Muresul in judetul Mures
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Cu pripon, setca ,virse, ridicatoare cred ca pescuiau si stramosii nostrii,si ,culmea, n-au disparut pestii de atunci si pina in zilele noastre. Binenteles ca sint metode neagreate pt pescuitul sportiv. Dar mai sint si citiva factori mult ,mult mai distructivi decit acestia:curentul electric, aproape ca dispare somnul.Pe Cris la Varsand nu mai vezi urma de somn.Pestii intrati in raza de actiune sint sterilizati, pot sa faca sex fara prezervativ cit vor.Apoi ar mai fi "binefacerile"fitofagilor care consuma la greu tocmai ce au alevinii nevoie:planctonul.Apoi ar mai fi explozia necontrolata a balastierelor care scurma in albie, provocind o turbiditate a apei foarte"indragita"de alevini.Nu stiu daca de toti.Tot urmare a activitatii balastierelor,albia se adinceste exagerat, disparind locurile unde primavara Muresul iese afara si unde multi pesti se reproduc.Aceste pepiniere naturale dispar si ramine cimpul gol si plin de buruieni.In acest context,o amarita de populare cred ca este egala cu o.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
In schimb trebuie sa ne tinem tari in fata braconajului barbar prin stiluri la grebla, la setca sau la pripon. Care captureaza cam 1/4 din pesti pe care ii omoara de fapt.
Si cum sa faci asta ? Daca vezi si suni la AJVPS ori nu ridica ori zic ca ei nu mai au nici o treaba ori te tin pe linie o jumatate de ora dupa care se intrerupe linia , daca suni la 112 politia nu se baga ,jandarmii n-au benzina si asa mai departe ....La cine poti sa apelezi in cazuri de acestea ?
E foarte riscant sa faci dreptate de unul singur ... si de multe ori asa zisi braconierii vin cu masinii de lux de zeci de mii de euro ,nu cred ca fac ceea ce fac ptr a supravietui de pe o zi pe alta ....
Si cum sa faci asta ? Daca vezi si suni la AJVPS ori nu ridica ori zic ca ei nu mai au nici o treaba ori te tin pe linie o jumatate de ora dupa care se intrerupe linia , daca suni la 112 politia nu se baga ,jandarmii n-au benzina si asa mai departe ....La cine poti sa apelezi in cazuri de acestea ?
E foarte riscant sa faci dreptate de unul singur ... si de multe ori asa zisi braconierii vin cu masinii de lux de zeci de mii de euro ,nu cred ca fac ceea ce fac ptr a supravietui de pe o zi pe alta ....
Pe vremuri apele erau mult mai putin poluate si poluarea e inamicul nr 1 a pestilor ... chiar daca nu omoara pestii la propriu ,dar are consecinte grave ,omoara planctonii ,micile vietuitori ,altfel raman fara mancare pestii ,este un lant intreg ,care dezechilibrand produce catastrofe .semlecangheorghe scrie:Cu pripon, setca ,virse, ridicatoare cred ca pescuiau si stramosii nostrii,si ,culmea, n-au disparut pestii de atunci si pina in zilele noastre. Binenteles ca sint metode neagreate pt pescuitul sportiv. Dar mai sint si citiva factori mult ,mult mai distructivi decit acestia:curentul electric, aproape ca dispare somnul.Pe Cris la Varsand nu mai vezi urma de somn.Pestii intrati in raza de actiune sint sterilizati, pot sa faca sex fara prezervativ cit vor.Apoi ar mai fi "binefacerile"fitofagilor care consuma la greu tocmai ce au alevinii nevoie:planctonul.Apoi ar mai fi explozia necontrolata a balastierelor care scurma in albie, provocind o turbiditate a apei foarte"indragita"de alevini.Nu stiu daca de toti.Tot urmare a activitatii balastierelor,albia se adinceste exagerat, disparind locurile unde primavara Muresul iese afara si unde multi pesti se reproduc.Aceste pepiniere naturale dispar si ramine cimpul gol si plin de buruieni.In acest context,o amarita de populare cred ca este egala cu o.
Efectele fara masuratori specifice sunt vizibile,sesizabile doar cand e deja prea tarziu ....
Info Balta
S-a deschis ,sau este deschis o balta in Dumbravioara ( Ms ) , stie cineva pe unde si ce se prinde ? Care sunt taxele ,regulile ? si programul bininteles 

Re: Info Balta
Nimeni nimic ?kzoli scrie:S-a deschis ,sau este deschis o balta in Dumbravioara ( Ms ) , stie cineva pe unde si ce se prinde ? Care sunt taxele ,regulile ? si programul bininteles
Muresul ...
Ceva veste despre Mures ?
-
- veteran
Re: Muresul ...
Rectific .....kzoli scrie:Ceva veste despre Mures ?
Ceva informatii utile despre raul Mures in ultimele 24 ore in judetul Mures ? Zona aval Tg Mures ... Nivelul si culoare apei mai exact

Re: Info Balta
eu stiu numai de aia de la fosta ferma., E pe drumul spre faragau de la intersectia cam 200 de metri pe dreapta pe sensul spre faragau.kzoli scrie:S-a deschis ,sau este deschis o balta in Dumbravioara ( Ms ) , stie cineva pe unde si ce se prinde ? Care sunt taxele ,regulile ? si programul bininteles
Balta mica se prindeau tot felul in general pasnici ., Taxa mare (cred ca 30 de Ron) si pestele care il prindeai trebuia sa il cumperi la kilogram.
astazi miercuri muresul mare si murdar dar nu mai murdar ca luni sau marti. Vaga intentie de curatire. Dar vaga.......
the angler is catching xxx, not by the lure
Multumesc ptr informatii ,am inteles ca pe acolo este o balta C&R ptr crap si somn "mare " peste 10 kg ... am niste niste idei ,monturi care a-si vrea sa testez ,si pe o balta populata cu mustacios ar merge mai repede ,cred eu ...daca nu oricum mai sunt cateva zile si liber pe ape curgatoare . ( baltile pe care ar merita cautat somnul sunt mult mai departe de mine multe dintre ele dincolo de granita
)
Oricum prima partida dupa prohibitie e la mreana cu rama groasa ,am pariat cu cineva( rama vs. cascaval ) asa ca spiningul numai dupa aceea

Oricum prima partida dupa prohibitie e la mreana cu rama groasa ,am pariat cu cineva( rama vs. cascaval ) asa ca spiningul numai dupa aceea