lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de adrian99 » 19 Oct 2014, 19:19

Mihailestiul mai tine stiuca mare dar mult mai putina decat anii trecuti
asta pentru ca administratia doreste eliminarea ei
de aceea taxa este mica (35lei)cu retinere nelimitata
in plus este permis pescuitul cu peste viu.in sezonul rece potoanele sunt pline de stationaristi cu pluta si pestisor viu
este o balta frumoasa,nivelul apei fluctuant(depinzand de paraul Sarata)insa nicioadata nu scade atat de multa incat sa apara mortalitate piscicola
in schimb este instufata pe 30-35%din suprafata,fapt care limiteaza pescuitul de pe mal.
cel mai bine cu barca,dar proprie,cele de acolo sunt doar niste"tentative" :D
eu n-am pescuit-o des din acest motiv,dar mai ales al aglomeratiei din w-end,chiar mijlocul saptamanii.
pestele care predomina este....novacul :lol:
mai exista ceva crap,ocazional biban

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Oct 2014, 19:32

Anul acesta fost ploios si paraele care formeaza Sarata sunt trecute pe harta, nivelul ape este decis de administratie in acest caz. Ciudat sa scazi apa cand adanciema medie este de 1.5m

Este mai adanca apa intre insula si baraj ?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 19 Oct 2014, 19:48

nu,intrucat daca este sa creasca mai mult de 1,5-1,7 depaseste grilajul si curge in foasta balta(cea din stanga drumului spre administratie)
dupa cum spuneam balta s-a colmatat si instufat
ultima dragare a fost facute prin 2000 de catre cel care o avea in administrare si care a si introdus stiuca si ceva salau
desi are rapitor eu am fost de 3ori intrucat nu o pot pescuieste multa galagie,lume colorata(pescari de "bomba"si spininigari de toamna cu-o rotativa in varful batului de crap) :wallbash: .in schimb nu m-am intalnit cu nimenii cunoscut asa cum se intampla pe C4

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Oct 2014, 08:43

Iei pe Varlaam apa s-a racit bine si este cristal, bradisul a cazut in mare parte stiucile au trecut de socul racirii si se hranesc doar ca sunt destul de mofturoase. Au prins doar ce care s-au adaptat la viteza mica de recuperare. In dill stiucile de 1-5-2kg care au fost cele mai multe au facut show .Brad a prins de pe mal una de 3 kg cu un lanseu foarte lung. In cea mai buna ora de la panaz am prins 15 si in rest am ciugulit cateva 1-2 din alte locuri. Prietenul Bogdan a incercat tehnici mai evoluate cu broaste si alte plastice, a prins constant dar a avut si multe rateuri.Am prins cel mai bine pe spinnerbaituri usor lestate cu pleta simpla frunza de salcie Berti. S-a prins si pe plastice si pe slidere sau oscilante critica era viteza de recuperare. Cei care nu au pescuit in viteza nu au avut nici macar un tac pe locurile pe care am prins contant.

Am resuit sa fac si testul lansetei cast ATC Bushido CB 7`2``ft / 10-20b. pescuieste foarte bine cu naluci pana la 1 oz. si are un echilibru perfect intre actiunea moderat fast si putere pe butt. Mulineta Daiwa Zillion mi-a permis lanseuri lungi cu greutati de 8-10g.

Barcile noi Bic sunt stabile si permit pescuitul din picioare eu n-am avut noroc pentru ca toate au fost ocupate si m-am multumit cu o gonflabila.

Pe larg intr-un articol dedicat stiucilor si lansetei ATC Bushido CB 7`2``ft / 10-20b.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Oct 2014, 12:24

Stiucile au fost concentrate pe o anumita zona de platou,desi am pescuit si in alte zona similare nici o prezentare pe locuri identice ca adancime si consistenta a bradisului.

Toti care au prins au punctat exclusiv in aceeasi zona. Am incercat si pe adancimi mai mari si izolate (nebatute) cu crankuri si plastice mari in cautarea unor stiuci mai mari. Doar la mariginea locurilor adanci unde era vegetatie pe verticala am prins cateva stiuci. Se pare ca preferau inca zone invadate de vegetatie si apa mica unde am mai prins cateva stiuci punctabile.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 31 Oct 2014, 18:32

salut!

stai asa, ca imi scapa ceva:
cristian.ene scrie:Au prins doar ce care s-au adaptat la viteza mica de recuperare....Cei care nu au pescuit in viteza nu au avut nici macar un tac

poti sa dezvolti te rog subiectul ?

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 31 Oct 2014, 18:41

Este un "nu" in plus :)
Primul...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Noi 2014, 20:36

c_bogdanx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de c_bogdanx » 07 Noi 2014, 16:55

Salut, caut partener de pescuit la Varlaam maine 08.11.2014. Daca e cineva interesat sa-mi lase un mesaj pe privat. Multumesc P.S. am masina, daca e nevoie pot sa il iau si pe potentialul partener :)

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 07 Noi 2014, 17:34

Bogdan, ai sunat inainte? Maine e frumos si precis e plin de stationaristi, sa nu te duci degeaba sa pescuiest numai in lacul B.

Scrie răspuns