lacul varlaam
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: lacul varlaam
Da, am sunat. Am rezervat si barca. Deci daca vrea cineva cu mare placere platesc eu tot, drum, barca, bere sau whatever, mai putin taxa 

Ai mai iesit? cum a fost?
Da, am fost. Dar am ajuns pe balta pe la 3 dupamasa. Am pescuit 2 ore. Am luat o stiuca de vreo 50 de cm si am mai avut un rateu. A intrat la spinnerbait. Sincer mie mi se pare cel mai civilizat loc din jurul Bucurestiului de departe...
In ultima luna au fost prinse 8 stiuci intre 5-7 kg si una de 8.1 kg ( Mugurel-total fishing)...
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam
Administrator Lacul Varlaam
Dupa 2 vizite la Varlaam recoman locatia oricui vrea sa evite complicatia unei deplasari mai lungi, probabil ca cei ce locuiesc in sudul bucurestiului ajung mai rapid acolo decat in herastrau, de exemplu. Desi sunt iremediabil adeptul pescuitului in zone salbatice si izolate, ma bucur sa am si altfel de alternative. Am pescuit pe ambele balti, am prins pe ambele ( salau intre 0,8 si 1,5 pe balta A , stiuca cam la kil si salau tot cam acolo pe balta B). Probabil nu am nimerit cea mai buna perioada, dar sunt surprins de populatia de rapitori ce pare semnificativa, raportat la suprafata de apa&adincimea. Toti pestii prinsi erau in stare foarte buna, nervosi, bine facuti.Cred ca este un loc unde pescuitul ideal e pe echipament light, agataturile sunt practic inexistente si nu e nevoie nici de lanseuri prea lungi. Inteleg ca au fost si capturi mai imbracate de stiuci si le salau, poate la vizitele urmatoare sa indoi joarda in ceva mai cumsecade.
In general Mi-a placut modul in care este administrata balta, probabil ca in timp lucrurile vor sta si mai bine din punctul asta de vedere. La crap nu ma pricep, dar cred ca pentru rapitor e o locatie cu destul potential, mai ales prin proximitatea fata de bucuresti.
Mi-ar place sa nu fie marginalizat spinningul la Varlaam doar datorita veniturilor probabil mult mai mici decat cele generate de crapari, am fost oarecum frustrat pe subiectul asta. Un plus este ca cei care administreaza activ locatia sunt pescari (si) de rapitor, este mult mai facil sa relationezi pe un limbaj comun.
P.s. Nu, nu e reclama, ci doar o opinie cat de obiectiva mi-a reusit.
In general Mi-a placut modul in care este administrata balta, probabil ca in timp lucrurile vor sta si mai bine din punctul asta de vedere. La crap nu ma pricep, dar cred ca pentru rapitor e o locatie cu destul potential, mai ales prin proximitatea fata de bucuresti.
Mi-ar place sa nu fie marginalizat spinningul la Varlaam doar datorita veniturilor probabil mult mai mici decat cele generate de crapari, am fost oarecum frustrat pe subiectul asta. Un plus este ca cei care administreaza activ locatia sunt pescari (si) de rapitor, este mult mai facil sa relationezi pe un limbaj comun.
P.s. Nu, nu e reclama, ci doar o opinie cat de obiectiva mi-a reusit.
n-au intrat in bataie?
- crapmaniacul
- veteran
Frumoase exemplare !!!
Felicitari! Ai pescuit pe lacul B de pe mal? Sau ai dat din barca?
Laurentiu, stiucile iesisera din "bataie", cel putin astea doua femele pe care le-am prins eu. Cea mai mare avea rani destul de serioase dobandite in urma depunerii. Probabil ca era mai avantajos sa le prind inainte, ar fi avut cu 0.5 - 1kg mai mult fiecare, raportat la dimensiuni.
Multumesc pentru aprecieri. Am pescuit numai de pe mal in zona primelor pontoane ale sectorului B. Sincer mi-a fost lene sa intru cu barca pentru ca nu vroiam sa stau mult si batea foarte tare vantul...
La ora la care am ajuns eu pe balta mai erau 3 barci pe apa. Ulterior au iesit la mal si au venit in zona in care pescuiam eu. Am inteles ca luasera cateva marle dar nu am vorbit personal cu pescarii.
Naluci folosite: Relax Kopyto mari, pe offset. Nu folosesc niciodata naluci mici la stiuca. Mici insemnand sub 10 cm, indiferent de marimea exemplarelor existente in lac.
Referitor la locatie, ma bucur ca au fost validate presupunerile mele legate de exemplare mari de stiuca existente in lac. Si nu sunt putine...Personal am mai avut ciocane extrem de puternice, din pacate nefinalizate cu o captura.
Multumesc pentru aprecieri. Am pescuit numai de pe mal in zona primelor pontoane ale sectorului B. Sincer mi-a fost lene sa intru cu barca pentru ca nu vroiam sa stau mult si batea foarte tare vantul...
La ora la care am ajuns eu pe balta mai erau 3 barci pe apa. Ulterior au iesit la mal si au venit in zona in care pescuiam eu. Am inteles ca luasera cateva marle dar nu am vorbit personal cu pescarii.
Naluci folosite: Relax Kopyto mari, pe offset. Nu folosesc niciodata naluci mici la stiuca. Mici insemnand sub 10 cm, indiferent de marimea exemplarelor existente in lac.
Referitor la locatie, ma bucur ca au fost validate presupunerile mele legate de exemplare mari de stiuca existente in lac. Si nu sunt putine...Personal am mai avut ciocane extrem de puternice, din pacate nefinalizate cu o captura.