Lacul Colibita (Jud BN)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Re: Lacul Colibita (Jud BN)

Mesaj de Leba » 26 Iun 2006, 13:39

Irod scrie:
Septimiu scrie:
Tavi scrie: Eu m-am lamurit!
Lostrite nu mai exista.
Exista in schimb scafandri fricosi. :lol: :lol:
Clar ca nu mai sunt...
Si chestia asta cu scafandrii eu zic ca a fost pura inventie. Am auzit acest lucru despre Tarnita si acum ca aud acelasi lucru despre Colibita ma face sa cred ca am dreptate.

ma umfla rasu la povestea cu scafandii, hahaaha shi stitzi de ce?
ca am auzito de sute de ori , la Tarnitza e aceasi poveste.......
frate, clar ca sunt povesti. dar un sambure de adevar au, sa stii.
uite, pe mine m-a strans putin in spate cand am "slobozit" coarda de la ancora (2 caramizi pline) si mi s-au terminat 20m si n-am dat de fund. stiu sa inot dar lacul e imens si este un curent de la baraj spre coada, ceva de speriat intr-adevar.
alte noutati despre colibita, de la localnici:
- s-a bagat salau :shock: acum cca. 1 an.
- este plin de clean in maluri si in coada, de marime mica si medie.
Imagine
- mai sunt speciile: pastrav, caras :evil: si am mai vazut niste chestii dar nu stiu ce sunt, eu zic parca ar fi oblete, uite aici:
Imagine

eu de pastrav n-am dat din pacate.
apa este supercurata, merita sa bati drumul pana acolo. din pacate bastinasii au ingradit aproape totul, nu prea se mai poate campa pe mal.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 26 Iun 2006, 13:59

Are si pastrav ( mic cei drept prins la rotativa dand dupa clean )
De campare se poate aranja la pensiunea lui Tinu care va lasa free sa campati pe bucata lui de teren (mare tata ) cu iesire 300 m la lac daca nu preferati la el in pensiune unde noi ne-am simtit super bine . Stiu prieteni care fac si revelioanele de cativa ani buni acolo Tinu fiind o gazda "beton" cum rar gasesti !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Iun 2006, 19:13

Ala nu-i oblete Leba
Atat cat se vede din poza e mreana vanata (jambla pe la noi) sau un porcusor care s-a tinut de bodybuilding :D
jambla

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 26 Iun 2006, 20:34

porcusor toata ziua :lol: ,rusinicaaa....lebanei,porcusori,man esti groaznic :lol: .

glumesc man, da` esti durere si singurul din tara la ora actuala, cred care a prins porcusor la wobler.

numa`bine! 8)

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 26 Iun 2006, 20:39

felicitari pentru locul obtinut in concursul de la padureni.meriti man.

numa`bine!

Adrien
junior
junior

limpede?

Mesaj de Adrien » 01 Iul 2006, 10:36

:) Salut fratilor. Marturisesc ca sunt cam disperat pentru ca n-am unde sa pescuiesc!!!! Eu pescuiesc la musca si spining, si anul asta apele ( Bistrita, Moldova, Suceava) au fust tulburi non stop. Ma usuc de dorul unei partide. Voi spuneti ca lacul Colibita e limpede chiar si in perioada asta?

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 01 Iul 2006, 11:00

Apa la Colibita este limpede si este ok pentru orice pescuit. Eu nu am prins colibita murdar decat la mal cand bate foarte tare vantul, in rest este curata.
Fir intins!

Adrien
junior
junior

mersi

Mesaj de Adrien » 02 Iul 2006, 10:07

Mersi pentru raspuns. Poate cineva sa-mi spuna daca am nevoie de barca pt pescuit la spining si musca sau merge si de pe mal? Presupun ca in coada lacului ar fi cel mai bine de incercat, nu? Accesul la apa e dificil de pe mal? Se inchiriaza barci in zona? Cam in ce conditii?

Leba
veteran
veteran

Re: mersi

Mesaj de Leba » 08 Iul 2006, 10:21

Adrien scrie:Mersi pentru raspuns. Poate cineva sa-mi spuna daca am nevoie de barca pt pescuit la spining si musca sau merge si de pe mal? Presupun ca in coada lacului ar fi cel mai bine de incercat, nu? Accesul la apa e dificil de pe mal? Se inchiriaza barci in zona? Cam in ce conditii?

fiindca numai ce-am fost pe-acolo acu' vreo 2saptamani am sa-ti raspund in ordine:
1. ar fi ideal sa ai barca daca vrei sa dai de pastrav. in plus, poti aborda malurile in liniste si zic eu mai facil.
2. da, in coada se prinde mai bine, cel putin clean. daca dai la fly il termini, da aproape in orice musca.
3. accesul la apa este usor in unele locuri dar preponderent dificil. unde exista acces malurile sunt batute de pescarii la pluta asa ca nu prea iti recomand.
4. da, se inchiriaza, cel putin la pensiunea "Lumina Lacului", pe care de altfel nu ti-o recomand. este scumpa. eu am avut barca de la ei si nu am platit (dupa ceva conflicte... :roll: ), cred ca e o taxa pe ora/zi.

catre baraj e o zona de protectie unde nu se pescuieste.
daca meri cu barca si nu stii sa inoti ia-ti vesta de salvare. lacul este foarte, foarte adanc.
fir intins.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

rogozaurus
utilizator nou
utilizator nou

Informatii proaspete !

Mesaj de rogozaurus » 21 Aug 2006, 11:59

Am terminat sambata o saptamana super la Colibita si am ceva date "calde".

Am prins clean la vobler, ceva care sa imite puiet de pastrav Balzer si Cozma si rotativa (Axat 3 Gold) de la Berti.
La oscilanta nu am prins nimic. Capturile intre 150 gr. si 500 gr..
Am pescuit undeva inspre baraj intr-un loc unde nu prea vin cei la stationar fiind accesul interzis. Eu am stat la pensiunea Arinis la Tinu Hangan care mi-a "aranjat" si accesul percum si informatii utile despre balta.
Am prins clean in serii de 2-3 la fiecare 40 minute (umbla in bancuri probabil).
Sincer sa fiu cu barca, desi aveam, nu m-am agitat prea tare intructa locul unde pescuiam de pe mal era ok. Cel mai productiv vobler a fost unul de la Baltzer scufundator care imita ca forma un cosas si in culoarea pastravului mic.

Eu am cam luat teapa cu cazarea in primele zile in care am stat o zi la "Belgianu`" so o zi la "luimina lacului" adica nu prea multa apa calda iar mancarea :? mai mult conserve. va recomand pensiune Arinis dar cu nota ca trebie sa faceti rezervare din timp pentru ca la astia e cam full mereu. Daca nu gasiti camere la Arinis puteti sta si cu cortul tot la ei sau chiar la alte pensiuni insa feriti-va de mancare lor, in special la "lumina lacului.

Pastrav o singura bucatica la rotativa, Axat 3 nikel de la Berti, cam 200 gr. Din barca.
Am inteles ca la toamna e momentul pentru pastrav.

Surpriza zilei a fost un pui de salau prins de Tinu. L-am vazut si eu. Am inteles de la patronul inui magazin de pescuit din Bistrita ca au adus ei cam 2500 pui de salau in primavara asa ca la anul cred ca o sa fie interesant la Colibita.

Am masurat adancimea lacului si am ajuns la o medie de 76 m. Oricum primii 3 cred ca sunt problema :)

Lacul apartine celor de la Apele Romane iar malurile diversilor privati din zona cu mici exceptii. Ideea e ca daca vreti sa coborati la apa sa faceti un mic efort si sa anuntati proprietarii sau sa va interesati ce si cum Tinu e cam tatal lor pe acolo si ii stie pe toti asa ca e un bun inceput sa-l intrebati pe el.
Motor termic pe apa = inec (te omoara cei de la ape pentru ca lacul e lac de apa potabila ptr Bistrita). Vesta de salvare e recomandata. In zona nu snt magazine de pescuit mai aproape decat Bistrita 38 Km.

In locurile bune agata de te sui pe pereti asa ca va trebuie rezerve serioase de lingurite si alte artefacte.

Alta avertizare ar mai fi ca pe colinele insorite si cu iarba inalta mai sunt niscai vipere asa ca e de preferat iarba mai mica si atentie. In general satenii fac focuri cand gasesc vipere si scapa de ele dar mai bine sa fiti si voi atenti. Eu am gasit una cand prindeam cosasi ptr. undita.

Pentru cazare sunt mai multe siteuri ale pensiunilor din zona www.lacolibita.ro www.luminalacului.ro, etc.

Fir intins...

Scrie răspuns