....?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Aug 2010, 09:37

Sunt la regim sa dau jos slanina si inca nu-mi permite bugetul un junior asa ca sper nici tata sa nu ajung in perioada asta :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Aug 2010, 10:10

T.Adrian scrie:ce inseamna tata clenilor?
Pai sigur ca la un moment dat sunt mai multi "tata clenilor" :lol: Pentru mine cleanul care sare de 2 kg face parte din categoria enuntata mai sus :oops: :lol:
O fi ,no fi ...Poate era femela :lol:

Ps: nu pescuiesc dupa clean asa ca prind accidental cand intra pe artificialele destinate (in capul meu!) altor specii.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Aug 2010, 10:46

zamfi scrie:
T.Adrian scrie:ce inseamna tata clenilor?
Pentru mine cleanul care sare de 2 kg face parte din categoria enuntata mai sus :oops: :lol:
Asemenea clean e deja bunic :lol: sau strabunic ... Oricum o fi e o captura frumoasa am vazut de 1,6 kg prinsa de altii si era splendid .
In zona noastra cleanul de peste kill e o raritate ....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Aug 2010, 12:21

@kzoli
Trebuie sa recunosc ca nu prind frecvent asemenea bunici... :oops: Probabil ca in cca 30 de ani de pescuit am prins undeva sub 10 cleni peste 2 kg . Insa asta a fost unul dintre tatici! :lol:

Ps: in 1995 cand Muresul a fost facut praf de Ocna-Mures am vazut cleni ametiti sau morti care se invarteau la 3-4 kg bucata! :shock: :cry: Nu am prins niciodata asa ceva. Mai ales ca ti-am spus ca nu dau anume dupa ei .

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Aug 2010, 13:24

Din pacate un astfel de exemplar e rarisism pe Mures. Recordul meu personal se invarte pe 1 si 1,2 Kg. Pacat

Oricum si un clenoi de 1 Kg ESTE un adevarat luptator. Mie imi place ce senzatii iti da in comparatie de stiuca sau avatul. Avatul cred ca e cel mai usor de scos. Clenul in schimb e un adevarat supravietuitor. Intra in ragalii , cauta fundul . Cel mai tembel exemplu l-am patit acum cativa ani cand un clean adevarat pur si simplu a luat-o spre mine (pescuiam din apa si mi-a trecut milimetric pe langa cizma) si a intra intr-o gramada de lemn care erau in spatele meu. Bine inteles ca am vazut cu s-a proptit cu voblerul in gura intre crengi si s-a intors de cateva ori si dus a fost.
the angler is catching xxx, not by the lure

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Aug 2010, 14:18

Sa stii ca in zona Aiudului si in aval clenii de peste kg nu sunt chiar foarte rari.E drept ca nu se prind des ,dar asta nu inseamna ca nu exista. Mai anii trecuti,la peste viu sau la scoica se prindeau totusi frecvant asemenea bucati .Si la artificiale intra bunicii dar mai greu ...In general intra pe oscilante marisoare utilizate la ...somn! :shock: Am avut o experienta de genul asta ,anul trecut cand "lucram" la un piscot de vreo 10 cm si ceva grame ,plin de sperante la mustati :lol: si ma trezesc cu "amuru" in bat! :lol:
Un prieten a inebunit ,de vreo 2-3 ani, bunicii cu niste jeliboane de la River to Sea ...Daca dai forumul in spate vezi ce disperat eram sa achizitionez asa ceva...Nu pentru clean ,ca prindeau si somn ,dar intrau niste clenoci superbi!
Recunosc insa cu tristete ca acum 10 ani sa zic cleanul era mult,mult mai prezent decat acum! :cry: Probabil ca si pescarii au o vina ,dar sunt convins ca vina nu le apartine in totalitate!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Aug 2010, 11:04

Dimineata la 5 40, temperatura 10 grade, temperatura apei 20, umiditate relativa in jur de 80%, vizibilitate in apa circa 50-60 cm.
Bliss
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
the angler is catching xxx, not by the lure

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 06 Sep 2010, 13:52

Frumoase poze, in ce zona sunt facute ?

Ieri muresul avea 13-14 grade si o culoare bunicica, am vazut 2 avatei si un marlan prins de altii :lol: .

Scrie răspuns