lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dodekk
utilizator constant
utilizator constant

Re: lacul varlaam

Mesaj de dodekk » 14 Oct 2014, 19:35

Scuze.. n-am prins atat... reclama mascata! Au fost 1,8 -2,0 salai...Stima !!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 14 Oct 2014, 20:28

zane,intr-o postare anterioara afirmai ca lacul nu are legatura cu Argesul si nici n-a avut
atunci cum explici aparitia avatului si a cleanului?
sper sa nu-mi spui ca toate speciile de rapitor au aparut in balta datorita icreleor aduse de pasari... :D

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 14 Oct 2014, 22:25

Argesul trece la 100 m de Varlaam. Probabil de-a lungul timpului o fi venit Argesul umflat, a dat pe dinafara si a intrat peste si in varlaam.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Oct 2014, 23:10

Albia Argeslui este mult mai jos decat nivelul lacului si la o distanta apreciabila. Lacul nu seamna cu gropile excavate din coada lacului Mihailesti care sunt chele si arata ca niste gropi.Varlaam are vegetatie pe mai multe maluri si vegetatie in lacul din dreapta.Claritatea apei nu o mai intalnesti pe alte lacuri de ses datorita substratului pietros nisipos si vegetatiei.

Acum am o lanseta de cast (Crank Baits MH ATC Bushido) care se invarte pe dryer in asteptarea intalnirii cu stiucile de la Varlaam.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Oct 2014, 14:23

distanta apreciabila este de fix 265m. albia argesului este la nivel cu varlaamul, sunt despartite de un dig. claritatea apei o intalnesti pe orice balastiera formata de-a lungul argesului, toate au fund nisipos cu pietris.

zane21
senior
senior

Mesaj de zane21 » 15 Oct 2014, 19:58

Gogol....distanta lacului fata de arges este mai mica de 265m, nu am masurat dar sigur este mai mica....nivelul argesului este insa cu 6m mai jos.
cum a ajuns avatul, cleanul, stiuca si salaul in lac nu stiu...este posibila varianta cu pasarile , umflarea argesului, sau popularea, asa dupa ureche a unor muncitori de la balastiera care cand pescuiau in arges mai aruncau cateva exemplare si in lac.
Duminica am pescuit 3 ore din barca cu un prieten si am prins fix 28 stiuci, cea mai mare de 3 kg(nu sunt nici pe departe cel mai bun pescar)...considerati-o reclama sau ce vreti voi....chiar vreau ca in cursul saptamanii viitoare unul dintre voi sa vina cu taxa de 35 lei(suport eu jumatate din pretul partidei)si sa scrie pe forum exact ce a prins intr-o zi de pescuit.....de preferat unul dintre cei in care aveti incredere(ex:crapmaniacul) :D ...daca are si barca lui e super.
Sambata si Duminica nu mai sunt locuri.
Brad Radulescu
Administrator Lacul Varlaam

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 15 Oct 2014, 19:59

Eu nu vad relevanta faptului ca in Varlaam a intrat sau nu Argesul si a adus sau nu peste. Are vreo importanta acest aspect? Balta are un proprietar, care a cumparat/concesionat/creat lacul, impreuna cu pestele din el, si care impune anumite conditii pentru a pescui. Nu obliga pe nimeni sa vina la el. De ce atatea comentarii, idei care incearca sa discrediteze o idee, un proiect? E mare taxa? Daca intr-adevar este mare, nu o sa vina pescari si, poate, patronul va fi nevoit sa o diminueze sau sa schimbe regulamentul. Sau poate nu. Vrea sa faca bani fara sa investeasca, ziceti? Pai eu cred ca a investit ceva bani, nu putini (am vazut in reportajele lui Albu, cel care mereu merge "nepregatit" pe balta asta, excavatoare care lucrau pe maluri, garduri, amenajari). Nu in peste, poate, care era in garla, adus de Arges, de pasari sau pus de Dumnezeu cu mana, dar o balta nu are doar costul popularii drept cost.
La 25 de ani de la schimbarea sistemului vad ca exista reminiscente sinistre, ca un proprietar nu poate sa isi stabileasca regulile in care primeste pe cineva pe proprietatea sa fara sa existe oprobiul public al celor care spun, din start, ca nu-si permit sau ca nu le convine sau ca nu merita.
Nu am fost niciodata pe Varlaam si probabil ca nici nu o sa ma duc prea curand. Pentru ca am alternative mai avantajoase, nu doar ca pret, cat si ca libertate de miscare, salbaticie si,k daca vreau si simt nevoia, posibilitatea de a retine peste. Insa respect initiativa administratorului, ii pretuiesc idea si sunt convins ca in cativa ani, nu multi, cand rapitorul pe apele publice si ieftine va fi mult mai putin decat este acum, Varlaam si alte lacuri cu pescuit C&R, cu paza buna, cu pesti mari, vor fi printre putinele ape pe care voi putea face o partida care sa-mi ofere mai mult decat iesitul in natura. Spun unii ca sunt patronii hoti, banditi, ca navodesc garlele? OK, de acord, este deja un stereotip. Asa cum este valabil si stereotipul pescarilor traistari, veniti doar sa ia cat mai mult peste.

112foc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 112foc » 15 Oct 2014, 20:21

Sa nu mai vorbim de stereotipului pescarului care lauda orice balta doar pt ca e lasat sa pescuiasca gratuit.....noi astia care contestam tarifele nesimtite practicate de anumiti proprietari de balti,suntem cei care preferam sa platim balta decat sa pupam in ***!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 15 Oct 2014, 20:31

zane21 scrie:Gogol....distanta lacului fata de arges este mai mica de 265m, nu am masurat dar sigur este mai mica....nivelul argesului este insa cu 6m mai jos.
cum a ajuns avatul, cleanul, stiuca si salaul in lac nu stiu...este posibila varianta cu pasarile , umflarea argesului, sau popularea, asa dupa ureche a unor muncitori de la balastiera care cand pescuiau in arges mai aruncau cateva exemplare si in lac.
Duminica am pescuit 3 ore din barca cu un prieten si am prins fix 28 stiuci, cea mai mare de 3 kg(nu sunt nici pe departe cel mai bun pescar)...considerati-o reclama sau ce vreti voi....chiar vreau ca in cursul saptamanii viitoare unul dintre voi sa vina cu taxa de 35 lei(suport eu jumatate din pretul partidei)si sa scrie pe forum exact ce a prins intr-o zi de pescuit.....de preferat unul dintre cei in care aveti incredere(ex:crapmaniacul) :D ...daca are si barca lui e super.
Sambata si Duminica nu mai sunt locuri.
Multumesc pentru invitatie d-l Radulescu, ma simt onorat si chiar nu sunt ironic, insa chiar nu vreau si nici nu as putea fi eu un etalon pentru a masura obiectiv sau nu populatia de rapitor din apa. Probabil ca voi ajunge sa pescuiesc acolo la un moment dat ca sa vad mai bine realitatea de la fata locului, si evident voi respecta conditiile de pescuit chiar daca nu-mi convin. Densitatea de rapitori din balta din ce spuneti dvs cat si colegul dodekk este una rar intalnita pe baltile cunoscute mie, ceea ce e mai mult decat imbucurator si motivant in acelasi timp. Atat de multe capturi intr-un timp atat de scurt pare greu de crezut ptr noi, obisnuiti cu alt gen de balti, insa pana la proba contrarie nu am motive sa nu va dau crezare, desi m-am indoit tare initial ...

Pana la urma pentru mine e putin important ca Argesul e mai aproape sau mai departe de lac, ca a avut un rol mai mic sau mai mare in formarea lacului, important este realitatea actuala de acolo, frumusetea locurilor, bogatia de peste pe care o cauta toti pescarii si posibilitatea reala de deconectare, conditiile oferite vs. cost. Nu putem fi toti poeti si sa o dam in impresii frumoase daca nota de plata e mare sau ma rog, inconfortabila. Totul e bine sa aiba un echilibru si o masura, dar fiecare judeca si masoara pentru el insusi si opteaza in consecinta astfel incat timpul va cerne si va discerne ce si cum ...

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 15 Oct 2014, 20:33

cosmine,in Romania mai poti pescui pe apele publice(inca)fara sa fi ingradit de ceva
ca ele(apele)sunt braconate sistematic,salbatic si nepazite de cei platiti din banul public este altceva,dar este un fapt imbucurator pentru cei care detin balti.in mare masura asta ne face(pe mine cele putin)sa ne indreptam catre aceste locatii
daca era peste pe natural te-ar fi rugat patronii de lacuri sa-i vizitezi....

Scrie răspuns