Ar fi bine de stiut cu ce titlu este detinut "lacul Varlaam". User-ul zane21 care se semneaza "Administrator Lacul Varlaam" se prezuma ca este de buna credinta si atunci: este titularul unui drept de proprietate asupra terenului (si asupra luciului de apa - lacului) sau al unui alt drept in baza caruia
foloseste "lacul Varlaam"?
Asa cum este prezentat pe site-ul respectiv: "La origine, Varlaam este un lac artificial. S-a format pe o balastiera aflata in exploatare incepand din 1995."
Asa cum scrie tot pe site-ul respectisv "intreaga populatie de peste rapitor s-a format in mod natural", deci sigur nu a aparut "prin infiltrarea apei" si nici nu a existat o populare! Tot user-ul zane21 spunea in acest topic in 20 martie 2014: ",,oamenii" nu vor sa faca profit maxim , asta o sa intelegi imediat daca o sa vizitezi lacul.....investitiile pentru
a crea si pastra un asemenea lac depasesc cu mult valoarea oricarei populari cu alevini de salau ...."! Astfel, se naste intrebarea: cum
ati creat "un asemenea lac"? La ce distanta de luciul de apa in discutie exista un curs de apa si nu cumva lacul a comunicat sau "comunica uneori"cu acel curs de apa? Intamplator, eu stiu cum s-au format multe "lacuri de balastiera" in timpul executiei unor lucrari hidro (nu e cazul aici). De regula exploatarile de acest tip (balastierele) se realizeaza in albia raurilor sau in imediata vecinatate!
Piscicultura se ocupă cu creșterea, reproducerea și îmbunătățirea calitativă și cantitativă a populațiilor piscicole în apele naturale
și în cele amenajate și cu selecția, furajarea, fluctuația populațiilor piscicole, exploatarea și reglementarea pescuitului, paza...! asa "zice" Wikipedia
Tot user-ul zane21 a scris azi: "adrian99....nu stiu daca ma pricep sau nu la rapitor,in general pescuiesc haiduc si pe natural asa ca nu am la ce sa ma raportez, ideea e ca incercam ca in 2-3 ani sa gasesti aici un lac cu stiuci si salai care sa-ti starneasca chiar si tie interesul.....si intre timp sa mai aiba si craparii ce sa gaseasca la primavara in lac
Lacul Varlaam nu se navodeste, nu are fitofag(si nici nu o sa se introduca) si nu vinde peste ,asa ca avem toate sansele ca in cativa ani sa avem ceva interesant si atunci cand stiucile o sa aiba-n medie4-5kg nu o sa-ti mai conditioneze nimeni marimea jigului."
Adica "...
in cativa ani...
cand stiucile o sa aiba-n medie4-5kg"!
"... haiduc"