Locuri de pescuit stiuca pe langa Bucuresti??/
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
-
- utilizator constant
in perioada asta cel mai bine merge la gloata sau la turma. daca vrei sa mergi pe mihailesti trebuie sa intelegi cateva reguli elementare ce trebuie aplicate cu strictete:Pescarul_anonim scrie:Mihailesti lac: salau,stiuca, somn, biban taxa 20/zi pe lacul de acumulare?
La ce merge in perioada asta?
1. nu ai voie cu mai putin de cinci lansete, de obor, bambine fluorescente. numarul ideal ar fi zece, ca se strang relativ repede si ocupi o zona cat mai mare de mal.
2. daca vezi ca se apropie vreunu cu un bat de spin in mana, ii spui pe un ton autoritar, fara sa intorci capu' "vezi ca dai peste mine ..."
3. firul principal sa fie verde, fluo, sa se vada bine "evantaiul", grosimi de la 0,60 in sus.
4. montura: trei carlige cu baboi, legate cat mai aproape de firul principal al forfacului, plumb bine legat, sa nu scape cumva in caz de ruptura, ca numai asa se poate intoarce strapu la familie sa le arate ce crunta batalie si ce succes rasunator a avut el.
5. selecteaza baboii cei mai mari pt carlig, unii care sa se poata bate de la egal la egal cu posibilii strapi. eventual le dai cu putin rimel sa para mai fiorosi. o cautatura gen "geapaniz"
6. cand lansezi trebuie sa dai cat mai tare, sa zboare cat mai departe baboii innodandu-se prin aer, eventual sa-ti sara unu' din carlig, asa de efect, cade asistenta'n *** ...
7. in asteptarea trasaturii trebuie sa iei o atitudine demna, de sfinx stricat la burta sau macar sa privesti meditativ in zare. iti trebuie scaunas si umbreluta. daca dai de pe dig iti iei ceva gros de pus pe beton, te lungesti apatic intr-un cot. ai grija cand te repezi sa-ntepi ca la mal e o verzitura care te trece automat in "skijet mode"
8. daca dai de pe dig, trebuie sa fii acolo macar pe la 3 ... 4 dimineata, numai asa poti ocupa unul din cele cateva locuri bune si ai si spatiu sa-ti etalezi intregul arsenal. lasa ceva loc printre lansetele de stationar ca daca te lasa nervii pui repede p'o parabolica de obor un jig de 20 s'un verde cu gliter de 15 cm, sa se vada din drumu' principal la ce dai tu, iarasi impresioneaza enorm asistenta cu privirile holbate in cautarea unui centimetru patrat in care sa se insinueze si ei saracii c'un set ca al tau.
in felul acesta vei accede in lumea rafinata a pescarilor de rapitor c'o profunda intelegere a naturii vazute prin fundul juvelnicului verde ... plasa cu ochiuri mici, mici, sa nu iasa nici larvele de libelula din el ...
asta daca vrei sa vii pe mihailesti.
Carping Club
@ mircea
am auzit patroane ca te-ai calcat pe chisoari cu lumea, ieri ........
nu mai e de mers pe acolo frate .... juma din populatia bucurestiului s-a adunat pe dalele alea obosite .... sunt cu siguranta mult mai multe naluci in apa decat salai .... cred ca se si sperie strapazanu de atatea jeliboane si monturi de stationar ... are senzatia ca si-a pierdut locul in lantul trofic
ps: baboerii rullzz !!!!!!! bambinele verde fluo rullzz !!!!
Sa traeste stationaru !!!!!
am auzit patroane ca te-ai calcat pe chisoari cu lumea, ieri ........

nu mai e de mers pe acolo frate .... juma din populatia bucurestiului s-a adunat pe dalele alea obosite .... sunt cu siguranta mult mai multe naluci in apa decat salai .... cred ca se si sperie strapazanu de atatea jeliboane si monturi de stationar ... are senzatia ca si-a pierdut locul in lantul trofic

ps: baboerii rullzz !!!!!!! bambinele verde fluo rullzz !!!!
Sa traeste stationaru !!!!!
@mirceaef
@toni f
Intr-adevar pe dale nu prea ai loc de baboiari, dar crede-ti-ma ca mai sunt locuri unde pica salau, unde nu te bati cu baboiarii si unde poti sa dai linistit ca nu vine nimeni peste tine
Ideea este ca trebuie sa te uzi nitel la c...., ca sa ajungi acolo.....
Gata cu indiciile..., prietenii stiu de ce

@toni f
Intr-adevar pe dale nu prea ai loc de baboiari, dar crede-ti-ma ca mai sunt locuri unde pica salau, unde nu te bati cu baboiarii si unde poti sa dai linistit ca nu vine nimeni peste tine

Ideea este ca trebuie sa te uzi nitel la c...., ca sa ajungi acolo.....
Gata cu indiciile..., prietenii stiu de ce

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
-
- utilizator constant
hades,
acu cinci ani cand mi-am cumparat terenul pe malul lacului mi-am cautat (dupa ce-am batut lacul si pe jos si cu masina si cu barca) niste indicii d-astea de care zici tu. si puteam pescui nestingherit pt ca pe acolo rar calca cineva. intre timp s-au schimbat multe. taranii din zona au descoperit detergentul lichid si balsamul de rufe, beau tot american cola dar si mult mai multa bere la pet. asta o stiu pt ca in darnicia lor imi arunca resturile in spatele gardului meu. ca sa vad mai bine gunoaiele imi taie toti copaceii care indraznesc sa creasca mai grosi de un deget. asa ca beneficiez de o priveliste inedita, lebedele de pe lac si peturile din gard.
in fine. am vesti proaste pt tine. duminica asta baboierii si spiningarii ti-au distrus toate indiciile. n-am vazut de cand stiu eu lacul asta atata pescar pe centimetru patrat. atentie, nu pe dig ci pe zona de indicii de care zici tu. de unde stiu? pt ca multi erau uzi pan la c...ie
acu cinci ani cand mi-am cumparat terenul pe malul lacului mi-am cautat (dupa ce-am batut lacul si pe jos si cu masina si cu barca) niste indicii d-astea de care zici tu. si puteam pescui nestingherit pt ca pe acolo rar calca cineva. intre timp s-au schimbat multe. taranii din zona au descoperit detergentul lichid si balsamul de rufe, beau tot american cola dar si mult mai multa bere la pet. asta o stiu pt ca in darnicia lor imi arunca resturile in spatele gardului meu. ca sa vad mai bine gunoaiele imi taie toti copaceii care indraznesc sa creasca mai grosi de un deget. asa ca beneficiez de o priveliste inedita, lebedele de pe lac si peturile din gard.
in fine. am vesti proaste pt tine. duminica asta baboierii si spiningarii ti-au distrus toate indiciile. n-am vazut de cand stiu eu lacul asta atata pescar pe centimetru patrat. atentie, nu pe dig ci pe zona de indicii de care zici tu. de unde stiu? pt ca multi erau uzi pan la c...ie

Carping Club
@ hades
sunt solidar cu mircea
nici macar la locurile cu " indicii " nu mai ai unde sa arunci o naluca ... astia ne urmaresc pe noi cand dam la artificiale ... unde ne ducem, ne vede cu siguranta cineva ... si cum ginim o zona productiva, hatz si ei dupe noi ...... asta ca sa nu-ti mai zic cati baetasi care acu 2 luni dadeau la inspe mii de lansete cu baboi acu au echipament de spin si jeliboane
am fost dat pe spate in ultima luna sa vad o gramda din astia care ii stiam la stationar cu bete de spin noi noute si cu sloganu " patroane ia arata-mi si mie cum se trage guma asta pe jig, ca mie nu-mi iese miscarea" ... si ca sa fiu corect pana la capat, unii dintre ei chiar mai si prind peste ....
singura problema este ca ei e asa di multi ...... cata frunza si iarba ........
sunt solidar cu mircea

nici macar la locurile cu " indicii " nu mai ai unde sa arunci o naluca ... astia ne urmaresc pe noi cand dam la artificiale ... unde ne ducem, ne vede cu siguranta cineva ... si cum ginim o zona productiva, hatz si ei dupe noi ...... asta ca sa nu-ti mai zic cati baetasi care acu 2 luni dadeau la inspe mii de lansete cu baboi acu au echipament de spin si jeliboane

am fost dat pe spate in ultima luna sa vad o gramda din astia care ii stiam la stationar cu bete de spin noi noute si cu sloganu " patroane ia arata-mi si mie cum se trage guma asta pe jig, ca mie nu-mi iese miscarea" ... si ca sa fiu corect pana la capat, unii dintre ei chiar mai si prind peste ....
singura problema este ca ei e asa di multi ...... cata frunza si iarba ........