Lostrita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rapala
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rapala » 08 Aug 2005, 00:26

Ar fii super sa se faca populari cu lostrita, eventual se pot da si ceva anunturi in rev. de pescuit pt. strangere de fonduri. De altfel cred ca oricine ar fii de acord sa plateasca 1-2mil ca sa vada o lostrita... la capatul firului :D

P.S. lui "iliuta goean":
"Art. 55 -Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 800.000 lei la 1.500.000lei urmatoarele fapte savarsite de persoanele fizice:
..........................................
c) pescuitul cu momeli metalice si cu pesti artificiali in raurile populate cu lostrita"
Extras din Legea192/2001 privind Fondul piscicol, pescuitul si acvacultura

anghel ovidiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de anghel ovidiu » 27 Ian 2006, 11:05

Buna am 22 ani si pescuiesc pe lacurile tarnita si belis cam de la 7 ani cu tatal meu.In legatura cu lostritele uriase vreau sa va spun ca multi iau chestia asta ca si o gluma!dar nu-i chiar asa.Multi prieteni au ras de mine cand le-am spus ce am vazut in lacul tarnita!
Am mers acum 2 ani cu taicameo pe tarnita la pescuit (la scari)unde ii tunelu care vine de la rasca.Stateam pe tunel si pescuiam linistiti si dupa apusu soarelui ,la lasarea serii au inceput sa sara cativa pesti pe lac si dupaia liniste.Din larg am vazut cum se aproprie spre mal un val ,nu stiu cum sa-i spun (ca si cum ai trage un butoi de 200 l pe sub apa) , care vana un peste de vreo approximativ 60 cm ,carte sarea deasupra apei.
Aproape de mal a fost o invalmasala , nu am priceput ce se intampla ,dar in orice caz eu nu mai fac baie in lacul tarnita.Nu stiu cum vi se pare , daca o luati drept gluma sau nu,dar am trait un moment unic in viata!!!si nu stiu daca voi mai vedea asa ceva vreodata! va multumesc

didi didi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de didi didi » 24 Ian 2007, 12:31

cu un sonar aveti ocazia sa vedeti ce pesti sunt in lacul belis ...niciodata nu am crezut ca in acel lac pot exista asemanea pesti!!!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 26 Ian 2007, 11:14

Eu pot sa-ti dau un contraargument referitor la faptul ca ce ai vazut tu acolo a fost lostrita.
Eu am o balta la Somesul Cald (lacul intermediar).Acum 3-4 ani am populat-o, printre altele, cu crap de 1-3 kg.Intr-o noapte, am auzit niste pleoscaituri puternice in lac.Am aprins lumina, dar nu am vazut nimic.
Dimineata, la un control, am gasit solzi de crap linga gard.M-a atacat si in noaptea urmatoare si mi-a mai furat un crap.Am 3 rottweileri "imbracati" si rai ca dracu', da' hotul nocturn am mai dat de citeva ori lovitura.
Presupunerea mea e ca a fost o nutrie salbaticita, scapata de la o crescatorie aflata in zona, sau mai putin probabil, o vidra.Am decis sa nu pun o capcana tocmai in ideea ca exista sansa sa fie o vidra.
Dupa o vreme am si vazut-o, dar fiind departe, nu stiu daca a fost nutrie sau vidra.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Ian 2007, 11:27

Io zic tot vidra

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 26 Ian 2007, 13:56

Da , asa este , se vehiculeaza ideea ca ar fi pesti uriasi vazuti de scafandri in lacul Gura Apei , in Vidra , chiar si in Oasa ; toti padurari din zonele respective au cite in istoric din asta
Am pescuit si pescuiesc in lacurile respective de foarte multi ani , am prins si am vazut prinsi pastravi destul de mari , la 80-100 cm lungime ...
Lostrita nu am vazut si nu am auzit sa se fi prins vreodata in lacurile respective si v-am spus , pescuiesc prin zonele respective de foarte multi ani , le cunosc aproape ca pe propril buzunar ...
Concluzia ??? nu este lostrita in lacurile despre care vorbim si nici in REZERVATIA RETEZAT (pe piraie s-au in lacuri) nu este ...NU SA PRINS NICIODATA in ultimii ani !!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Ian 2007, 14:14

Cati scrie:Da , asa este , se vehiculeaza ideea ca ar fi pesti uriasi vazuti de scafandri in lacul Gura Apei , in Vidra , chiar si in Oasa ; toti padurari din zonele respective au cite in istoric din asta
Am pescuit si pescuiesc in lacurile respective de foarte multi ani , am prins si am vazut prinsi pastravi destul de mari , la 80-100 cm lungime ...
Lostrita nu am vazut si nu am auzit sa se fi prins vreodata in lacurile respective si v-am spus , pescuiesc prin zonele respective de foarte multi ani , le cunosc aproape ca pe propril buzunar ...
Concluzia ??? nu este lostrita in lacurile despre care vorbim si nici in REZERVATIA RETEZAT (pe piraie s-au in lacuri) nu este ...NU SA PRINS NICIODATA in ultimii ani !!!
era lostrita in Tarnita ( am vazut prinsa ) si sigur e si in Belis .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 26 Ian 2007, 15:59

Tot ce se poate Sorine , eu inca nu am vazut prinsa in lacurile despre care am scris mai sus ...cred ca daca ar fi , macar un exemplar tot s-ar fi prins pina acum .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Ian 2007, 16:06

Musai lostrita?
Pastravul de lac cat de mare creste?

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 26 Ian 2007, 16:15

am vazut la lumgimea de peste 80cm ...era de toata frumusetea ! pacat ca metoda prin care a fost prins nu era prea ... "ortodoxa" :? stiu sigur ca sint si mai mari , de citeva ori am avut sansa sa trag de asemenea uriasi ! din pacate nu am reusit sa scot nici unul ...

Scrie răspuns