Lacul Colibita (Jud BN)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- rogozaurus
- utilizator nou
Colibita 2007
Salut frati virusati de acest dulce microb. Am urmarit cu interes comentariile despre lacul Colibita. Ce pot sa va spun este ca pescuiesc pe Colibita de 7 ani, cu o constanta de 1-2 luni/an, asta datorita faptului ca am achizitionat un teren cu iesire la lac, acum vreo 8 ani, investitie buna, zic eu, dat fiind faptul ca sunt un impatimit in pescuitul pe ape de munte. Pe terenul respectiv am "incropit" o cabana si un ponton pe lac. Anul trecut a muscat slabut pastravul, in schimb cleanul a facut festival ca si caraselul. Cleanul a muscat la blinker mepps si rapala argintiu cu puncte sau striatiuni rosii. in perioada Iulie-August a muscat si la musca, la 3-6 m de mal. Carasul "sare" la viermi si mamaliga.
Recordul meu in cei 7 ani de pescuit pe lac este un pastrav de 1,8 kg, capturat toamna, la vobler 5 cm, alb-auriu-rosu, de pe ponton. De altfel, recordul la pastrav de lac, este adjudecat, conform revistei "Aventuri la pescuit" de d-l Romulus Istrate din BN, cu un exemplar de 4,9 kg, tot la vobler.
Anul trecut a scazut foarte mult apa, datorita "uzinarii", cum spun cei din zona. Acest fapt a avut repercursiuni asupra faunei. Se puteau prinde exemplare frumoase doar spre coada lacului. Pentru cei care detin barci le recomand al doilea golf dinspre baraj, pe partea salbatica...cu lansari inspre mal...veti fi surprinsi ce "trasaturi" & capturi veti avea.
Colibita este unul dintre putinele lacuri unde se pastreaza inca ecosistemul, fapt intarit de prezenta a numeroase vidre, care "salasluiesc in zona. Este adevarata si acea stire care prezenta existenta viperelor in zona, dar asta numai in partea neumblata de piciorul omului/pescarului, indeosebi pe stancile ce isi "varsa" coama in lac.
Referitor la ambarcatiuni, este interzisa cu desavarsire folosirea motoarelor conventionale pe barci, fiind admise numai cele electrice.
Anul acesta mi-am achizitionat, ca majoritatea pescarilor "montani", o barca gonflabila de 4 pers., urmand ca in acest week-end sa o testez pe lacul cu pricina.
Voi reveni cu detalii amanuntite saptamana viitoare, dupa primul week-end din acest an pe balta
Fir intins!!!
Recordul meu in cei 7 ani de pescuit pe lac este un pastrav de 1,8 kg, capturat toamna, la vobler 5 cm, alb-auriu-rosu, de pe ponton. De altfel, recordul la pastrav de lac, este adjudecat, conform revistei "Aventuri la pescuit" de d-l Romulus Istrate din BN, cu un exemplar de 4,9 kg, tot la vobler.
Anul trecut a scazut foarte mult apa, datorita "uzinarii", cum spun cei din zona. Acest fapt a avut repercursiuni asupra faunei. Se puteau prinde exemplare frumoase doar spre coada lacului. Pentru cei care detin barci le recomand al doilea golf dinspre baraj, pe partea salbatica...cu lansari inspre mal...veti fi surprinsi ce "trasaturi" & capturi veti avea.
Colibita este unul dintre putinele lacuri unde se pastreaza inca ecosistemul, fapt intarit de prezenta a numeroase vidre, care "salasluiesc in zona. Este adevarata si acea stire care prezenta existenta viperelor in zona, dar asta numai in partea neumblata de piciorul omului/pescarului, indeosebi pe stancile ce isi "varsa" coama in lac.
Referitor la ambarcatiuni, este interzisa cu desavarsire folosirea motoarelor conventionale pe barci, fiind admise numai cele electrice.
Anul acesta mi-am achizitionat, ca majoritatea pescarilor "montani", o barca gonflabila de 4 pers., urmand ca in acest week-end sa o testez pe lacul cu pricina.
Voi reveni cu detalii amanuntite saptamana viitoare, dupa primul week-end din acest an pe balta

Fir intins!!!
|$/\|\|T/\|<|
www.pescari.ro
www.pescari.ro
Colibita 2007
Am fost week-end-ul care a trecut la Colibita. Dat fiind faptul ca de vineri au inceput sa "uzineze", apa scadea vazand cu ochii, aprox. 15-20 cm la 4-5 ore, pana spre coada lacului nu s-a prins nimic. Am incercat toate variantele posibile, de pe mal, din barca, in golfuri..nici o captura. Apa este inca foarte rece, peste noapte s-a format gheata la mal. In afara de cateva ciupituri anemice la pluta, la blinker, vobler absolut nici o trasatura. Spre coada lacului am inteles ca s-a prins la puta clenut, insa sub limita legala. Peste o luna cu siguranta ca se vor dezmortii si jupanii peste limita legala.
Intr-adevar s-a populat cu puiet de salau, care, spun localnicii, prin vara-toamna sunt numai buni de scos.
Cu taxa nu umbla inca...mai incolo, spre vara.
Pana la urmatoarea interventie...urarea ramane acceasi: FIR INTINS!!!
Intr-adevar s-a populat cu puiet de salau, care, spun localnicii, prin vara-toamna sunt numai buni de scos.
Cu taxa nu umbla inca...mai incolo, spre vara.
Pana la urmatoarea interventie...urarea ramane acceasi: FIR INTINS!!!
|$/\|\|T/\|<|
www.pescari.ro
www.pescari.ro
-
- junior
COLIBITA este un lac superb cu un potential piscicol cum rar intalnesti din pacate este prost administrat o surpriza placuta este popularea cu salau care sa facut anul asta am prins si eu 3 exemplare eliberate binenteles ii rog insisitent pe toti pescari care prind acest peste sa-l elibereze fiind o specie noua trebuie sa contribuim si noi toti la acaomodarea acestuia pt ca in viitor o sa avem surpize placute, pastrav este dar din pacate nu se reproduce deci populataia scade in loc sa creasca, cat despre recordul d-lui Istrate de 4,9 kg nu este recordul lacului va spun eu din sursa sigura sa prins un pastrav de 12kg ,anul asta asta am avut si eu o intalnire de gradul 3 cu un pastrav estimat de mine la 6 kg care din pacat ma facut in rest peisaj de vis si multe vipere atentie deci pe unde calcati si eu pot sa zic ca frecventez locul de cate ori am posibilitatea si ca majoritatea partidelor sunt gherele dar asta nu prea are importanta, pe mine cleanul nu prea ma intereseaza iar pescuitul la pluta deloc.fir intin si veniti la Colibita
- ravenheart
- veteran
-
- utilizator nou
probabil ca esti incepator pe lacul Colibita .
eu pescuiesc de foarte multi ani aici si pot sa iti spun ca, carasul a aparut accidental mai precis urmare unei viituri care a mutat carasii din lacul unitatii militare din Mita in lac iar cleanul se prinde de ani buni [sa populat natural].
in ceea ce priveste pastravul este din ce in ce mai putin ,dar sint ex mari.
se prinde pe tot lacul .
mai nou avem si salai de pina la 40 cm din pacate cei care ii prind nu prea au notiunea Catch & Release.
eu pescuiesc de foarte multi ani aici si pot sa iti spun ca, carasul a aparut accidental mai precis urmare unei viituri care a mutat carasii din lacul unitatii militare din Mita in lac iar cleanul se prinde de ani buni [sa populat natural].
in ceea ce priveste pastravul este din ce in ce mai putin ,dar sint ex mari.
se prinde pe tot lacul .
mai nou avem si salai de pina la 40 cm din pacate cei care ii prind nu prea au notiunea Catch & Release.