lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de crapmaniacul » 09 Oct 2014, 12:48

Ma repet, insa este chiar ultimul mesaj si nu ma mai bag : ce inseamna vorba aia cu jig maxim de 2/0 la stiuca ?!? Pai nici nu iese varful carligului din guma , ce facem dam la marle cu gume de 5 cm ?!? Credeti ca sta cineva sa-si schimbe ancorele de pe oscilante si sa puna mai mici ?!?

Puneti paznici cu binocluri, trei-patru-cinci camere de luat vederi (nu mai sunt asa scumpe) , controale la masina si in rucsace la plecare , complet de acord , e normal ca la noi se fura de 2.000 de ani , te fura cu hainele de pe tine daca nu casti gura si ochii la timp.

Dar nu spuneti cu ce jiguri sa dau la stiuca , ziceti mai bine ca pescuitul la rapitor este facultativ, ocazional etc, gen „Pe balta nu se fumeaza !!!” Nici nu stiu despre ce discutam aici pana la urma ... Adica noi va rugam sa ne luati banii dar insistati in acelasi timp sa ne si prostiti putin ca sa aiba prajitura si mot , deja imi vin nervii ... Adica fraierilor ce sunteti fraieri, vorba unuia, eu va iau si banii , o sa stati si intr-un picior ca asa imi place sa ma uit la voi si care nu are papion cu buline o ia si rau cu cureaua de la mine , si acum astept sa va dati pantalonii jos ... Asta e insulta grava la adresa inteligentei , ma abtin ... Mai e o vorba, prosti multi sunt pe lume, totul e sa stii sa-i gasesti si faci bani multi, multi de tot ...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 09 Oct 2014, 13:02

Daca esti pescar stii foarte bine ca 2/0 la salau (vb de salau nu strapazani) si mai ales la stiuca este mic, eu la stiuca dau cu jig-uri intre 5/0 si 7/0 depinde de marimea nalucii, iar la salau doar cu 4/0 si 5/0 deci pe balta aia sigur nu o sa calc si din cauza taxei si a regulamentului prost facut!!! La salau cu struna ......... sa fim seriosi!!! Oare Cristi Albu a pescuit cu struna pe durata filmarilor acolo???? Din cate vad in regulament esti unul din patronii de balta care doreste sa aiba balta plina, sa se umple de bani si lumea sa nu prinda nimic daaaarrrr......sa plece multumita de pe fabuloasa balta Varlaam cu 1001 de reguli!!!

Un regulament similar exista pe una din baltile de la Corbeanca, care ti se transmitea verbal de catre un pandar cat malu, impunator si fizic si verbal, care facea ture toata ziua pe balta cu un scuter de iti ramanea in creieri si noaptea sunetul de la motorul scuterului pe care il auzeai pe tot parcursul partidei! Imi aduc aminte ca de 3 ori mi-a verificat jig-ul ca i s-a parut prea mare si de 2 ori m-a verificat la portbagaj, pana si la roata de rezerva s-a uitat malacul, mai aveai putin si imi desfacea si banchetele!!! In ziua aia oricum nimeni nu prinsese nimic pe balta din cauza sunetului cauzat de scuterul care parca urla din ce in ce mai tare sub greutatea malacului!!! Cum sa pescuiesti in astfel de conditii cand pandarii stau geana pe tine, esti considerat un hot inca de cand faci primul lanseu!!!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Oct 2014, 13:51

sub spectrul protejarii rapitorilor din balta se face un regulament draconic iar patronul este mirat cum de se revolta lumea....
adica face tot ce trebuie sa ne simtim bine si noi comentam...
:D

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 09 Oct 2014, 14:01

Astept sa vad si eu cand o sa apara un lac pe care sa se poata pescui doar la spinning. Asa cum a fost Putineiu candva...care avea conditii tot C&R, taxa mare, dar model care, culmea, chiar a functionat cata vreme in balta a fost stiuca.

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 09 Oct 2014, 14:23

Au fost balti (balastiere chiar, unele) care aveau multa stiuca. Si unde au existat reguli privind retinerea, reguli asa cum trebuie, facute cu bun-simt si respect pentru pescar. Acele ape NU mai au stiuca (au extrem de putina).
Au fost balti de crap, unde credulitatea patronului sau bunavointa paznicilor a permis pescuitul la salau, cu 5/0 - 7/0. Iar la navodire au fost surprize. Mari.
Pana la urma un regulament ar trebui respectat, de catre cine opteaza pentru pescuitul pe acea apa.
Nu stiu cati administrati amenajari piscicole, dar sa stiti ca activitatea presupune cheltuieli mult mai mari decat pare la prima vedere, care sunt constante, iar incasarea taxelor nu prea e... cu siguranta multi administratori sunt niste ordinari, dar in conditiile in care apele cu rapitor, pe care sa fie permis pescuitul in conditii ok dupa acesti rapitori - sunt putine, cred ca orice asemenea initiativa ar trebui privita cu putina bunavointa.
Nici Varlaam, nici Chiroiu nu au puterea unor acumulari mari, asa ca trebuie protejate cat mai bine, sunt multi care au in minte doar cum sa faca sacosa barosana la plecare.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Oct 2014, 14:33

pescarel,din punctul tau de vedere protejarea apelor inseamna c&r total?
te intreb intrucat am vazut multi pescari care veneau pe asemenea ape si aruncau pestii "cum trebuie"inapoi incat acestia sa nu supravietuiasca...adica ii vedeai plutind mai incolo....
atunci?ajungem iar la problema recomandarilor?

asta in situatia in care pescarile sunt pline de peste din import...pe care noi(care mai mancam peste)ar trebui sa-l cumparam promovand c&r pentru ca anumiti patroni sa-si umple conturile...
in momentul cand cineva doreste sa se ocupe de-o balta ori o face din pasiune(putini)ori pentru afacere(majoritatea)isi asuma treaba asta
deci sa nu-i mai compatimim atata...ca pe noi nu ne compatimeste nimeni.... :(

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 09 Oct 2014, 14:47

In pescarii (hala Obor este, cred, reprezentativa) in ultima vreme am vazut constant somn mare si foarte mare (30-40kg), platici la 3-4kg, caras trecut de kil, tarabe pline cu strapi de 15cm, o taraba cu 2 avati aprox. identici (am rugat sa imi cantareasca unul: 4,8kg), lini, mrene, marlite etc. Tot acest peste este braconat de pe ape salbatice.
Si eu mananc peste, si sunt impotriva patronilor care urmaresc (departe de ideea de a promova pescuitul si a face cate ceva de calitate si cu respect pentru pescari) sa isi umple buzunarele.
Protejarea rapitorilor, care sunt in declin, o vad facuta prin C&R sau retinerea unui exemplar cu lungime min. si max. prestabilita, pentru apele mici si 1-2 pentru apele mari. Asta doar in cazuri perfect controlabile, in cazul apelor greu controlabile sau necontrolabile C&R. Solutie de mijloc nu prea exista, sunt mult prea multi pusi pe furat... un exemplu elocvent despre mizeria comportamentala l-ai dat chiar tu: isi imagineaza careva ca cei care "elibereaza" astfel pestii s-ar feri sa tireze?
Cel care incearca sa puna pasiune in ceea ce face, mai trebuie si sa nu iasa cu minus la sfarsitul unui exercitiu. Ceea ce nu e foarte usor.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 09 Oct 2014, 15:03

@pescarel cred ca este un patron de garla :)))

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 09 Oct 2014, 15:06

@pescarel, ce ai vazut tu in Hala Obor si in majoritatea pescariilor este peste din baltile consacrate prietene, unde tu platesti taxa sa dai la peste, iar patronul face p... mare si de pe spinarea ta si de pe en-gross si plus de asta mai sunt restaurantele care sunt aprovizionate tot de acesti patroni, stiu ce vb si nu dau nume, te las pe tine sa descoperi!!!!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 09 Oct 2014, 15:13

pescarel scrie:In pescarii (hala Obor este, cred, reprezentativa) in ultima vreme am vazut constant somn mare si foarte mare (30-40kg),

[.....]
somnii respectivi probabil au fost adusi de prin Italia, unde romanii braconeaza la greu orice misca dupa care pestele este trimis in Romania si vandut. ceea ce nu stiu cumparatorii este faptul ca marile rauri din care au fost prinsi somnii respectivi sunt foarte poluate, mult peste limita admisa si dupa mai multe studii facute asupra apelor nu se recomanda sub nici o forma consumul pestelui ... cu atat mai mult a rapitorilor din varful lantului trofic, in cazul de fata somnul.

nu am timp sa stau sa traduc in momentul de fata dar uitati aici un exemplu care il am la indemana:

http://www.pescaricreativa.org/notizie/ ... inati.html

... asa ca aveti grija ce puneti pe masa.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns