Lacul tineretului
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Daca vreti sa dati la stationar incercati dupa caras pt ca are mult si mare buc de pana la 2kg vaz de mine personal, stiuca mai e dar cam putina si bibi la greu si buc frumoase. Problema nu e ca ai prins o zi proasta ci ca are fffff multa mancare rapitoru, e plin de rosioara, balos, oblete si caras.
-
- veteran
Multumim pentru informatie! Din moment ce nu au golit lacul si nu l-au plasuit integral ar rezulta ca mai sunt si somni si salai, le langa crapi si stiuci. Inseamna ca in 1997 ce am vazut eu nu era puiet de salau, desi gardienii publici aflati acolo de paza sa ziceau - ca noul patron al lacului baga puiet de salau...Chiar, cine e patronul? Vreun SRL sau ceva mai serios?feugen scrie:Administratia lacului nu a facut nicio populare cu salau. Au fost aduse vreo 250 exemplare de catre Dan Davidescu si alte vreo 30 de mine. Strapii aveau cca 10-12cm si au fost pescuiti din Dambovita langa Timpuri Noi. De asemenea tot noi am aduc si vreo 10-12 exemplare (chiar nu-mi mai amintesc cu exactitate) de somn indigen cu greutati cuprinse intre 0,5 si 2kg.
Despre existenta pestilor in acest lac, eu sunt convins ca mai sunt si nu foarte putini.
-
- veteran
Dar crap nu mai e? Parca ii hraneau copiii la pod la Polivalenta...tali scrie:Daca vreti sa dati la stationar incercati dupa caras pt ca are mult si mare buc de pana la 2kg vaz de mine personal, stiuca mai e dar cam putina si bibi la greu si buc frumoase. Problema nu e ca ai prins o zi proasta ci ca are fffff multa mancare rapitoru, e plin de rosioara, balos, oblete si caras.
Actuala administratie a preluat lacul prin 2000 sau chiar 2001. La acea vreme, lacul mai avea ceva pesti ramasi din administratia care a predat contractul de inchiriere + salaiasii de care am amintit, + somoteii + vreo 2-300kg de puiet vara 1 de cteno si crap adusi de mine de la Bila 2 (in butoaie de 80 litri cu apa, gheata si aerator), carasei din locatii salbatice, platici din Dunare... chiar si un avat pe care l-am vazut inca vreo 4 ani.
Cand noua administratie a preluat lacul, a populat in primavara cu cca 2,5t puiet amestec (crap, cteno, singer, novac) adus de la ferma Bila, iar in toamna cu inca vreo tona tot de acelasi puit. In primavara urmatoare a constatat ca puietul intro-dus in toamna a facut deliciul stiucilor si a luat decizia starpirii acestora (daca vedea un pescar ca elibera o marla, acesta isi pierdea dreptul de a mai pescui). Mentionez ca pescuitul la stiuca se facea pe bani tariful fiind acelasi cu cel din ziua de astazi, iar la acea vreme incasarile erau substaniale datorita numarului mare de pescari care "strecurau" apa. Ar mai fi multe de scris, dar important este ca retineti ca peste inca mai este (ma refer la stiuca si biban), salaului nu i-a priit nicio data in acest lac, somnul a fost vazut acum vreo 2-3 ani (2 bucati au fost prinse si eliberate) cu greutati de vreo 10-12kg, crap, cteno, novac mai sunt si nu putini, insa crapul si cteno numai noaptea si numai pe loc nadit consecvent cateva zile.
Ca si capturi record vazute de mine pe acest lac au fost: biban trecut de 2kg, caras trecut de 2,5kg, stiuca de 14-15kg, cteno de cca 25kg, crap de cca 20kg dar asta acum multi ani (inainte de actuala administratie cu exceptia stiucii).
Cand noua administratie a preluat lacul, a populat in primavara cu cca 2,5t puiet amestec (crap, cteno, singer, novac) adus de la ferma Bila, iar in toamna cu inca vreo tona tot de acelasi puit. In primavara urmatoare a constatat ca puietul intro-dus in toamna a facut deliciul stiucilor si a luat decizia starpirii acestora (daca vedea un pescar ca elibera o marla, acesta isi pierdea dreptul de a mai pescui). Mentionez ca pescuitul la stiuca se facea pe bani tariful fiind acelasi cu cel din ziua de astazi, iar la acea vreme incasarile erau substaniale datorita numarului mare de pescari care "strecurau" apa. Ar mai fi multe de scris, dar important este ca retineti ca peste inca mai este (ma refer la stiuca si biban), salaului nu i-a priit nicio data in acest lac, somnul a fost vazut acum vreo 2-3 ani (2 bucati au fost prinse si eliberate) cu greutati de vreo 10-12kg, crap, cteno, novac mai sunt si nu putini, insa crapul si cteno numai noaptea si numai pe loc nadit consecvent cateva zile.
Ca si capturi record vazute de mine pe acest lac au fost: biban trecut de 2kg, caras trecut de 2,5kg, stiuca de 14-15kg, cteno de cca 25kg, crap de cca 20kg dar asta acum multi ani (inainte de actuala administratie cu exceptia stiucii).
Bucuresti
-
- utilizator nou
Din cate am auzit...au bagat plasele asta iarna, inainte de inghet. Salau nu am auzit, crap insa acum ceva ani am auzit ca s-a prins...sincer....nu cred ca le-a scapat "pescarilor" vreunulFario_nebunu scrie:Felix, mersi ptr informatii, sa speram, asa cum zici, ca ai prins o zi proasta si de fapt mai e ceva peste. macar niste biban frumos sa prind la naluci, o marlitza acolo...Nu stiu daca incerc la pasnic, poate daca era voie cu lanseta puneam pe crap dar la oblete contra 25 de lei? Mai bine 20 lei ptr rapitori. Prin 1997 se populase si cu salau, am asistat de pe mal. ce s-o fi ales de el? Barcile pacra am vazut ca aveau pretul 10 lei ora sper sa nu ma insel. Dar incerc de pe mal. Crezi ca un fir 0.18 pe tambur e destul de bun sa scot marlitle si bibanii obisnuiti? Poate pun si struna, ori sa ma risc fara?Felix rotaru scrie:Taxa este de 20 lei la rapitor si 25 la pasnic. Parca la pasnic nu ai voie decat cu doua bete fara mulineta. merge in special rosioara, obletele si din cand in cand cate un caras (asta am vazut la oameni in plase) eu de fiecare data am platit omului care a venit la mine sa imi ia taxa, nu cred ca trebuie sa mergi la debarcader. altfel, barca e 20 de lei....probabil ora, nu am mai intrebat detalii. Cineva spunea ca daca dai din barca sansele cresc considerabil, insa tot ce stiu eu de cum "mergea" treaba pe lac, (cand era peste) nu iti trebuia barca (nu am vazut niciodata pe nimeni dand din barca), twisterul alb si cel in culori turbate (spre ex.shad rosu cu galben 8cm mie mi-a dat cele mai bune rezultate la stiuca) dadeau cele mai bune rezultate in general iar locurile cele mai bune erau la "insula" si in coada lacului, spre parcul carol. Dimineata devreme era cel mai potrivit. Cam atat....sincer,sper sa imi spuna cineva ca am prins eu zile proaste de pescuit si ca balta inca merge, pentru ca e accesibila pentru pescari si taxa e mica. e si un loc placut de petrecut o dupa-amiaza comoda cu undita in mana....

fir...cred ca e ok..
Fire zbuciumate!
Ihtius Sapiens Turbatus
-
- utilizator nou
tali scrie:Daca vreti sa dati la stationar incercati dupa caras pt ca are mult si mare buc de pana la 2kg vaz de mine personal, stiuca mai e dar cam putina si bibi la greu si buc frumoase. Problema nu e ca ai prins o zi proasta ci ca are fffff multa mancare rapitoru, e plin de rosioara, balos, oblete si caras.
Ati fost anul acesta? daca da si ati prins....mi-ati dat o veste buna!

Ihtius Sapiens Turbatus
-
- utilizator nou
Cand am fost eu erau 2-3 rosioare mai rasarite, in rest...peste de dat pisicii. Si se vedea excelent tot ce era in apa.Fario_nebunu scrie:Dar crap nu mai e? Parca ii hraneau copiii la pod la Polivalenta...tali scrie:Daca vreti sa dati la stationar incercati dupa caras pt ca are mult si mare buc de pana la 2kg vaz de mine personal, stiuca mai e dar cam putina si bibi la greu si buc frumoase. Problema nu e ca ai prins o zi proasta ci ca are fffff multa mancare rapitoru, e plin de rosioara, balos, oblete si caras.
Ihtius Sapiens Turbatus
-
- utilizator nou