Lacul Colibita (Jud BN)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Re: Colibita 2007
"Referitor la ambarcatiuni, este interzisa cu desavarsire folosirea motoarelor conventionale pe barci, fiind admise numai cele electrice."
Asa zice legea dar cine o respecta ? Nu inteleg de ce nu fac nimic autoritatile cu cei care folosesc motoarele cu ardere interna pe Colibita.
Daca ai cabana si mergi des inseamna ca i-ai vazut pe cei cu salupe sau mai nou, saptamana trecuta am vazut 2 skijet-uri turate la maxim. Culmea nesimtirii au venit pana in coada lacului. Din pacate din zgomotului probabil nu au auzit "urarile" de bine ale pescarilor. Cred ca o sa las lanseta si o sa-mi cumpar o arma de vanatoare. Aviz "vitezomanilor" de pe Colibita.
Asa zice legea dar cine o respecta ? Nu inteleg de ce nu fac nimic autoritatile cu cei care folosesc motoarele cu ardere interna pe Colibita.
Daca ai cabana si mergi des inseamna ca i-ai vazut pe cei cu salupe sau mai nou, saptamana trecuta am vazut 2 skijet-uri turate la maxim. Culmea nesimtirii au venit pana in coada lacului. Din pacate din zgomotului probabil nu au auzit "urarile" de bine ale pescarilor. Cred ca o sa las lanseta si o sa-mi cumpar o arma de vanatoare. Aviz "vitezomanilor" de pe Colibita.
SantaK scrie:Salut frati virusati de acest dulce microb. Am urmarit cu interes comentariile despre lacul Colibita. Ce pot sa va spun este ca pescuiesc pe Colibita de 7 ani, cu o constanta de 1-2 luni/an, asta datorita faptului ca am achizitionat un teren cu iesire la lac, acum vreo 8 ani, investitie buna, zic eu, dat fiind faptul ca sunt un impatimit in pescuitul pe ape de munte. Pe terenul respectiv am "incropit" o cabana si un ponton pe lac. Anul trecut a muscat slabut pastravul, in schimb cleanul a facut festival ca si caraselul. Cleanul a muscat la blinker mepps si rapala argintiu cu puncte sau striatiuni rosii. in perioada Iulie-August a muscat si la musca, la 3-6 m de mal. Carasul "sare" la viermi si mamaliga.
Recordul meu in cei 7 ani de pescuit pe lac este un pastrav de 1,8 kg, capturat toamna, la vobler 5 cm, alb-auriu-rosu, de pe ponton. De altfel, recordul la pastrav de lac, este adjudecat, conform revistei "Aventuri la pescuit" de d-l Romulus Istrate din BN, cu un exemplar de 4,9 kg, tot la vobler.
Anul trecut a scazut foarte mult apa, datorita "uzinarii", cum spun cei din zona. Acest fapt a avut repercursiuni asupra faunei. Se puteau prinde exemplare frumoase doar spre coada lacului. Pentru cei care detin barci le recomand al doilea golf dinspre baraj, pe partea salbatica...cu lansari inspre mal...veti fi surprinsi ce "trasaturi" & capturi veti avea.
Colibita este unul dintre putinele lacuri unde se pastreaza inca ecosistemul, fapt intarit de prezenta a numeroase vidre, care "salasluiesc in zona. Este adevarata si acea stire care prezenta existenta viperelor in zona, dar asta numai in partea neumblata de piciorul omului/pescarului, indeosebi pe stancile ce isi "varsa" coama in lac.
Referitor la ambarcatiuni, este interzisa cu desavarsire folosirea motoarelor conventionale pe barci, fiind admise numai cele electrice.
Anul acesta mi-am achizitionat, ca majoritatea pescarilor "montani", o barca gonflabila de 4 pers., urmand ca in acest week-end sa o testez pe lacul cu pricina.
Voi reveni cu detalii amanuntite saptamana viitoare, dupa primul week-end din acest an pe balta
Fir intins!!!
buna ziua.va anunt ca sunt un memru nou pe acest forum,dar daca va uitati pe"pescuit.ro" la lacul colibita o sa vedeti parerile mele despre lacul colibita.dar am sa repet deoarece o fac cu placere.este un loc si un lac de o frumusete rara.chiar daca nu ma pot lauda cu capturi importante acest lucru se compenseaza cu peisajele.nu uitati ca in afara de pastrav,caras si clean se prinde de curind si salau.eu am prins in acest an unul cam la 7-800 grame.referitor la barcile cu motor va pot confirma faptul ca pe lacul colibita este asa ceva.in al doilea golf de pe partea dreapta cind stai pozitionat pe baraj,este asa ceva.eu am vazut ca am dat la peste chiar acolo.spr sa credeti cea ce va spun pentru ca si eu sunt impotriva barcilor cu motor dar si impotriva gardurilor facute pina in lac de nu poti sa dai la peste.
-
- utilizator nou
Colibita
Am citit tot ce sa scris despre acest lac, pe care il consider ceva de o frumusete rar intalnita la noi in tara, am si norocul de a sta in Bistrita si la 7 km de acesta(lac)...am o cabana de weekenduri, cei care au fost stiu ca se prinde caras, clean, salau si pastrav! sa stiti ca pe aceste meleaguri acum 50 de ani se afla un sat intreg, care a fost stramutat si in acele vremuri tot prin acea zona curgea raul Bistrita, pe care se prindea (poate spre uimirea dvs.) lostrita!!! Prindea un vecin de-al nostru care pe aceea vreme avea la activ cateva cupe castigate de pescuit si vanatoare a nivel national, deci indoiala de a confunda o zglavoaca cu o lostrita sunt minime...astea fiind zise, va las pe voi sa va da-ti cu parerea daca se poate sau nu sa existe lostrita in aceast colos de acumulare care are langa baraj undeva la 80m adancime, lungimea de aprox. 10 km si o latime max de vreo 2...si credeti-ma ca acei scafandri nu s-au speriat neaparat de mostrii care sunt in adancuri
.

-
- utilizator nou
Lacul superb
Se numeste "adaptare"
. Mai curios este cum s-a adaptat carasul la apa rece de munte, carasul este un peste care traieste in lacuri de ses unde tot lacul este sustinut de un firicel de apa mare cam cat ai deschide robinetul
. Am ramas surprins cand am prins carasi dintr-un lac de langa Beclean, o balta(in adevaratul sens al cuv.) care dupa o zi de pescuit, mi-a oxidat(innegrit) toate carligele care le-am folosit!!! asta mi se pare curios, nu ca ii prieste apa de munte
. In plina vara, cand apa de ses din zona BN atinge usor 25-26 grade, in Colibita ajunge la 20 grade si asta numai in primii 2-3m, va spun din propria experienta, am sarit in apa si cand ajungi pe la 2m deja incepe si te curenteaza
.

Anul trecut am fost in concediu la Colibita.
Am prins caras la vierme, destul de mult.
La voblere/rotative niscaiva cleni.
La fund, cu rama, caras si biban.
De pe baraj am vazut exemplare impresionante de pastrav, ochelarii polarizanti ajuta ENORM in acest scop, evident acolo nu se poate pescui dar am ramas foarte placut impresionat de imagine.
Un salau de 5kg a prins propritarul pensiunii, anul trecut. Imediat ce-am ajuns la pensiune si am inceput sa despachetam, nevasta proprietarului (sau poate ea e sefu`) vazand ca scot si 2 bete de pescuit m-a si informat despre captura sotului dansei
Am practicat C&R toate cele 6 zile cu toate ca gazda noastra insista zilnic sa aduc captura sa "mi-o prajeasca"
Un lac frumos care tine peste, peisaj frumos, cazare de la 100 RON in sus.
Am prins caras la vierme, destul de mult.
La voblere/rotative niscaiva cleni.
La fund, cu rama, caras si biban.
De pe baraj am vazut exemplare impresionante de pastrav, ochelarii polarizanti ajuta ENORM in acest scop, evident acolo nu se poate pescui dar am ramas foarte placut impresionat de imagine.
Un salau de 5kg a prins propritarul pensiunii, anul trecut. Imediat ce-am ajuns la pensiune si am inceput sa despachetam, nevasta proprietarului (sau poate ea e sefu`) vazand ca scot si 2 bete de pescuit m-a si informat despre captura sotului dansei

Am practicat C&R toate cele 6 zile cu toate ca gazda noastra insista zilnic sa aduc captura sa "mi-o prajeasca"

Un lac frumos care tine peste, peisaj frumos, cazare de la 100 RON in sus.
-
- veteran
Re: Lacul Colibita (Jud BN)
Pai sa faca bine jandarmii romani si politica de frontiera sa traga niste rafale de AKM in acei pescari ucraineni si dupa aia sa vezi cum nu mai incearca nici unul sa pescuiasca pe zona de granita! Asta e chiar culmea: eu ca roman daca vreau sa incerc acolo o lostrita imi trebuie si permis de pescuit si autorizatie de la Politia de frontiera iar ucraineanulk se face ca ploua....?Lostrita scrie: Da, toata lumea o stie din legende si povestirile bunicilor pescari. Lostrita mai exista garantat in raul Tisa si este prinsa frecvent doar de pescari ucrainieni.