lacul varlaam
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: lacul varlaam
Crapmaniacul....nici nu vreau sa consider pe cineva drept etalon, chiar as fi vrut sa veniti si pur si simplu sa scrieti ce ati prins, 1 stiuca sau 30 , nu conteaza, important este sa punem punct discutiei cu densitatea de peste....cand eu am luat contact cu lacul am avut exact acceasi reactie ca si cei mai multi de aici...si eu am pescuit si inca mai pescuiesc cand vreau sa retin peste tot pe apele de care pomeneai. Invitatia e valabila .
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam
Administrator Lacul Varlaam
-
- veteran
Adriane, e piata, cerere-oferta, ca in orice. Da, asa este, nu prea mai e peste pe natural. Sau daca e, e din ce in ce mai greu de gasit. Eu inca ma incapatanez sa-l caut. Este alegerea mea. Si tocmai pentru ca am constatat ca il gasesc din ce in ce mai greu (din varii motive, nepriceperea mea, braconaj, zile proaste si altele), apreciez idea baltilor C&R. Dintr-un motiv egoist, in primul rand: pentru ca doar in ele imi sta speranta ca voi putea gasi rapitor si peste 5 ani. Este simplu, asa cum evolueaza lucrurile acum doar in acest tip de "rezervatii private", cu regim strict, cred ca va mai exista suficient rapitor incat sa am posibilitatea de a face partide cu speranta capturilor si peste cativa ani.
Atat mi-a dat google maps. 265mzane21 scrie:Gogol....distanta lacului fata de arges este mai mica de 265m, nu am masurat dar sigur este mai mica...
[quote="adrian99"]zane,intr-o postare anterioara afirmai ca lacul nu are legatura cu Argesul si nici n-a avut
atunci cum explici aparitia avatului si a cleanului?
sper sa nu-mi spui ca toate speciile de rapitor au aparut in balta datorita icreleor aduse de pasari...
[/quote]
Iegzista o esplicatie. Este vorba despre aceeasi specie rara de clean care sare parleazul peste asa zisele halucinantele praguri de regulare...pardon, regularizare a cursurilor de rauri, cu exemplificare aici, raul Buzau. Pragul de la Vadu Pasii, pragul de la Maracineni, pragul de la Berca etc. La niciunul dintre aceste praguri NU exista 'rampa de pesti' care sa permita migrarea speciilor dintr-un habitat in altul, spre amonte. Asta pentru ca tembelii care le-au construit, habar n-aveau ce faceau. Cum habar n-au nici acum ce se intampla cu speciile si cu apele. Noroc cu pasarile.
atunci cum explici aparitia avatului si a cleanului?
sper sa nu-mi spui ca toate speciile de rapitor au aparut in balta datorita icreleor aduse de pasari...

Iegzista o esplicatie. Este vorba despre aceeasi specie rara de clean care sare parleazul peste asa zisele halucinantele praguri de regulare...pardon, regularizare a cursurilor de rauri, cu exemplificare aici, raul Buzau. Pragul de la Vadu Pasii, pragul de la Maracineni, pragul de la Berca etc. La niciunul dintre aceste praguri NU exista 'rampa de pesti' care sa permita migrarea speciilor dintr-un habitat in altul, spre amonte. Asta pentru ca tembelii care le-au construit, habar n-aveau ce faceau. Cum habar n-au nici acum ce se intampla cu speciile si cu apele. Noroc cu pasarile.
are pentru MANDRAVELAspiridusul scrie:Eu nu vad relevanta faptului ca in Varlaam a intrat sau nu Argesul si a adus sau nu peste. Are vreo importanta acest aspect?

Apropo, asta nu mai zice nimic, ca e la cota "52" de cateva zile

sau i s-a luat lumina ?

multi dintre cei care-au postat sunt pescari de Chiroiu.acolo pana sa se inchida pescuitul rapitorilor se putea retine peste in cadrul taxei achitate.
majoritatea faceau lucrul asta
ce intreb eu:de ce nu practicau c@r si atunci pentru ca populatia de peste din lac sa nu scada de la an la an?
pe natural de ce nu practicau c@r?
nu vreti sa va spun cum eram privit in Delta de barcagiu si pescarii din zona cand eliberam toate marlitele(inclusiv de peste 50cm)si ei "sacosau"tot?
sau pe Dunare si alte ape publice.sunt destui care pot confirma
e drept mai retin si eu peste din cand in cand intrucat imi place sa consum ceva prins de mine nu cumparat de prin diverse hale
dar eu recunosc treaba asta
asa ca sa nu fim ipocriti si sa respectam reguli privind c@r doar acolo unde ni se impune,iar pe apele publice unde depinde de noi sa aplicam principiul"merge si asa,oricum nimeni nu face nimic"
majoritatea faceau lucrul asta
ce intreb eu:de ce nu practicau c@r si atunci pentru ca populatia de peste din lac sa nu scada de la an la an?
pe natural de ce nu practicau c@r?
nu vreti sa va spun cum eram privit in Delta de barcagiu si pescarii din zona cand eliberam toate marlitele(inclusiv de peste 50cm)si ei "sacosau"tot?
sau pe Dunare si alte ape publice.sunt destui care pot confirma
e drept mai retin si eu peste din cand in cand intrucat imi place sa consum ceva prins de mine nu cumparat de prin diverse hale
dar eu recunosc treaba asta
asa ca sa nu fim ipocriti si sa respectam reguli privind c@r doar acolo unde ni se impune,iar pe apele publice unde depinde de noi sa aplicam principiul"merge si asa,oricum nimeni nu face nimic"
Intrebarea ta, Adrian, e de-a dreptul filozofala. Si mie imi place pestele prins pe o balta 'adevarata' si as face cu devotament proletar oricand si oriunde un C&R doar cu pestii subdimensionati. Dar cum stim care pesti sunt subdimensionati pe C4? Asa, sa bat atata drum si de atatea ori pana la balta, sa ma prostesc aiurea-n tramvai ca sunt la pescuit C&R si apoi sa ma duc la Carrefour sa cumpar peste pt. o saramura, mi se pare de un snobism la limita patologicului. Repet, ca poate unii nu inteleg. Fac C&R pentru acei pestuci care sunt subdimensionati sau care cred eu ca mi-ar oferi o placere si mai mare peste un an sau doi, daca s-ar intampla sa scape de plase, de nemancati si alte specii umane. Ceea ce nu cred ca se va intampla prea curand, cata vreme dam permanent peste tot felul de cocalari analfabeti (cred ca e pleonastic) pe toate drumurile, ca arunca mizeriile din masina, in mers, i.e. pachete goale de tigari, pet-uri de bere ieftina, pahare de cafea de la automatele satesti etc. si etc.
In plus, pe C4 intru doar daca ma inscriu pe lista. E o aberatie colosala. Eu bat in fiecare saptamana drumul spre Bucuresti, de cel putin doua, trei sau chiar patru ori pe saptamana. M-as putea abate din drum foarte lejer, spre C4, dar cum sa ma inscriu? Prin SMS? On-line? Daca in ziua respectiva sunt deja 6 pe balta? Nu e aiurea-n craci? Nu suport astfel de constrangeri. Ma ia cu calduri de nervi.
In plus, pe C4 intru doar daca ma inscriu pe lista. E o aberatie colosala. Eu bat in fiecare saptamana drumul spre Bucuresti, de cel putin doua, trei sau chiar patru ori pe saptamana. M-as putea abate din drum foarte lejer, spre C4, dar cum sa ma inscriu? Prin SMS? On-line? Daca in ziua respectiva sunt deja 6 pe balta? Nu e aiurea-n craci? Nu suport astfel de constrangeri. Ma ia cu calduri de nervi.
Am citit conditiile pe Varlaam.
Am citit conditiile pe Varlaam. Aproape ca am scapat o lacrima...pe mine. Aia cu pescuitul in zonele indicate de administratorii baltii m-a dat direct cu basculanta pe spate. Cred ca am dat in flatulenta de la regulamentul asta cel putin paranoic.
Principial, cea mai mare lasitate e sa nu faci ceea ce accepti ca este bine, corect, moral, legal etc. aducand in fata justificarea conform careia nici altii nu fac asa - sau, mai rau, ca oricum strica altii. De ce sa nu arunc hartia acolol? Doar vezi cata mizerie e! De ce sa eliberez pestele cu pricina? Oricum il prind nenorocitii aia de braconieri!
In realitate, normalitatea ar trebui sa fie constiinta fiecaruia ca doar exemplul propriu poate schimba ceva, ca doar facand tu insuti poti fi, in primul rand, multumit ca ai facut lucrurile in ordinea fireasca, iar in al doilea ca si altul poate sa iti urmeze.
Aceasta e singura sansa.
In rest, din pacate, paranoia e cea care poate pastra pesti in ape, deocamdata.
https://www.youtube.com/watch?v=CBh8LMVgXVw
In realitate, normalitatea ar trebui sa fie constiinta fiecaruia ca doar exemplul propriu poate schimba ceva, ca doar facand tu insuti poti fi, in primul rand, multumit ca ai facut lucrurile in ordinea fireasca, iar in al doilea ca si altul poate sa iti urmeze.
Aceasta e singura sansa.
In rest, din pacate, paranoia e cea care poate pastra pesti in ape, deocamdata.
https://www.youtube.com/watch?v=CBh8LMVgXVw