Lostrita
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
In 29 aprilie 1997 , am prins accidental dand la clean cu o oscilanta , singura lostrita din toata viata mea . Cantarea aproximativ 6 kg. . Asta s-a intamplat in Cheile Nerei , in zona Vogiun . Nu am avut ap. foto sa o pozez si am eliberato ca era pacat de Dumnezeu sa o retin .
Daca nu a fost singura lostrita din Nera si nu au apucat localnicii sa o prinda ei cu dinamita , ca asa se pescuieste pe acolo' acum ar trebui sa aiba peste 10 kg.
Daca vrei poti sa incerci poate o sa ai vreo reusita , iar daca va fi asa sper ca o vei lasa in viata .
numai bine !
Daca nu a fost singura lostrita din Nera si nu au apucat localnicii sa o prinda ei cu dinamita , ca asa se pescuieste pe acolo' acum ar trebui sa aiba peste 10 kg.
Daca vrei poti sa incerci poate o sa ai vreo reusita , iar daca va fi asa sper ca o vei lasa in viata .
numai bine !
Adilucu , pe Gura Apelor NU este lostrita si nici in zona . Lacul e alimentat de 3 rauri . Raul Ses ce vine din Tarcu si care e cel mai mare aprox. 3 mc/s debit mediu , Lapusnicul Mare care e ceva mai mic tot 3 mc/s aprox. , si Lapusnicul Mic 1 mc/s . Lapusnicele vin din Retezat . Pe niciunul din rauri nu a fost vreodata lostrita deci in consecinta nici in Baraj nu sant .Debitul pe rauri cred cae prea mic sa ai permita conditiile de trai . Nu au fost facute populari cu lostrita .
Dar.........
pastravi de 1 m. iti zic sigur ca sunt prin baraj , numai ca sunt acoperiti cu apa , cica recordul pe lac ar fi avut 16 kile' . Deci ala cred ca avea mai bine de 1 m . Cred ca Gura Apelor este prin putinele lacuri de munte unde cleanul inca nu si-a facut aparitia , de aici rezultand inca multi pastravi in lac .CRED ca STI ca in orice lac de munte unde apare cleanul , PASTRAVUL e terminat .
Exemple concrete : Valiug , 3Ape , Gozna , lacuri unde a fost pastrav la greu . Cred ca le cunosti .Mai nou aici prinzi caras
)))) . CRED CA IS TAMPITI AIA CARE POPULEAZA CU CLENI LACURILE DE MUNTE . Nu ca nu respect pestele asta , dar cred ca locul lui nu e in lacurile de munte .
Singura lostrita ce am prinso in viata mea , pe Nera . Am scris un articol da l-am trimis altundeva in forum din greseala .
Dar.........
pastravi de 1 m. iti zic sigur ca sunt prin baraj , numai ca sunt acoperiti cu apa , cica recordul pe lac ar fi avut 16 kile' . Deci ala cred ca avea mai bine de 1 m . Cred ca Gura Apelor este prin putinele lacuri de munte unde cleanul inca nu si-a facut aparitia , de aici rezultand inca multi pastravi in lac .CRED ca STI ca in orice lac de munte unde apare cleanul , PASTRAVUL e terminat .
Exemple concrete : Valiug , 3Ape , Gozna , lacuri unde a fost pastrav la greu . Cred ca le cunosti .Mai nou aici prinzi caras

Singura lostrita ce am prinso in viata mea , pe Nera . Am scris un articol da l-am trimis altundeva in forum din greseala .
Calone,
In '87 am fost in voiaj de nunta
la Cheile Nerei iar intr-o zi cand am facut o excursie spre Ochiul Dracului, am vazut langa un perete de stanca (chiar in zona in care treci tinandu-te agatat de coarda) 6 lostrite (desigur, nu toate la un loc ...) de aproximativ 1 m lungime. In 8 zile petrecute in zona am mai vazut inca una, in bulboana aia mare de la capatul poienii de pe malul de vice-a-vice cu cantonul silvic. Daca ai prins in '97 lostrita pe Nera e un lucru bun, inseamna ca popularile de la inceputul anilor '80 au avut efect iar braconajul nu a reusit sa le distruga pe toate. Ce stii, acum mai sunt lostrite pe Nera?
In '87 am fost in voiaj de nunta

Bogdank , n-am mai fost de mult pe Ch. Nerei , iar daca o sa merg si aflu cate ceva o sa va anunt . Avem rauri mult mai bune decat Nera , si normal ca am frecventat-o mai rar in ultimul timp . De exemplu pentru pastrav , Minisul in amonte de Gura Golambului ( baraj ) , pt. pastrav capturi deosebite .
hai noroc !
hai noroc !
Cand ai vazut ukltima data braconieri pe Minis ? Anul asta ?
Pe catva mai rai , personal cu brigada mea i-am linistit !
Aia pot sa bag mana n foc ca in viata lor nu mai vin pe acolo , nici cu Permis in regula.
Si pe Caras am linistit catva !!
Erau probabil din Anina . Adica sigur de acolo . Fale niste poze cum ai zis si ai gasim noi , ca mergem des pe acolo . Iar daca ai recunoastem promit eu ca va fi vai de mama lor .
Noroc si gandeste la treaba cu pozatul
Pe catva mai rai , personal cu brigada mea i-am linistit !
Aia pot sa bag mana n foc ca in viata lor nu mai vin pe acolo , nici cu Permis in regula.
Si pe Caras am linistit catva !!
Erau probabil din Anina . Adica sigur de acolo . Fale niste poze cum ai zis si ai gasim noi , ca mergem des pe acolo . Iar daca ai recunoastem promit eu ca va fi vai de mama lor .
Noroc si gandeste la treaba cu pozatul
- redkid
- utilizator constant
Mi se pare foarte interesanta ideea cu strangerea de fonduri pt popularea unui lac de munte cu lostrita!!!Ati spus ca sunt probleme legale in cazul in care nu a mai existat lostrita in acel loc!Ce ziceti de Iezerul Ighiel??A fost populat in trecut cu lostrita(deci nu ar fi probleme)este destul de greu accesibil si nu este de dimensiuni mari!momentan are clean,pastrav putin(si acum are crap si caras
)Nu spun ca este ceva extraordinar da... e o sugestie!!!