lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de adrian99 » 10 Oct 2014, 09:31

zane,fluorocarbonul nu este si nici n-a fost conceput ca struna....fiind invizibil in apa este recomandat(in apele dulci)la pescuitul pestilor extrem de suspiciosi(atat rapitori cat si pasnici.in speta pastrav,clean,lin..etc)
e drept la grosimi mari(0.45-0.80) se poate folosi drept struna(este mai rezistent la dintii unei stiuci decat un mono clasic la aceeasi dimensiune)
dupa anumiti pescari lasa libertate mai multa nalucii si actioneaza ca o "parasuta"(mentine naluca in suspend).insa daca se ciupeste in dintii stiucii trebuie neaparat schimbat
eu sincer folosesc wolfram :wink:

referitor la marimea jigului stii si tu ca trebuie sa corespunda cu marimea nalucii :wink:
in plus daca un 2-3/0 hard-wire se infinge intr-un crap tot va provoca leziuni
asa ca(repet)iti asumi anumite lucruri cand vrei sa deschizi balta si la rapitori

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 10 Oct 2014, 12:21

Ar fi bine de stiut cu ce titlu este detinut "lacul Varlaam". User-ul zane21 care se semneaza "Administrator Lacul Varlaam" se prezuma ca este de buna credinta si atunci: este titularul unui drept de proprietate asupra terenului (si asupra luciului de apa - lacului) sau al unui alt drept in baza caruia foloseste "lacul Varlaam"?
Asa cum este prezentat pe site-ul respectiv: "La origine, Varlaam este un lac artificial. S-a format pe o balastiera aflata in exploatare incepand din 1995."
Asa cum scrie tot pe site-ul respectisv "intreaga populatie de peste rapitor s-a format in mod natural", deci sigur nu a aparut "prin infiltrarea apei" si nici nu a existat o populare! Tot user-ul zane21 spunea in acest topic in 20 martie 2014: ",,oamenii" nu vor sa faca profit maxim , asta o sa intelegi imediat daca o sa vizitezi lacul.....investitiile pentru a crea si pastra un asemenea lac depasesc cu mult valoarea oricarei populari cu alevini de salau ...."! Astfel, se naste intrebarea: cum ati creat "un asemenea lac"? La ce distanta de luciul de apa in discutie exista un curs de apa si nu cumva lacul a comunicat sau "comunica uneori"cu acel curs de apa? Intamplator, eu stiu cum s-au format multe "lacuri de balastiera" in timpul executiei unor lucrari hidro (nu e cazul aici). De regula exploatarile de acest tip (balastierele) se realizeaza in albia raurilor sau in imediata vecinatate!
Piscicultura se ocupă cu creșterea, reproducerea și îmbunătățirea calitativă și cantitativă a populațiilor piscicole în apele naturale și în cele amenajate și cu selecția, furajarea, fluctuația populațiilor piscicole, exploatarea și reglementarea pescuitului, paza...! asa "zice" Wikipedia :wink:
Tot user-ul zane21 a scris azi: "adrian99....nu stiu daca ma pricep sau nu la rapitor,in general pescuiesc haiduc si pe natural asa ca nu am la ce sa ma raportez, ideea e ca incercam ca in 2-3 ani sa gasesti aici un lac cu stiuci si salai care sa-ti starneasca chiar si tie interesul.....si intre timp sa mai aiba si craparii ce sa gaseasca la primavara in lac
Lacul Varlaam nu se navodeste, nu are fitofag(si nici nu o sa se introduca) si nu vinde peste ,asa ca avem toate sansele ca in cativa ani sa avem ceva interesant si atunci cand stiucile o sa aiba-n medie4-5kg nu o sa-ti mai conditioneze nimeni marimea jigului."
Adica "... in cativa ani... cand stiucile o sa aiba-n medie4-5kg"!
"... haiduc" :?:

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 10 Oct 2014, 13:27

Tot zane21 scria in 8 oct 2014 pe topicul "Rapitori in apropiere de Bucuresti": "Lacul Varlaam, este la 25 km de Bucuresti si are cam tot ce inseamna rapitor, nu sunt exemplare foarte mari , media la stiuca este undeva la 2+kg , salaul la 1,5kg,bibanul la200g, cleanul la 0.7kg si avatul la 2kg dar este rar...nu exista somn.
Se pescuieste numai C&R si conditiile se gasesc pe siteul Lacului ."
Deci, acea taxa ("Taxa = 70 lei pe ziua de pescuit") ce este... ? ... taxa de intrare... , taxa de parcare... ? Pe site este scris taxa si nu pret!
Mai "pe romaneste": al cui peste (rapitor, in special avat din "lacul Varlaam") il va pescui cel care va plati taxa de... ? :!:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 10 Oct 2014, 16:44

adrian99 scrie:fly,ultimul peste de 4kg l-ai prins pe Chiroiu?anul trecut? :D
nop! la Carrefour acum vreo 2 saptamani :) !

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 10 Oct 2014, 16:54

zane21 scrie:The Fly
florocarbonul este struna in toata regula, dealtfel eu asta folosesc...pe Varlaam.
2/0 a fost un reper, bineanteles ca 2/0 si 3/0 difera de la producator la producator
in privinta problemei cu inghititul,e problema deschiderii curburii (pentru protejarea crapilor) nu a marimii(ca si lungime) jigului....sunt sigur ca intelegi la ce ma refer.....
ok, multumesc de clarificari.
Vezi, ti-am zis eu ca pana la urma ajungem sa vorbim aceasi limba :).

Am o propunere: cred ca te-ai putea gandi in cazul asta sa dai voie doar cu offset. Chiar daca inteleg ca nu e necesar din pricina reliefului si nici nu sunt paduri sub apa, insa la offset, sansa sa agati un crap e mica, chiar si daca dai cu 7/0.
Cine vrea biban sau clean (eu unul, vreau, ador ambele specii mai mult decat stiuca de exemplu) are la dispozitie rotative sau voblere specifice unde oricat ai vrea nu ai cum sa incalci regulamentul.
Din astia care scriem pe aici suntem multi care de cativa ani dam exclusiv pe offseturi, ca asa a fost viata dura cu noi si am ajuns sa mai gasim cate un peste mai durduliu doar in boscheti scufundati.
Deci nu cred ca ar fi o problema de schimbare de stil, nici un efor financiar prea mare, dat fiind ca echipamentul fiecaruia e deja setat mai mult sau mai putin pe acest stil de pescuit.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 10 Oct 2014, 17:03

@ MANDRAVELA

Boss, vezi ca asta nu e forum dedicat pentru Andrei Plesu sau Patapievici.
Daca o iei asa filozofic despre al cui e pestele, cu ce drept detine X apa Y, dam in eminescianism salbatic, si nu cred ca asta e scopul discutiei.

Daca ai poztie (functie) fa un control si lamureste-te, daca nu...las-o parcata, ca in stilul asta nationalizam toate apele din Romania care acum apar concesionate.
Si o sa ramanem doar cu "papusica cu ochi verzi" daca pune Ponta sechestru pe ape ca pe rafinarii :)).

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 10 Oct 2014, 17:57

TheFly scrie:@ MANDRAVELA

Daca o iei asa filozofic despre al cui e pestele, cu ce drept detine X apa Y, dam in eminescianism salbatic, si nu cred ca asta e scopul discutiei.

Daca ai poztie (functie) fa un control si lamureste-te, daca nu...las-o parcata, ca in stilul asta nationalizam toate apele din Romania care acum apar concesionate.
Si o sa ramanem doar cu "papusica cu ochi verzi" daca pune Ponta sechestru pe ape ca pe rafinarii :)).
Am scris cateva mesaje in urma mesajului pe care l-a postat user-ul zane21 ("Se deschide oficial pescuitul la rapitor pe Lacul Varlaam...").
Am acest drept de a-mi spune parerea si de a solicita informatii considerate de interes cu privire la regimul juridic al unui "lac artificial" si conditiile din oferta vizata de anuntul mai sus publicat!
Nu este problema mea nici ce, nici cat si nici cum intelegi tu... si n-ai vrea sa fie... !
Nu iti erau adresate nici mesajele, nici intrebarile si nici nu moderezi ceva pe aici... iar daca tu personal mi te adresezi cu "boss" te anunt ca nu "o iau" (nici "filozofic", nici in vreo alta "viziune" de-a ta), dar "o dau" bine! Mesaje imperative ("las-o parcata") si alte expresii asemanatoare ("bagabonteli") nu mai "incerca"... cu mine!
So... the fly, fly away from me! :!:

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 10 Oct 2014, 18:15

cred ca urmatorul mesaj al lui zane va fi ca inchide balta pentru pescarii de rapitor :lol:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 11 Oct 2014, 09:06

bah esti nebun !?! Nu stiam ca Vadim e pasionat de spinning :) !
Tribunule, tu esti mah :) ?

rog moderatoi sa revada postarile acestui curentat (MANDRAVELA) de cand s-a inscris si pana astazi si care sunt 90% amenintari sau atacuri fata de alti useri.

se impune cred un ban forever de ip, sa se mai racoreasca putin.

medicamente :twisted: !

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 11 Oct 2014, 11:53

TheFly scrie:bah esti nebun !?! Nu stiam ca Vadim e pasionat de spinning :) !
Tribunule, tu esti mah :) ?

rog moderatoi sa revada postarile acestui curentat (MANDRAVELA) de cand s-a inscris si pana astazi si care sunt 90% amenintari sau atacuri fata de alti useri.

se impune cred un ban forever de ip, sa se mai racoreasca putin.

medicamente :twisted: !
Muscoiule! Tu mi-ai scris fara ca eu sa iti fi adresat vreun cuvant:
"@ MANDRAVELA

Si o sa ramanem doar cu "papusica cu ochi verzi" daca pune Ponta sechestru pe ape ca pe rafinarii :))."

Muscoiule! Acum bazai si continui sa vomiti toate flegmele si tot kkt-ul pe care le-ai inghitit de cand ai eclozat dupa ce ai fost carat de muste... (dupa ce "te-ai cerut singur la vorbitor"... intr-o exprimare familiara tie).
Imaginea ta (in cazul in care esti tu in pozele pe care le afisezi) si ceea ce scrii spun multe si nimic despre tine... se pare ca nu doar fata nu te ajuta!
Faptul ca au mai fost vreo doi (se pare tot generatia ta...) care mi s-au adresat nerespectuos, fara ca eu sa le fi adresat vreun mesaj, nu inseamna decat ca mai sunt si altii ca tine "pe aici".
Incearca sa-ti accepti conditia si coboara la nivelul tau de kkt. Esti doar o musca (the fly)... si probabil ca te-a luat capul ca ai zburat mai sus decat ai (fost) invatat!
Nu ma cunosti, dar se poate rezolva! :!:

Scrie răspuns