Lacul Izvorul Muntelui, Bicaz
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Re: Lacul Izvorul Muntelui, Bicaz
Salut prieteni pescari! Am iesit ieri pe lac... Temperatura apei este de 15 ,5 grade. Rapitorul nu prea mananca. Pestele a inceput sa se adune, in special in coada lacului. Sunt zone foarte mari, de kilometri in care nu vezi un peste si portiuni mici in care ecranul sonarului se innegreste.
Nu am prins nici un biban mai rasarit, doar mici si aia destul de greu. Prindeai doi trei pe substrat apoi se ridicau intre ape... mai luai unul, doi apoi bancul se muta.... O partida dificila. Posibil ca si fluctuatiile de nivel au influientat apetitul pestelui.
Nu am prins nici un biban mai rasarit, doar mici si aia destul de greu. Prindeai doi trei pe substrat apoi se ridicau intre ape... mai luai unul, doi apoi bancul se muta.... O partida dificila. Posibil ca si fluctuatiile de nivel au influientat apetitul pestelui.
-
- utilizator constant
Sa traiti prieteni pescari! Va salut si in 2014.
Datorita unor probleme de familie care m-au tinut departe de pescuit, abia acum doua zile am facut deschiderea de sezon, dupa sase luni de pauza...
Bineinteles ca prima partida am facut-o pe lacul meu de suflet, Izvorul Muntelui
Lacul are nivelul destul de scazut, insa nu atat de mult ca in alti ani... suficient insa cat la tunel sa fie o cadere de apa de 3-4 metri. Lansarea barcii la apa se face destul de usor. Apa este limpede pana in dreptul zonei Izvorul Alb, cu o temperatura de 4,5 grade. De acolo pana in zona Fartagi are intre 6 si 8 grade si este destul de surie... o apa numai buna de scobar
De la Fartagi pana in dreptul comunei Ceahlau, se face din ce in ce mai tulbure insa creste si in temperatura ajungand la un maxim de 10 grade.
Pestii sunt cantonati mai mult in coada (din ce spune sonarul) insa sunt inactivi. Desi au aparut primele musculite pe lac, cleanul sau alte specii de peste, nu se ridica inca din adanc sa muscareasca.
Personal, nu am avut nici macar un tac
Cu siguranta in zilele ce urmeaza, odata cu cresterea temperaturii apei, lucrurile o sa se schimbe. Pacat ca mai e putin si intram in prohibitie...
Fire intinse si sanatate si in acest sezon!

Datorita unor probleme de familie care m-au tinut departe de pescuit, abia acum doua zile am facut deschiderea de sezon, dupa sase luni de pauza...
Bineinteles ca prima partida am facut-o pe lacul meu de suflet, Izvorul Muntelui

Lacul are nivelul destul de scazut, insa nu atat de mult ca in alti ani... suficient insa cat la tunel sa fie o cadere de apa de 3-4 metri. Lansarea barcii la apa se face destul de usor. Apa este limpede pana in dreptul zonei Izvorul Alb, cu o temperatura de 4,5 grade. De acolo pana in zona Fartagi are intre 6 si 8 grade si este destul de surie... o apa numai buna de scobar

De la Fartagi pana in dreptul comunei Ceahlau, se face din ce in ce mai tulbure insa creste si in temperatura ajungand la un maxim de 10 grade.
Pestii sunt cantonati mai mult in coada (din ce spune sonarul) insa sunt inactivi. Desi au aparut primele musculite pe lac, cleanul sau alte specii de peste, nu se ridica inca din adanc sa muscareasca.
Personal, nu am avut nici macar un tac

Cu siguranta in zilele ce urmeaza, odata cu cresterea temperaturii apei, lucrurile o sa se schimbe. Pacat ca mai e putin si intram in prohibitie...
Fire intinse si sanatate si in acest sezon!

-
- utilizator constant
-
- veteran
Frumos , felicitari Tase...tanase_cornel scrie:http://taselures.com/muntele-si-marea
In we . ne cantonam si noi citiva iubitori ai Bicazului in zona Ceahlau...
Poate ne intilnim si noi cu asa cleni sau cu ceva bibani mai rasariti...
Sper sa ne si vedem.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- utilizator constant
Multumesc de apreciere. Fac tot posibilul si vin si eu sa va strang mana, la toti!vali stratonov scrie:Frumos , felicitari Tase...tanase_cornel scrie:http://taselures.com/muntele-si-marea
In we . ne cantonam si noi citiva iubitori ai Bicazului in zona Ceahlau...
Poate ne intilnim si noi cu asa cleni sau cu ceva bibani mai rasariti...
Sper sa ne si vedem.

-
- utilizator constant
Ultima partida de pescuit pe lac. Marturisesc ca am avut emotii referitor la cum o sa iasa
https://www.youtube.com/watch?v=Ny77PXP ... e=youtu.be

Foarte frumos.. le poti da lectii la astia de la PVTV 

"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De acord...da lasa ca aia de la PVTV promoveaza pescuitul "manelist" cu top modelul Lavinia Ghedan!!!!!mynu_cs scrie:Foarte frumos.. le poti da lectii la astia de la PVTV

rapala the best vobler in the world
-
- utilizator constant
Multumesc de aprecieri, insa nu sunt in masura sa dau lectii nimanui... Oricum, recunosc ca mi-a facut placere sa fac emisiunea. Pacat ca am prins o zi atat de slaba pe lac. Tura viitoare poate o sa fie mai bine. Fire intinse si sa ne vedem sanatosi pe apa! 

felicitari si fir intins in continuare