Am terminat sambata o saptamana super la Colibita si am ceva date "calde".
Am prins clean la vobler, ceva care sa imite puiet de pastrav Balzer si Cozma si rotativa (Axat 3 Gold) de la Berti.
La oscilanta nu am prins nimic. Capturile intre 150 gr. si 500 gr..
Am pescuit undeva inspre baraj intr-un loc unde nu prea vin cei la stationar fiind accesul interzis. Eu am stat la pensiunea Arinis la Tinu Hangan care mi-a "aranjat" si accesul percum si informatii utile despre balta.
Am prins clean in serii de 2-3 la fiecare 40 minute (umbla in bancuri probabil).
Sincer sa fiu cu barca, desi aveam, nu m-am agitat prea tare intructa locul unde pescuiam de pe mal era ok. Cel mai productiv vobler a fost unul de la Baltzer scufundator care imita ca forma un cosas si in culoarea pastravului mic.
Eu am cam luat teapa cu cazarea in primele zile in care am stat o zi la "Belgianu`" so o zi la "luimina lacului" adica nu prea multa apa calda iar mancarea

mai mult conserve. va recomand pensiune Arinis dar cu nota ca trebie sa faceti rezervare din timp pentru ca la astia e cam full mereu. Daca nu gasiti camere la Arinis puteti sta si cu cortul tot la ei sau chiar la alte pensiuni insa feriti-va de mancare lor, in special la "lumina lacului.
Pastrav o singura bucatica la rotativa, Axat 3 nikel de la Berti, cam 200 gr. Din barca.
Am inteles ca la toamna e momentul pentru pastrav.
Surpriza zilei a fost un pui de salau prins de Tinu. L-am vazut si eu. Am inteles de la patronul inui magazin de pescuit din Bistrita ca au adus ei cam 2500 pui de salau in primavara asa ca la anul cred ca o sa fie interesant la Colibita.
Am masurat adancimea lacului si am ajuns la o medie de 76 m. Oricum primii 3 cred ca sunt problema
Lacul apartine celor de la Apele Romane iar malurile diversilor privati din zona cu mici exceptii. Ideea e ca daca vreti sa coborati la apa sa faceti un mic efort si sa anuntati proprietarii sau sa va interesati ce si cum Tinu e cam tatal lor pe acolo si ii stie pe toti asa ca e un bun inceput sa-l intrebati pe el.
Motor termic pe apa = inec (te omoara cei de la ape pentru ca lacul e lac de apa potabila ptr Bistrita). Vesta de salvare e recomandata. In zona nu snt magazine de pescuit mai aproape decat Bistrita 38 Km.
In locurile bune agata de te sui pe pereti asa ca va trebuie rezerve serioase de lingurite si alte artefacte.
Alta avertizare ar mai fi ca pe colinele insorite si cu iarba inalta mai sunt niscai vipere asa ca e de preferat iarba mai mica si atentie. In general satenii fac focuri cand gasesc vipere si scapa de ele dar mai bine sa fiti si voi atenti. Eu am gasit una cand prindeam cosasi ptr. undita.
Pentru cazare sunt mai multe siteuri ale pensiunilor din zona
www.lacolibita.ro www.luminalacului.ro, etc.
Fir intins...